Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Meditatie oefening om te stoppen met alcohol

  1. Alcohol drinken is een sociaal gebeuren, maar besef dat dit sociale gebruik ooit een maatschappelijke functie had. Ook had alcohol een functie voor de ontwikkeling van de Mensheid, wamt de mens was zich in vroegere tijden bewust van zijn vorige levens, en wist ze allemaal te herinneren. Echter, door deze herinnering zette de mens zich te weinig voor het ontwikkelen naar zijn einddoel, het deelnemen aan het goddelijke, het weer een afspiegeling worden van de kosmos, het ontwikkelen van zijn multidimensionale nieuwe zielelichaam van fijnstoffelijke aard om na de stoffelijke dood in een ander levensveld nieuwe lessen te leren. Daarom leerde hogere wezens, Goden, de Egyptenaren om bier en wijn te maken. Zodat ze hun vorige reïncarnaties vergaten. Deze functie is nu overbodig, achterhaald, en een onderdeel van de geschiedenis. Dat betekent dat voor een spirituele ontwikkeling je moet stoppen met alcohol drinken, ook niet één glaasje of zoiets, maar helemaal stoppen. Zelfs het drinken van één drankje per dag heeft een grote invloed op je doen en laten de volgende ochtend en dag, en het verbreekt de mogelijkheden om je spiritueel te ontwikkelen.
  2. Koop poeder van mariadistel, een leverondersteunend kruid, en neem hier de eerste dagen van het stoppen met drinken slechts een piepklein beetje van. Voer de dosis langzaam op, gebruik het gedurende 2 a 3 maanden. Zie het als een totaal leverherstel, en herstel van het leven.
  3. Stoppers met drinken krijgen te maken met het feit dat suikerhoudende producten dezelfde kicks geven, en dat ze ernaar neigen deze te consumeren. Men kan zich tegoed doen aan slagroomtaartjes en tompoezen, want die geven een vergelijkbare verslavende kick als alcohol. Maar dat is een nieuwe verslaving creëren en we willen geen slaaf meer zijn, maar de baas over onszelf. We willen in vrijheid leven, en niet geleefd worden door drang en dwang van buitenaf. Maak gebruik van de extra tijd die je hebt waarin je anders aan het drinken was. Maak zelf soepen, maaltijden, bak brood, bak suikervrije taart, maak zelf desserts. Neem zoet fruit zoals mango, khakivrucht, banaan, peer, appel, ananas, kersen, frambozen en alle andere zoete vruchten in plaats van alcohol, dan wordt de neiging sneller kleiner.
  4. Om een nare gewoonte weg te laten vallen, stoppen we met alles erom heen. Gooi lege flessen weg, en geef volle flessen aan mensen die het harder nodig hebben dan jij. Maak je huis opgeruimder dan anders. Gooi overbodige spullen weg. Of geef ze weg, en maak anderen blij, Maak het huis extra schoon. Zeem de ramen voortaan eens per drie weken, schrob de vloer, gebruik de stofzuiger minimaal tweemaal per week, doe alles met de intentie om je huis in een tempel te veranderen. Koop desnoods een nieuw meubelstuk, zoals een lekkere stoel, tafel of bank. Schilder als het nodig is, renoveer de boel, ook de tuin.
  5. Begin met een cursus, studie of doe workshops. Online cursussen zijn ook goed Je kan een taal leren op YouTube, of iets anders, leer koken, sappen maken, thee zelf samenstellen Leer iets wat nut voor je heeft, bijvoorbeeld leer een taal van een land waarnaar je op vakantie wilt Bereid je zo goed voor op een nieuwe reis.
  6. Geniet van pure sappen. Iedereen heeft een blender om smoothies mee te maken, maak eens een lekker smoothie recept. Proef dat pure vruchten veel lekkerder zijn dan dranken met alcohol.
  7. Focus op weer gezond worden met sappen drinken, ook een slowjuicer kan uitkomst bieden Maak sappen van wortel, appel, gember en limoen. Merk dat deze sappen veel lekkerder zijn en je gezondheid sprongsgewijs verbeteren. Vooral wortel is als leverondersteunende groente een heilzaam middel.
  8. Merk op feestjes, verjaardagen en wekelijkse vriendenbijeenkomsten dat er een groepsdrang ontstaat om te drinken, waar jij geen deel meer vanuit maakt. Merk ook dat anderen in je omgeving verbaasd zijn en je vragen stellen. Zeg dat je even genoeg had van het drinken, maak er een verhaaltje van. Je hoeft niet gelijk te zeggen dat je 100% gestopt bent. Dat kun je ook later doen, na een paar maanden, als het definitief is gelukt. Neem een 0.0% biertje om niet op te vallen. Heb je een stamkroeg? Ga naar de kroeg en vraag de barman of barvrouw om jou alleen 0.0% te laten schenken. Dronk je cocktails? Vraag dan om alcoholvrije en een schijfje limoen op de rand van je glas. Dronk je wijn? Zorg dan dat de bar jou alleen druivensap schenkt. Laat het wel in de wijnglazen of cocktailglazen inschenken. Heb gezellige gesprekken, gezellige ontmoetingen zonder de alcohol, en geniet ervan dat iedereen steeds vager wordt en jij scherp blijft. Laat mensen maar verbaasd zijn als aan het eind van de avond blijkt dat je geen alcohol hebt gedronken, of pas na een paar weken of maanden, dan zal hun verbazing des te groter zijn. Maak er geen ding van. Besef zelf dat alcohol geen must is voor gezelligheid.
  9. Een verslaving betekent eigenlijk dat je jezelf verkeerd hebt geprogrammeerd. Je kunt dit programma moeilijk stoppen, het blijft maar zichzelf opstarten, maar door druivensap, 0.0% bier, vruchtensapcocktails in mooie glazen, hack je jezelf. Je hackt de verkeerde software, maar je hardware gaat juist beter werken. Doordat je helderder bent dan je omgeving, helemaal later op de avond, zie je steeds beter in wat alcohol met anderen doet. Zie dat in en wees blij dat jij zelf op die avond nuchter bent. Houd wel contact met je vrienden, familie en collega's met wie je altijd iets drinkt, maar drink gewoon niets waar alcohol in zit. Leer hierdoor de mensen in je omgeving beter kennen. Je hoeft het niet gelijk aan iedereen te vertellen dat je bent gestopt met alcohol, het is juist leuker om dat niet te doen. In de loop van de tijd vertel je het natuurlijk wel. Die tijd komt vanzelf.
  10. Geniet van je sterkere lichaam en geest als je een paar dagen, weken of maanden nuchterder bent. Je lichaam en geest herstellen. Dat herstel gaat nog sneller als je ook gezond eet. Weet ook dat de kans groot is dat je langer zult leven, en daarmee langer genieten door te stoppen met drinken. Zie dat als extra motivatie. Wees rationeel. De kans op ziekten te verkrijgen is lager. De kans op ongelukjes en ongelukken krijgen is lager. De kans op verkeerde dingen zeggen is lager. De kans op ruzies, onenigheden en vechtpartijen is lager. De kans op een goede gezondheid is hoger als je geen alcohol meer drinkt.
  11. Zie dat na verloop van tijd dat je lichamelijk zichtbaar opknapt. Je kijkt helderder uit je ogen. Je huid wordt minder grauw. Je voelt je beter, energieker. Je zult beter slapen. Je zult meer tijd hebben om dingen te doen samen met anderen. Je kunt beter werken en functioneren op allerlei gebieden. Geniet van alle verbeteringen.

Verder mediteren:

Meditatie 7 Stoppen met vlees 

Verder lezen:

Artikel 5 Vol zijn en toch dooreten 

Geneeskracht ven geuren