Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Poets je tanden zonder fluoride!


Fluoride in tandpasta is niet gezond

Fluoride-inname zorgt voor een lager IQ, zo blijkt uit een onderzoek uit 1995. Tijdens tanden poetsen krijg je altijd fluoride binnen. Er zijn tig onderzoeken gedaan naar de schadelijke effecten van fluoride. Uit sommige onderzoeken blijkt dat het IQ van kinderen die fluoride gebruiken ruim 10% lager is dan kinderen die geen fluoride nemen. Er zijn duizenden onderzoeken die aantonen dat fluoride slecht is voor het lichaam en de geest. Toch nemen veel mensen dagelijks hun portie fluoride binnen.


Neurotoxische eigenschappen van fluoride

Fluoride is neurotoxisch

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat synthetische fluoride een neurotoxisch element is. Dat betekent dat het giftig is voor de hersenen, daar ontstekingen veroorzaakt, het IQ verlaagt en allerlei cognitieve functies, dat zijn hersenfuncties vermindert. Fluoride doet dat al in lage concentraties. Een rapport uit 2019 van een medewerker van het Deense departement van openbare gezondheid meldt dat de giftigheid van fluoride dosisafhankelijk is. Dat houdt in dat hoe meer je ervan neemt, hoe giftiger het is.
In Nederland zit er geen fluoride in het drinkwater, maar in allerlei andere landen wel. I Europa bevat alleen het drinkwater van Ierland fluoride. Andere landen waar fluoride in het drinkwater zit zijn: Singapore, Maleisië, China, Canada, VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Chili.
Fluoride zit uiteraard ook in tandpasta. In het grondwater en Keltisch zeezout komt van nature fluoride voor, maar deze fluoride is in zeer lage concentraties en geeft geen gezondheidsproblemen.


Slecht voor hersenontwikkeling bij kinderen

Fluor is een gevaar voor de hersenen. Uit een Chinees-Deens-Amerikaans onderzoek uit 2012 blijkt dat fluoride mogelijk de hersenontwikkeling van kinderen belemmert. 

De onderzoekers zien dat er soms in China van nature al redelijk hoge fluoridegehaltes zijn, en als er een standaard dosis synthetische fluoride aan wordt toegevoegd, dan worden de doses te hoog. 

Men kan dan meten dat in gebieden waar dat water gedronken wordt er relatief meer kinderen met problemen zijn in de hersenontwikkeling.


Samenwerking fluoride met lood en kwik

Lege tube tandpasta

Hoofdonderzoeker Grandjean licht zijn onderzoek aan de Harvard universiteit in de VS toe met de volgende redenering. Lood en kwik zijn bekende neurotoxische stoffen. Kwik zit relatief veel in vis. Als het lichaam een teveel aan neurotoxiciteit ervaart, kunnen de hersens daarvan minder goed gaan functioneren. Omdat sommige neurotoxinen moeilijk uit het lichaam te halen zijn, is het behoorlijk onverstandig om een neurotoxische stof als fluoride aan tandpasta en drinkwater toe te voegen.


Verband botkanker en gefluorideerd water

In Brazilië zit fluor in het drinkwater, net als de VS

Behalve slecht voor het brein, is fluoride ook slecht voor de botten. Botkanker of osteosarcoma is een zeldzame kankervorm die voornamelijk bij kinderen tussen de 10 en 24 plaatsvindt. Dat is wrang maar logisch als je bedenkt dat fluoride in te hoge concentratie ook slecht is voor de tanden; het kan fluorosis veroorzaken, tandontstekingen en gele tanden veroorzaakt door fluoride.

Onderzoekers zien dat kinderen naar verhouding sneller botkanker ontwikkelen als ze zijn opgegroeid met fluoride in het drinkwater. Een ander onderzoek zag ook een relatie tussen botkanker bij kinderen en fluoride in drinkwater, alleen in dit geval was de relatie alleen terug te vinden bij jongens, niet bij meisjes.
Uit een Indiaas onderzoek blijkt eveneens een relatie tussen botkanker en fluoride in het drinkwater.


De mond neemt fluoride op in het lichaam

Tandpasta met neurotoxine fluoride

Fluoride wordt tijdens het tanden poetsen opgenomen in het bloed. Niet alleen door per ongeluk doorslikken krijg je fluoride binnen, ook via de mond zelf komen stoffen in het bloed. Denk maar aan het feit dat sommige pilletjes onder de tong moeten worden gehouden zodat de werkzame stof extra snel in je bloed komt. Fluoride heeft als effect dat het zenuwstelsel minder goed functioneert.

Mensen worden minder kritisch. In de concentratiekampen van de Nazi´s voegde men om die reden fluor toe aan drinkwater. Fluoride is een manier om de massa meegaand te krijgen en te controleren; mind control.


Geschiedenis van fluoride

In Nederland zat vroeger ook fluoride in drinkwater, maar nu niet meer.

Fluoride was in de 19e eeuw een vervuilende stof. Het is als bijproduct nodig om aluminium te maken. Aluminiumfabrikanten kregen in de 19e eeuw veel last van de maatschappelijke constatering dat mensen massaal ziek werden van aluminium. Dat was de aanzet van de industrie om begin vorige eeuw een reeks wetenschappelijke publicaties te creëren waaruit bleek dat fluoride gezond was.

Hiervoor werden kinderen ingezet. Men hanteerde namelijk het argument dat een kleine concentratie fluoride goed is voor kindergebitten. 

Op basis van dit idee werd de Amerikaanse bevolking ingepeperd dat aluminium echt niet slecht kan zijn; kindergebitten hebben er immers baat bij. 

Toen de atoombom werd geproduceerd was ook fluoride nodig. Mensen verzetten zich tegen de bouw van atoombomfabrieken omdat ze bang waren voor fluoride-uitstoot. 

Dit verzet werd ingedamd met publicaties van nieuwe, valse onderzoeken over fluoride en kindergebitten.

Deze onderzoeken zijn onlangs openbaar geworden; ze waren eerst militair geheim. Nu ze openlijk zijn te bestuderen kunnen wetenschappers de vloer aanvegen met de methodes die zijn gebruikt.


Fluoride is juist schadelijk voor het gebit

Er zijn allerlei bewijzen gevonden dat de schadelijkheid van fluoride is geheim gehouden. 

Bovendien tonen recente onderzoeken aan dat fluoride inderdaad funest is voor het gebit. Voor een kindergebit maakt dat iets minder uit; ze moeten nog tanden wisselen. Vooral gebitten van volwassenen zitten vol gaatjes.

Fluoride veroorzaakt juist gaatjes. De  regeringswetenschappers uit Amerika worden echter nog steeds geloofd. 

Het kindergebitten-argument is een massapsychologisch argument. De onderliggende redenering is: als het voor een kind goed is dan... Ten tijde dat de wetenschappers valse positieve fluoronderzoeken publiceerden werden er mind controlexperimenten gedaan in Amerika. 

Deze wetenschap werd bedreven door oud-Nazi wetenschappers. Amerika had middels project ´Paperclip´ 3000 wetenschappers uit Nazi-Duitsland geïmporteerd die precies wisten hoe je het volk structureel moet voorliegen. 

Het feit dat nog steeds veel mensen denken dat fluoride gezond is toont aan dat een mensenmassa eenvoudig gemanipuleerd kan worden.


Tandpasta

In deze tandpasta zit het neurotoxine fluoride

In tandpasta zit een heel klein beetje fluoride. Mensen worden gewaarschuwd dat ze het niet door mogen slikken. Dat heeft maar gedeeltelijk effect want er blijven altijd na het spoelen restjes tandpasta achter in de mond. Deze slik je gewoon door. Tijdens het poetsen neemt je mond allerlei stoffen uit de tandpasta op. Wanneer je drie keer per dag met fluoride-tandpasta poetst dan krijg je genoeg fluoride binnen om het vergif te noemen.

In sommige landen zoals Canada en de VS wordt ook nog eens fluoride aan het drinkwater toegevoegd. Dat maakt het gevaar van fluoride nog groter. 

De fluorconcentraties zijn zo klein zodat je niet direct ernstig ziek wordt. 

Je wordt wel misselijk van teveel fluor wat mensen merken als ze tandpasta doorslikken. Er is overigens fluorideloze tandpasta te koop bij goede drogisterijen. 

Drogisterijketens hebben dit product zelden. Aan alle tandpasta´s waar niet op de tube staat dat er geen fluoride in zit, is fluoride toegevoegd.


Fluoride voor de atoombom

Vrijgegeven documenten van het Amerikaanse atoombomprogramma geven aan dat fluoride een zenuwslopend effect heeft. 

In een memo van 29 april 1944 van het Manhattan Project memo staat: "Klinisch bewijs suggereert dat uraniumhexafluoride een vrij duidelijk centrale zenuwstelsel effect heeft.... Het lijkt zeer waarschijnlijk dat de F [code voor fluoride] component in plaats van de T [code voor uranium] de oorzakelijke factor is. ¨ Recent Japans onderzoek toont aan dat fluoride van gezonde lichaamscellen kankercellen maakt. Cellen degenereren als ze aan fluoride worden bloot gesteld.


Grijze haren voor je 30e

Het lichaam wordt niet acuut ziek door fluoride-inname maar ontwikkelt langzaam afwijkingen. Na enkele jaren zijn de afwijkingen zo groot dat het tot een ziekte leidt. 

Dat hoeft niet bij iedereen dezelfde ziekte te zijn. Een bekend effect van fluoride is de verkalking van bloedvaten, spierweefsel en huidweefsel. De spieren worden minder soepel en sneller stijf. Een huid veroudert snel.

Het haar wordt ook sneller grijs door fluoridegebruik. In Turkije is een dorpje genaamd Kizilcaoren waar iedereen op zijn 30e grijs is en erg veel baby's te vroeg geborenen zijn. 30-Jarigen hebben er een gerimpelde huid en voelen zich oud. 

Er zijn enkele andere dorpjes op de wereld waar hetzelfde verschijnsel zich voor deed. Dit is door wetenschappers te herleiden geweest naar een beginoorzaak; een te hoge concentratie van fluor in het drinkwater.


Tandarts verliest autoriteit

Van de zijde van tandartsen wordt defensief gereageerd op informatie dat fluoride een uiterst gevaarlijke stof is. 

Tandartsen zijn opgeleid met het idee dat fluoride een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van het gebit. 

In feite voeren tandartsen de propaganda uit die het Amerikaanse leger heeft opgezet. Tandartsen worden opgeleid om een autoriteit te zijn op fluoridegebied. 

Deze informatie is echter gebaseerd op de gefabriceerde leugen dat fluoride gezond is. Tegenwoordig luisteren mensen steeds minder naar autoriteiten. 

Wetenschappers en academici hebben hun status verloren als autoriteit omdat het publiek (bedrijfs)politieke motieven om een mening aan te hangen eenvoudig doorprikt.


Poets fluoridevrij

Poets fluoridevrij

De redactie van lichtplant adviseert om uitsluitend fluoridevrije tandpasta te gebruiken, iets wat in Nederland geen makkelijke opgave is. Vrijwel alle tandpasta's bij supermarkten en drogisten bevatten fluoride. In andere landen, zoals Duitsland, is het een stuk makkelijker om fluoridevrij te poetsen.


Bronnen Poets je tanden niet met fluoride

  1. Landen waar fluoride voorkomt: https://en.wikipedia.org/wiki/Water_fluoridation_by_country
  2. Fluoride is neurotoxisch: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31856837/
  3. Fluoride belemmert hersenontwikkeling kinderen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491930/
  4. Hoofdonderzoeker grandjean: https://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/
  5. Kinderen botkanker bij fluoride in drinkwater: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19390788/
  6. Vooral jongens last van botkanker door fluoride: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16596294/
  7. Indiaas onderzoek: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24455518/
  8. http://www.fluoridation.com/atomicbomb.htm
  9. http://www.slweb.org/li1995.html
  10. http://www.slwhttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg eb.org/bibliography.html#brain