Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Voeding tijdens de zwangerschap

Zwangerschap

De moderne mens acht zich superieur aan traditioneel levende volkeren. Dat is onterecht. Er zijn veel terreinen waarop traditioneel levende mensen uitblinken. In traditionele culturen let men heel goed op het voedsel van de aanstaande moeder. Dat begint soms al maanden voor de zwangerschap en gaat door tot in de periode waarin borstvoeding gegeven wordt. Traditionele culturen zijn veel meer op gezond voedsel voor moeders gespitst dan westerlingen. Natuurlijk heeft de moderne, westerse mens de beschikking op technologie, computers en communicatie-apparatuur. Maar dat is geen standaard voor het welzijn in de samenleving. Er zijn veel meer belangrijke zaken die de levensstandaard bepalen.

Kennis en inzicht zijn immateriële factoren die de levensstandaard daadwerkelijk bepalen.


Verkeerde voeding verhoogt risico op ziekten bij baby


Diabetes en zwangerschap

Diabetes type 2 is een omkeerbare ziekte. Voor vrouwen die zwanger willen worden is het extra belangrijk om diabetes om te keren, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat diabetes tijdens de zwangerschap een verhoogd risico geeft op diabetes bij het kind. Metabool syndroom is het beginstadium van diabetes en dit is een welvaartsziekte, westerse levensstijlziekte, of beter gezegd een gevolg van het industrievullingdieet dat de meeste mensen hanteren.


Geboorteafwijkingen door diabetes

Ander onderzoek laat zien dat diabetes tijdens de zwangerschap leidt tot een verhoogd risico op geboorteafwijkingen en hartproblemen. Ook zien onderzoekers dat bij de baby verhoogde staat van oxidatieve stress is als de moeder lijdt aan diabetes. Om dit te voorkomen is het extra belangrijk om voeding met veel voedingsstoffen te eten in plaats van vulling uit de industrie. Gewone groenten, noten, zaden, granen en fruit kunnen enorm helpen tegen diabetes en zijn daarmee ook bevorderlijk voor de gezondheid van het te krijgen kind.


Suiker eten en astma, eczeem en hooikoorts

Bij zwangerschap moet je extra goed op je voeding letten.

Inname van te veel suiker tijdens de zwangerschap leidt volgens onderzoekers tot verhoogd risico op eczeem, hooikoorts, veelvuldig niezen en astma bij het kind, ook als het al 7 tot 9 jaar oud is.

Suiker eten tijdens de zwangerschap zorgt voor een toename aan cytokinen in het lichaam van kinderen, waardoor er verhoogd risico is op oxidatieve stress dat de oorzaak is van genoemde aandoeningen. 

Veel westerse moeders verkeren in de veronderstelling dat ze veel energie binnen moeten krijgen omdat ze zwanger zijn, maar het omgekeerde is waar; me moet juist veel voedingsstoffen binnen krijgen, want deze zorgen voor de energie en losse witte suiker doen dat niet.

In fruit, groente en granen zitten genoeg suikers om de energiehuishouding te optimaliseren, want dan zitten behalve de macronutriënten zoals proteïnen, essentiële vetzuren en gezonde koolhydraten ook de benodigde vitaminen, mineralen, flavonoïden, fenolzuren, tanninen, saponinen, lignanen en andere secundaire metabolieten erbij.


Suiker tijdens zwangerschap leidt tot cognitieve problemen bij het kind

Amerikaans onderzoek uit 2018 concludeert dat het eten van suiker tijdens de zwangerschap in combinatie met het drinken van frisdrank op jonge leeftijd een sterk verhoogd risico geeft op cognitieve achterstand.

De hersenen ontwikkelen zich dan niet optimaal waardoor het leervermogen, concentratievermogen, geheugen en geduld van het kind te wensen overlaat. Ook dit is weer een reden om suiker te laten staan als je zwanger bent.


Stevia als suikervervanger

Wat een goed kruid is om diabetes mellitus type 2 mee te helen om te keren is Stevia rebaudiana. Dit kruid is zoeter dan suiker en werkt nivellerend voor de bloedsuikerspiegel.

Bovendien werkt het versterkend voor de alvleesklier waardoor er meer insuline wordt aangemaakt. Het belangrijkste aan dit kruid is dat het een goede suikervervanger is, zodat deze stof minder schade aanricht.

Suiker is ook slecht voor de lever, dus geen suiker eten is versterkend voor dit belangrijke orgaan. Je kunt ook kijken naar andere suikervervangers, maar het is aan te raden om die in combinatie met steviablad of steviathee te gebruiken.


Etnische volken lezen westerling de les

Etnische volken zoals de Eskimo´s, Indianen, Papoea´s, Polynesiërs en Afrikanen blinken in vele opzichten uit boven de westerse mens. 

Zelfs in het uiterlijk. Veel mensen denken dat Aboriginals, Papoea´s en traditioneel levende Afrikanen er minder mooi uit zien, maar dat beeld klopt niet. Vaak worden foto's vertoont van mensen die in het beeld van minder welgevormde Papoea's en Aboriginals passen. 

Terwijl de witte mensen die vaak in beeld zijn zoals presentators en zangers vaak worden uitgekozen op hun uiterlijk. 

Als je lelijk bent dan is een televisie carrière in het westen uitgesloten. Veel mensen begrijpen die mechanisme niet en de mindset die hiermee gepaard gaat.

In feite is het zo dat wanneer mensen overstappen op westers voedsel, zoals witmeelproducten, suiker, margarine, bewerkte bakoliën en blikgroenten, er een degeneratie optreedt, waardoor gezichten minder mooi worden, zoel onder blanke als donkere mensen, zo onderzocht Weston Price.

Deze degeneratie uit zich onder andere in de vorming van een versmalde tandboog en klompvoeten. 

Wat het gezicht betreft kan er sprake zijn een onderbeet of overbeet van de kaak; de bovenste en onderste tandenrijen passen niet meer goed op elkaar. Traditioneel levende mensen zijn extra gevoelig voor deze degeneratie door voeding.

Zwangere vrouwen kunnen beter geen of slechts heel weinig suiker eten.


Geen rassenonderscheid

Het is onjuist om te denken dat deze degeneratie komt door het verschil in ras. 

In feite zijn er vele blanken gedegenereerd door industriële voeding, maar nemen we dat als heel normaal aan. Het is niet normaal om een smal gezicht te hebben, zoals vrijwel iedere blanke heeft. 

Daarnaast is het niet normaal om dubbele tanden te hebben; de tandboog van vrijwel alle blanken mensen is misvormd; daarom hebben we vrijwel allemaal een beugel nodig in de jeugd.

Deze misvorming komt door degeneratie door inferieur voedsel wat de ouders gegeten hebben. Wanneer de westerling overschakelt op gezond voedsel zullen zijn kinderen deze problemen niet krijgen. 

Slechts een paar generaties lang industrievulling consumeren heeft tot deze fysieke degeneratie geleid.


Biologisch-dynamisch leve maakt generaties mooier

Vrouwen die leven van traditioneel voedsel eten biologisch-dynamisch. Ze verbouwen zelf hun voedsel. 

Aanstaande moeders worden opgeleid om extra gezond voedsel te eten voordat ze kinderen gaan baren, tijdens de zwangerschap en tijdens het zogen.

De westerse mensen vertellen elkaar nauwelijks dat moeders op hun voeding moeten letten. 

Bij traditioneel levende mensen over heel de wereld zijn er allerlei gewoonten ontstaan die ervoor zorgen dat de moeder zo gezond mogelijk leeft, met als doel een gezond kind probleem te baren.

Traditioneel levende mensen doen soms maar een half uur over de bevalling. In het westen wordt het als gewoon geacht dat een bevalling moeizaam kan zijn, terwijl dit een vorm van degeneratie is.


Geen suiker en geen wit meel

Zodra een moeder overschakelt op suiker en witmeelproducten, is de kans groot dat ze grote problemen krijgt met de bevalling. Overigens dienen in veel culturen niet alleen de moeders maar ook de vaders op hun voedsel te letten.

Daarnaast wordt het als belangrijke regel gezien om minstens twee tot vier jaar tussen het krijgen van kinderen te houden zodat het moederlichaam zich kan herstellen. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat als een moeder grote problemen had met de bevalling van het eerste kind, de bevalling van het tweede kind een stuk soepeler kon plaats vinden als er extra op de voedselinname werd gelet.
Voor een zwangere vrouw is het zeer verstandig om uitsluitend vers, biologisch voedsel te eten en alles wat in potjes, doosjes, blikjes, zakjes en pakjes zit te laten staan.


Calcium tijdens zwangerschap

Een voorbeeld van calciuminname, wat vele traditioneel levende moeders voor en tijdens de zwangerschap innemen is te vinden in Suriname. Calcium is nodig voor de gezonde aanmaak van het beendergestel van de baby.

Op elke medicijnmarkt in Suriname kun je een bol kopen die is opgegraven uit een kalklaag. 

Een ander voorbeeld zijn de Masai. Vrouwen mochten slechts huwen als de koeien het jonge, snelgroeiende gras opaten. Jong gras leidt er namelijk toe dat koeienmelk veel meer gezonde rauwe omega 3 vetten bevat. 

Voordat de Masaï meisjes gingen trouwen moest men eerst een aantal maanden extra gezonde (rauwe) melk drinken.


Calcium wordt overal ter wereld ingenomen

Ook in Fiji maken de daar woonachtige Melanesiërs speciaal lange omwegen om krab te vangen die als voedsel dient voor, tijdens en na de zwangerschap. In krab zitten veel mineralen. Zwangere Eskimo-moeders eten extra veel viseitjes.


Extra calciium

Afrikaanse volken hebben als gewoonte dat de zwangere vrouw extra mineraalrijke as van de waterhyacint eet. In Nederland wordt tegenwoordig ook geadviseerd om extra synthetisch calcium in te nemen. Het is echter veel beter om via organische wegen aan natuurlijk calcium te komen.

Daarnaast zegt men dat het goed is om synthetische vitamine D in te nemen maar er bestaat geen wetenschappelijk bewijs dat dit goed is. 

Bovendien zegt men nooit dat het niet goed is om diverse kunstmatige E-nummers in te nemen aangezien deze de calciumbalans verstoren.

Er is een groot aantal E-nummers dat beslist niet door zwangere vrouwen mag worden gegeten, maar daarover worden Nederlanders niet onderwezen. 

Dat is één van de redenen dat in Nederland en andere westerse landen steeds vaker kinderen met een fysieke of psychische achterstand worden geboren. 

Maar de belangrijkste reden is suiker. Dat moet een zwangere vrouw eigenlijk laten staan, als je je baseert op de wetenschappelijke onderzoeken waarin suiker wordt gezien als een veroorzaker van vele ziekten voor de zwangere vrouw zelf en het kind.


Bronnen Voeding tijdens de zwangerschap

  1. Boek: Voeding en fysieke degeneratie, Weston Price
  2. Diabetes tijdens zwangerschap verhoogt risico diabetes
    kind:
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31128973/
  3. Diabetes en geboorteafwijkingen:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4398903/
  4. Suiker eten en eczeem, hooikoorts en astma:
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28679610/