Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Essentiële vetzuren voorkomen kanker

Kanker, hart- en vaatziekten en artritis behoren tot de ziekten die genezen en voorkomen kunnen worden met voedsel. Het gaat om essentiële vetzuren in de juiste verhoudingen; met andere woorden: basis omega 3 en basis omega 6-vetzuren. Het woord ´basis´ is eraan toegevoegd omdat momenteel veel supplementen en fabrieksvoedsel derivaten of afgeleiden van essentiële vetzuren bevatten welke waardeloos zijn en juist dezelfde ziekten kunnen veroorzaken.


Essentiële vetzuren voorkomen kanker

In 2002 zijn deze gegevens bekend gemaakt op het ´Essential fatty acid and human nutrition and health conference´ in Sjanghai.

  1. Deze informatie is verkregen door wetenschappelijk onderzoek maar het is helaas niet of nauwelijks verschenen in de publiciteit.
  2. Artsen en oncologen maken geen gebruik van deze kennis. Een oncoloog zegt anno 2013 nog steeds niet: je moet essentiële vetten eten om kanker te voorkomen.
  3. Oncologen zouden op de hoogte kunnen zijn van deze kennis maar hebben het niet geïntegreerd in hun standaardadviezen.
  4. Het lijkt er sterk op dat oncologen de wetenschap links laten liggen of wetenschappelijke publicaties niet geloven.
  5. In deze is echter geen sprake van geloof; het is wetenschap verkregen door jarenlang onderzoek.


Supermarktolie veroorzaakt kanker

De relatie tussen industrieel bewerkte bakolie en het onder de bevolking verspreiden van kanker is voor het eerst via wetenschappelijk onderzoek in de wereld gekomen in 1939.

Toen concludeerden onderzoekers dat er een verband was tussen bewerkte katoenzaadolie en verhoogd risico op kanker. 

In 1975 werd er een artikel gepubliceerd in het blad Cancer Research waarin een duidelijke link stond beschreven tussen vervormde transvetten en kanker.

Dit artikel is door de wetenschappelijke wereld blijkbaar opzij geschoven.


Transvetten versus essentiële oliën

  1. Transvetten zitten in verharde oliën zoals margarine en verhard frituurvet.
  2. Daarnaast zit het in vele supermarktproducten, alle producten waarop staat dat er verhard plantaardig vet of olie is gebruikt. Verder zit het in alle oliën om mee te bakken.
  3. Deze oliën zoals zonnebloemolie, sojaolie en arachideolie worden bewerkt waardoor de essentiële vetzuren verdwijnen. Er komen kankerverwekkende oliën voor in de plaats.
  4. Dat heeft te maken met het feit dat de essentiële vetten zoals omega 3 en 6  zich gedragen als zuurstofvangers.
  5. Deze nestelen zich in het celmembraan zodat een zuurstofcel een gezonde zuurstofmetabolisme kent.


Zuurstofmetabolisme

Wanneer er te weinig zuurstof in een cel komt dan kan er kanker ontstaan. Dr. Otto Warburg, een Nobelprijswinnaar die 40 jaar onderzoek deed naar kanker, zei dat wanneer een zuurstofcel 35% te weinig zuurstof heeft het een kankercel kan worden.


Hoe ontstaan kankercellen?

Overigens worden de cellen niet automatisch kankercellen als ze te weinig zuurstof krijgen. Ze kunnen ook gewoon afsterven. Wanneer een kankercel eenmaal ontstaat kan het nooit meer een gewone cel worden.

Evengoed kan een beginnende kanker uit zichzelf genezen. In dit verband is het extra gevaarlijk als een kanker in een vroeg stadium wordt opgespoord.

Dan kan namelijk een kanker die zelf genezen had kunnen worden in een echte kanker veranderen, alleen door gebruik van chemotherapie en bestraling.

Deze rigoureuze geneesmethoden staan er namelijk om bekend dat ze niet alleen (onschuldige) kankercellen doden maar ook tot kanker kunnen leiden bij gezonde cellen.

Dat is een bijwerking die door specialisten op de koop toe wordt genomen. In feite betekent dit dat een groot deel van de kankerslachtoffers chemotherapie - of bestralingsslachtoffers zijn.

Dat is een schokkende constatering die helaas met wetenschappelijke feiten wordt onderstreept.


een groot deel van de kankerslachtoffers zijn chemotherapie - of bestralingsslachtoffers


Secundaire en primaire oorzaken van kanker

Kanker heeft primaire en secundaire oorzaken. De huidige trend in de wetenschap is om secundaire oorzaken op te sporen en de primaire oorzaak, het zuurstoftekort van kankercellen te negeren.

Dat leidt ertoe dat wetenschappers en onderzoekers het overzicht kwijt raken. In principe is van elke kankersoort, waar dan ook in het lichaam, de primaire oorzaak een zuurstoftekort op lichaamscelniveau. Waarom de een borstkanker krijgt en de ander darmkanker is een andere vraag, die natuurlijk ook onderzocht moet worden, maar niet zonder de primaire oorzaak uit het oog te verliezen. Een aanwijzing voor het feit dat borstkanker zich vooral bij vrouwen voordoet is het gegeven dat de borsten veel vetcellen bevatten.

Wellicht kan de fysieke ontstaanstheorie van kanker worden aangevuld met de psychische ontstaanstheorie van kanker van Dr Hamer. Hamer zijn theorie komt erop neer dat elke vorm van kanker een psychische component heeft in de vorm van een conflict.

De cruciale manier om beginnende kanker te genezen en kanker in het algemeen preventief tegen te gaan, is juist het gebruik van essentiële vetten, en via een therapeut erachter komen of er recent een conflictsituatie zich heeft voorgedaan in het leven van de patiënt.

Het gebruik van transvetten werkt cumulatief; de vetten zitten jarenlang in een cel en veroorzaken daar allerlei problemen, niet alleen kanker.


Welke oliën moet je niet eten?

Kanker is moeilijk geneesbaar, ook door middel van essentiële vetten. Daarom is preventie de echte vorm van genezing.

Door dagelijks voldoende essentiële vetten tot je te nemen kun je kanker te slim af zijn. Het is een manier die andere voordelen heeft; het is gewoon lekkerder om biologische notenolie over je salade te doen dan sojaolie.

Dr Brian Peskin zegt dat je nooit raapolie of canolaolie moet eten. Hetzelfde geldt voor sojaolie en katoenzaadolie. Deze laatste soort is vrijwel niet biologisch te verkrijgen.

Het ligt misschien niet te koop in de winkel maar vergeet niet dat bedrijven zulke oliën kunnen gebruiken omdat ze lekker goedkoop zijn.

Onder het kopje ´plantaardige olie´ op de ingrediëntenlijst kunnen makkelijk raapzaad, katoenzaad en sojaolie zijn, terwijl deze oliën nooit voor consumptie bedoeld zijn.

Je kunt overigens prima een dieselauto op plantaardige olie laten rijden, maar dat is weer verboden in verband met gederfde inkomsten voor de dieselindustrie.


Roken leidt niet snel tot longkanker

In tegenstelling tot wat artsen beweren is er nauwelijks verband tussen roken en longkanker.

De officiële kankerwetenschappers constateren namelijk dat 30 jaar lang 40 sigaretten per dag roken ertoe leidt dat je een kans hebt van 15% om longkanker te krijgen. Met andere woorden: 85% van de zware rokers krijgt geen longkanker. Dat is een niet opzienbarend klein verschil met het risico op longkanker van niet-rokers.  

Daarnaast krijgt ook nog eens 10% van de mensen die nooit gerookt hebben longkanker. Het verschil op longkankerrisico tussen je leven lang roken of niet roken is slechts 5%.

Stoppen met roken kan geen kwaad, want het tast het immuunsysteem aan, maar roken alleen is niet veel risicoverhogend voor kanker.


Synthetische geuren verhogen risico op kanker

De statistiek toomt aan dat roken niet leidt tot longkanker en toch wordt dit als algemeen feit geaccepteerd, omdat het logisch klinkt, misschien?

Dit argument is geen argument om te gaan roken, want dat is een vieze gewoonte, maar het is wel schrijnend dat de duizenden onderzoeken die vertellen dat synthetische geurverfrissers leidt tot kanker totaal genegeerd worden. 

Nepgeuren zijn ziekmakend maar natuurlijke geuren bieden geneeskracht.


Kankerepidemie wordt steeds groter

Het kankerinstituut KWF probeert iedereen wijs te maken dat er al heel wat is verbeterd op het gebied van kanker. Dat is een leugenachtige voorstelling van zaken. De kankersituatie is dramatisch verslechterd.

Tussen 1973 en 1999 is in de VS het aantal kankergevallen drastisch gestegen. Hier een overzicht van de stijgingspercentages in die 26 jaar:

  1. • Borstkanker: 41%
  2. • Nierkanker: 40%
  3. • Leverkanker: 104%
  4. • Longkanker: 143%
  5. • Huidkanker: 156%
  6. • Lymfoom: 87%
  7. • Prostaatkanker: 105%
  8. • Teelbalkanker: 68%

Deze stijgingspercentages in slechts 26 jaar tonen aan dat er enkel verslechteringen zijn op kankergebied. De oorzaak is officieel vrijwel onbekend, of het moet zijn dat kanker in de genen zit.

Dat is een onjuiste bewering waarnaar wetenschappers telkens weer zoeken. 

De oorzaak van kanker zit beslist niet in de genen; daar zijn allerlei argumenten voor aan te dragen. Het belangrijkste argument is wel dat in 1900 3% van de Amerikanen kanker kreeg en 2000 maar liefst 40%.

Binnen 100 jaar kunnen de genen niet dermate muteren dat er een massale kankerepidemie ontstaat. Nee, de kankerepidemie van vandaag moet worden gezocht in: nutriëntloze voeding.


We eten industrievulling

We eten teveel koolhydraten, vooral geraffineerde suiker. Suiker is juist de stof die een kankercel nodig heeft om zich te ontwikkelen. Daarnaast is suiker slecht voor de lever, wat een belangrijk orgaan is in ons immuunsysteem.

Dat komt bovenop het feit dat we te weinig essentiële vetten eten waardoor kanker voorkomen worden. 

Het koolhydraten- en suikerverhaal speelt vooral bij een verhoogde kans op kanker door het eten van te weinig essentiële vetzuren.


Bronnen Essentiële vetzuren voorkomen kanker

Boek: Brian Peskin, Het verzwegen verhaal van kanker