Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Geuren ruiken is voeden deel 2

In de natuur wandelen is voedingsstoffen inademen

Ruiken is ook eten, want de geurstoffen bevatten voedingswaarde en die assimileren we in onze neus, luchtwegen en longen. Geurstoffen zijn net als vaste voeding een vorm van lichtomzetting.

Behalve proeven via de mond, nemen we ook stoffen tot ons via de neus. Dit kan ook als voeden worden gezien.


Lees hier deel 1 van dit artikel


Voeding voor hogere lichamen

Met geuren voedt de mens zijn hogere lichamen, de lichamen waarvan veel mensen zijn vergeten dat we ze hebben, de lichamen die vaak in hun bestaan worden ontkend door de wetenschap aangezien ze nog geen meetinstrumenten hebben om hun werkingen in te zien en te begrijpen.

Maar vele mensen kunnen deze lichamen wel zien, niet alleen spirituele mensen bij wie na verloop van hun spirituele ontwikkeling het vermogen is teruggekomen om de hogere lichamen aan te schouwen, maar ook bij vele natuurvolkeren bij wie het vermogen om hogere, ijle lichamen van de mens te zien nooit weg is geweest, behalve dan dat door de ''bijwerking'' van een vaccinatie dit vermogen kan verdwijnen.De mens heeft 4 + 3 lichamen

De mens heeft naast zijn stoffelijke lichaam nog meer lichamen. Dat we er maar één kunnen zien, betekent niet dat we maar één lichaam hebben. We hebben over het algemeen de zintuigen niet meer om de andere lichamen waar te nemen. Een zuivere spirituele ontwikkeling, wat overigens tientallen jaren in beslag kan nemen, kan ede tot ontwikkeling van fijnbesnaarde zintuigen waarmee we helderder kunnen zien en horen.


De vier lichamen van ieder mens

  • Stoffelijk lichaam, onze materiële lichaam dat we kunnen zien en voelen
  • Etherisch lichaam, etherisch dubbel, (Puntjes. Zit door stoflichaam, steekt paar cm uit)
  • Astraal lichaam, begeertelichaam, (Heeft een eivorm, grootte verschilt, kan 15 meter doorsnede,)
  • Denklichaam, mentaal lichaam, mentale ziel, (alleen om ons hoofd, is nog onderontwikkeld)

Plus drie extra lichamen die alleen spiritueel ontwikkelde mensen hebben. Dit zijn in feite het etherische lichaam, astrale lichaam en denklichaam maar dan op een andere manier getransmuteerd, ter voorbereiding op een leven in het volgende Levensveld. .


  • Causaal lichaam
  • Boeddhisch lichaam
  • Atmisch lichaam


We proeven met de neus

Toch is dit logisch voor veel mensen dat we ook met geuren ons kunnen voeden, want we ruiken voeding altijd eerder dan dat we het proeven. Ook de smaak in de mond wordt bepaald door de geur van voeding. Mensen die niets ruiken, of mensen die sterk verkouden zijn en een verstopte neus hebben, proeven de voeding een stuk slechter.

In de mond proeven we alleen zout, zuur, zoet, bitter, scherp(umami), zetmeel en vet. 

Uiteraard voelen we de constitutie van voeding, dus hoe hard of zacht iets is, maar we proeven niet precies hoe iets smaakt, dat doen we met de neus. Via de keelholte komt de geur van de voeding die we kauwen in onze neus en zo proeven we exact wat we eten.

Daarnaast kunnen de geuren, de vluchtige stoffen, ook via onze neus in ons bloed terecht komen. Dat is dus een onderdeel van voeding. Ook kunnen de geuren onze longen bereiken en aldaar worden opgenomen in het bloed. Dat kan ook als we koken, en dat is de reden dat koks of mensen die lang in de keuken hebben gestaan minder honger hebben. Zij hebben al veel voedingsstoffen binnen gekregen.


Stibbe, arts en astroloog

Stibbe, een Nederlands arts en astroloog, schreef dat mensen met etherische oliën kunnen genezen van ziekten. Hij schreef dat stoffen uit geneesplanten en medicijnen het lichaam kunnen genezen, maar niet altijd de oorzaak wegnemen. 

De juiste etherische geur kan de oorzaak wegnemen. Stibbe schreef niet dat etensgeuren tijdens het eten ook geroken en geproefd worden. Dat zegt deze website. Tijdens het eten kunnen de geuren via de neus opgenomen worden én via de longen. Op die manier kunnen ze het etherisch lichaam positief beïnvloeden.


De geneeskracht van een boswandeling

Wanneer we door een bos of natuurgebied heen lopen, ruiken we allerlei lekkere natuurlijke stoffen, die ook in ons lichaam terecht komen. Dat is een onderdeel van voeding. 

Dit geldt ook in negatieve zin, wanneer we in een auto zitten en de plastic uitstoot van een dashboard of andere interieurstukken ruiken, kunnen we hiervan misselijk worden, omdat het tegennatuurlijke stoffen zijn om in ons lichaam te krijgen. Het is vervuiling. Er zijn veel vormen van plastic vervuiling. Dit microplastic zit in al in ons fysieke lichaam.


Ziek worden van geuren

Nog sterker geldt dit voor industriële geuren, zoals de benzinegeur bij een pompstation, deodorant, of de uitstoot van een fabriek. Deze geuren vervoeren stoffen die we in onze lichaam krijgen en allerlei ziekten kunnen veroorzaken. Dat is een soort antivoeding. Dus als we ziek zijn, is het een onderdeel van het genezingsproces om de oorzaak van ziekten weg te nemen. Misschien moeten we in het geval van industriële verontreiniging verhuizen, als onderdeel van het proces om ziektevrij te blijven. Of misschien moeten we voortaan parfums en andere riekende cosmetica mijden.

In de wetenschap is het bekend dat synthetische geuren zoals die van toiletverfrissers, schoonmaakartikelen, wasverzachters en shampoos ongezond zijn en zelfs kankerverwekkend. Er zijn duizenden onderzoeken naar gedaan, en het blijkt dat synthetische geuren als  belangrijke oorzaak van kanker wordt gezien bij mensen die niet roken. Zelfs bij rokers is dit het geval, want zij willen graag hun rookgeur in kleding maskeren door het gebruik van synthetische geuren.


Onze neus kan pure gezondheid inademen, of vervuilende ziekte, aan jou de keus


Verfrissende geuren verzieken de mens

Het gebruik van synthetische geurverfrissers is volledig ontaard, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat er nu spuitbussen zijn waarmee je ''frisse buitenlucht” kan rondspuiten.

Het opendoen van een raam is natuurlijk veel gezonder. Maar op de een of andere manier is het tegenwoordig zo dat mensen liever een spuitbus met synthetische geur op hun kleren spuiten, dan een paar uur hun trui buiten hangen zodat het weer fris wordt.

Wat deodorant betreft kun je er ook voor kiezen om natuurlijke deodorant te gebruiken. In Afrika wrijven sommige mensen die geen deodorant kunnen betalen dagelijks een halve limoen onder de oksels, wat eveneens een frisse geur geeft, en waarmee bovendien gezonde stoffen op de huid worden aangebracht.


Verder lezen:

Artikel 19 Genieten van geluiden is voeden 

Meditatie 16 Leer je zwakke punten kennen 

Verschil religie en spiritualiteit