Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

De supermarkt is een kermis van verleidingen

Welke levensstijlziekte zullen vandaag kopen?


Door ongezonde levensstijl krijgen we ziekten als diabetes, obesitas, astma, artrose depressie of herseninfarct Wanneer je je vult naar je levensstijl, betaal je daar flink voor, niet alleen met je portemonnee, maar ook met je gezondheid.

Voedsel is niet zomaar een consumptieartikel waar je voor kunt kiezen. Dat zijn vele mensen geneigd te denken, vooral als ze in de supermarkt staan.


Voor welke ziekte kies jij?

Als je voedsel een keuze-artikel vindt, zal je selectievoorkeur bepaald worden door aanlokkelijke wikkels, ontworpen door psychologen die jouw handelen sturen. Felgekleurde omhulsels met vrolijke stripfiguurtjes richten je voedselpatroon in, en niet de noodzaak tot het goed voeden van het voertuig van je denkvermogen, geest en bewustzijn, dat wat je meestal je lichaam noemt.


Voedsel is om je gezond te houden

Vulling eet je omdat het cool is, en daar betaal je voor met een ziekte, depressie of cognitieve achteruitgang. Voedsel eet je in de eerste plaats om ziekten te voorkomen, het lichaam gezond te houden en de geest in optimale conditie te brengen.

Wat als je levensstijl tot ziekten leidt? Dan moet je stoppen met voedsel als manier van leven te zien. Diabetes, obesitas, cardiovasculaire aandoeningen, de ziekte van Alzheimer, reumatische aandoeningen zoals jicht, artritis en artrose, de ziekte van Crohn en astma zijn allemaal levensstijlziekten, zo melden wetenschappers in onze tijd. 

Deze website, Lichtplant, brengt een weerslag van deze en andere nieuwe wetenschappelijke inzichten.


Teveel zitten leidt tot ziek zijn

Ziekten worden in beginsel veroorzaakt doordat we vulling verwarren met voeding, en in de tweede plaats hebben veel van deze ziekten verminderde activiteit als oorzaak. 

Zittend  werken, leven, en reizen worden door wetenschappers als risicofactor gezien.

Het moderne leven in een geïndustrialiseerde maatschappij levert vele gezondheidsproblemen op, want ons lichaam is ingesteld op bewegen. Onze benen kunnen lopen, dansen, rennen, fietsen, zwemmen, en schaatsen. Leven is bewegen, veranderen van richting.

Een levensstijl hebben is jezelf opsluiten in een beperkte setting van mogelijkheden. Elke dag is het tijd om een nieuwe stijl te ontwikkelen.  Vast zitten aan iets van gisteren is geen leven. Leven is vooruit gaan.


Industriële vulling is dode materie

Voedsel zoals fruit en groente leeft. Levend voedsel is voor levende mensen. Maar industrievulling is dood. Soms maak je een pak open en beschimmelt het niet. Als zelfs de bacteriën het niet eten, waarom jij dan wel?

Wetenschappers zien dat industriële voeding het risico op de genoemde en honderden andere ziekten vergroot. Echte voeding komt van de biologische markt, uit onze eigen tuin, uit het wild, van de biologisch-dynamische supermarkt, en uit de tuin van van vrienden.

Waarlijk levende mensen wandelen door een bos en rapen en plukken overal voeding vandaan. Alleen de boslucht voedt de longen en de geest al geweldig goed; zelfs de geuren zijn voedend.


Ziekte is een les

Wie dood, dat wil zeggen energieloos, voedsel eet zal zelf ook in energie afnemen. Voedsel wordt afgestompt in kracht, en je ziet dat mensen in de maatschappij ook steeds verder afgestompt raken. Er ontstaan in opperste verontwaardiging en uiterste afkeuring termen als 'verkeershufter', extremisme, en criminalisering van de maatschappij. 


ziek worden van dode voeding maakt meer dan alleen je gezondheid kapot

Van de supermarkt word je superziek

Wie kiest voor voedsel dat niet gezond en tjokvol non-nutriënten is, kiest voor een levensstijl die niet past bij een mens, wat duidelijk wordt verteld in de gevolgen, aangezien het leidt tot een hoger risico op allerlei kwalen en aandoeningen op persoonlijk niveau, en grote toename aan conflicten op maatschappelijk niveau.

De ziekten vertellen ons dat we iets verkeerd doen. Ziekten kunnen als een les worden gezien. Je leert iets van een ziekte over jezelf, wat er niet goed ging in je leven, tenminste, dat is een mogelijkheid.

Hoe eerder je de oorzaak weet, hoe eerder de ziekte weer stopt. Want bewustzijn van een oorzaak doet een ziekte verdwijnen. Mensen worden vrij vaak ziek, want we hebben veel lessen nodig. Het is schijnbaar lastig om te begrijpen dat negatieve gedachten ziekten creëren.


Ziekten per leeftijdscategorie

Door de moderne, industriële levensstijl kun je al vroegtijdig, voor je twintigste, tegen ziekten als acne, eczeem, obesitas, metabool syndroom, psoriasis, griep, en chronische verkoudheid oplopen. Vanaf je twintigste is er een verhoogd risico op mentale ziekten zoals psychose en depressie, en lichamelijke pijnen als artrose en artritis. Allerlei huidkwalen kunnen je deelgenoot blijven. Ook kun je meer prikkelbaar worden door onevenwichtige voeding. 

Vanaf je dertigste kun je al aanlopen tegen diabetes, en morbide obesitas. Veel mensen beginnen eind 20 wat in lichaamsgewicht toe te nemen, en als je niet oppast kan dat obesitas worden. Het microbioom werkt steeds minder goed, wat kan leiden tot voedselallergie en voedselintolerantie. Sommige mensen verminderen snel in jeugdige spontaniteit en vrolijkheid en worden permanent humeurig.

Rond je veertigste kun je last krijgen van allerlei darmproblemen. Tegenwoordig zijn er mensen die nabij hun 40e jaar, ernstige vorm van obesitas en diabetes hebben, soms hebben mensen beide ziekten en kunnen spreken we van diabesitas. Vele mannen en vooral vrouwen krijgen voor hun 40e kanker. Anderen krijgen een vorm van aderverkalking.

Wanneer we dat overleven, maar nog steeds niet overschakelen op gezonde voeding kunnen we op onze vijftigste te kampen krijgen met concentratieverlies, geheugenverlies en verminderd leervermogen. De hersenen werken steeds minder, terwijl we niet eens meer beseffen dat dat door industriële vulling komt. Dat zijn de eerste tekenen van vroegtijdige dementie. Rond deze tijd is er een verhoogd risico op het krijgen van een hartinfarct of herseninfarct of beroerte, bij mensen die vertrouwen op supermarktvoedsel. Cardiometabole syndromen noemen wetenschappers dat. Vrij vertaald betekent de wetenschappelijke term cardiometabole syndromen ''hartziekten die ontstaan door verkeerde voedingskeuzes''.

Als je de zestig haalt, met nog steeds supermarktvoer en regelmatig snackbargebruik, dan kan het niet anders of je slikt medicijnen tegen bepaalde ziekten. Daarvoor heb je gekozen, want het ligt besloten in je levensstijl. Na je 60e zal de ziekte zich steeds verder profileren, zodat je omstreeks het zeventigste levensjaar meer ziek bent dan mens. Regelmatig sta je met de huisarts, specialist, nog een specialist en een derde specialist in contact. Gelukkig bestaat er thuiszorg.

Uiteindelijk zal je rond je tachtigste in een situatie belanden waarin je niet meer voor jezelf kunt zorgen.

Maak je niet ongerust, want je kan dan nog rustig een bedlegerig leven leiden. Of moeten we zeggen een leven lijden?

Want tijdens dit leven word je geleefd door verpleegsters en broeders die je alleen uit bed halen voor het eten, wat niet gezond is noch geneest, maar jou in een ziekelijke toestand houdt.


Ouderdomsziekten bestaan niet

Wit brood en jam, het bekende verpleeghuisvoer, en veel ander supermarktvulling garanderen verdere aftakeling. Ook zullen de verpleegsters ervoor zorgen dat je je medicijnen inneemt, zodat  je nog meer bijwerkingen krijgt, en daarmee nieuwe ziekten. Al deze verhoogde risico's op ziekten hebben te maken met voedselkeuzes die je eerder in je leven doet.

Ouderdomsziekten is een woord zonder daadwerkelijke betekenis. Vroeger, in de jaren 80 dacht ,en dat ouderen alleen diabetes en reumatische aandoeningen kregen, vandaar de naam ouderdomsziekten. De waarheid is compleet anders.

In de jaren 60 en 70 was ons voedsel minder slecht want de industrie was nog niet zo ver met het verpesten van onze voeding om er vulling van maken. Pas in de jaren 80 en 90 werd ons voedsel echt heel slecht. Daarna zagen we al snel dat artrose ook bij jongeren voorkomt. Mensen met obesitas, dat is niet meer pas als je gepensioneerd bent, obesitas begint al in de wieg.


Ouderdomsziekten is taalmanipulatie

Ouderdomsziekten is een moderne vorm van taalmanipulatie, een verzonnen woord, een verwijzing naar een filosofie waarin we het aanvaardbaar moeten vinden dat de industriële levensstijl tot ernstige ziekten leidt. 

Ouderdom zorgt ervoor dat je een paar dingen minder goed kan, dan toen je 16 was. Mensen krijgen op hun 16e al ouderdomskanker, vertonen dement gedrag, en krijgen niet zelden een hartinfarct. 

Steeds vaker storten jongeren, zelfs kinderen in op een sportveld. Lekker he? Zo'n energiedrankje met extra veel cafeïne? Je krijgt echt vleugels want je vliegt zo je graf in.

Ouderdom komt met gebreken, zoals minder snel lopen, maar niet noodzakelijkerwijs met ernstige ziekten. Ouderdom hoeft helemaal niet te betekenen dat je zo kapot bent dat je je hele rest van je leven ziekmakende medicatie zou moeten slikken. Ouderdom hoeft helemaal niet gepaard te gaan met ziekten, enkel een paar gebreken zoals minder hard lopen.


Ouderdomsziekte is een keuze

Ziek worden op oudere leeftijd is een keuze gemaakt op jongere leeftijd, het gevolg van een levensstijl. Het is een levensstijl om de supermarkt tot je belangrijkste, dagelijkse uitje te maken. Een supermarkt is een kermis van verleidingen, met hier en daar een gezond product, als goedmakertje voor het geweten.

Wist je dat groente en fruit in een supermarkt vooraan liggen, bij de ingang, zodat de mens denkt, nu heb ik iets gezonds gepakt, en kan ik de rest van mijn mandje met ongezonde dingen vullen? Een supermarkt wordt ingericht door afgestudeerde psychologen, alles is erop gericht jouw koopgedrag te beïnvloeden. (Jörg Zipprick, boek)


Gezond oud worden is het oude normaal

De mensen leefden vroeger korter gemiddeld, omdat er veel baby's dood gingen door slechte hygiëne. 

De kindersterfte in Europa was tot 1880 enorm hoog, bijna net zo hoog als in Afrika nu. Maar nadat we open riolen gingen dichtmaken, ging het al een stuk beter met de hygiëne, en stierven minder kinderen. Echter, de mensen die vroeger oud werden, werden vrijwel altijd gezond oud.

Je kunt voor een gezonde levensstijl kiezen en 80 worden terwijl je nog graag dingen leert en je veel kan onthouden. Wetenschappers zien steeds duidelijker in dat ziekten niet toevallig aangewaaide problemen zijn. We kiezen voor het risico op ziekten door te vertrouwen op minderwaardig, industrieel voedsel, dat eigenlijk deze naam onwaardig is, en vulling moet worden genoemd.

We vullen onze magen, maar we vervullen niet de behoefte aan nutriënten van het lichaam. We verwaarlozen het voertuig van ons denkvermogen, tot ons denkvermogen verschrompelt.

Maak je de keuze om gezond te blijven, dan is belangrijk om na te denken over wat je eet. Het is slim om gezonde fruitsoorten lekker te vinden, en daarvan meer dan 5 per dag te eten. En het is zeer verstandig om als je iets wat gezond is, en je lekker vindt, vaker te eten.


Frisdrank is zieke drank

Natuurlijk vinden we frisdrank allemaal lekker, maar we weten dat we daarvan kanker of een hartaanval kunnen krijgen, als we er teveel van nemen.

Frisdrank zou een drank kunnen zijn voor op een feestje, net als alcohol, waar het goed mee vergelijkbaar is, want het is nagenoeg net zo slecht als alcohol.

We weten dat bedrijven frisdranken zo verslavend mogelijk maken, binnen de grenzen van wat is toegestaan, en wat niet al te opzichtig is. Er wordt bijvoorbeeld een teveel aan zout in frisdrank gedaan, waardoor je meer dorst krijgt, en meer van deze ziekmakende drank gaat drinken. Dat is helemaal fout!

Drinken is bedoeld om de dorst te lessen, niet om dorst te krijgen. We zouden als maatschappij kunnen zeggen: “Ontwikkel dranken met stevia en andere natuurlijke zoetproducten, zodat mensen minder snel ziek worden van frisdrank!”

Maar op de een of andere manier vinden we het als bewoners van de samenleving het best dat mensen ziek worden van industrieproducten. Politici wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van burgers, daarmee schuift men hun verantwoordelijkheid om via regulering voor gezonde producten te zorgen af.

Het zou ook mogelijk zijn om te zeggen: vanaf 1 januari volgend jaar moeten alle frisdranken met gezonde suikers gevuld worden zoals stevia, palmsuiker en kokosbloesemsuiker, maar om de een of andere redenen zijn er nog geen politici geweest die dat hebben gesteld.

We zijn een slaaf van suiker, dus verslaafd aan suiker. 



Je bent een slaaf of maakt zelf voedsel en drank, dan ben je de baas in je eigen leven


Ben jij erop uit om aandeelhouders blij te maken en industrieproducten te kopen, waardoor je een ziekte kweekt. klik dan snel weg. Maar wil je de baas worden van je eigen gedrag, voeding en dranken? Lees dan op deze site verder en ontwikkel je je tot een bewust mens, die zijn leven zelf inricht. Kopieer niet een bestaande levensstijl en plak dit niet op je gedachten, maar kijk, beslis, leer en ontvang zelf eerstehands de energie en inspiratie om je eigen baas te worden. laat niet de reclame beslissen over wat je wilt.

Laat niet de verpakking je aanspreken. marketeers die producten verpakken en reclames maken zijn afgestudeerde psychologen. Wees je eigen psyche en ontwikkel jezelf tot een unieke factor in de familie der mensheid.

In onze moderne wereld zijn er vele factors in het spel die ervoor zorgen dat we ongezond eten, zoals:

  • Economische belangen,
  • Overheid,
  • Gezondheidszorg,
  • Educatie
  • Opvoeding

Maar de belangrijkste factor blijft de mens, jij dus. En jij. Vooral jij! Want

  • Jij kan ervoor kiezen om je te laten leven door eetkeuzes geleid door bedrijfsbelangen, gehuld in kooplustwekkende wikkels, verleidelijke verpakkingen en attractieve etiketten, Je vult jezelf op met levensstijl bedacht door marketeers..

of :

  • Je leeft door zelf een verstandige keuze te maken en zelf voedsel en dranken te creëren. Je weet wat hartwijsheid is. Je voedt jezelf met kennis, wijsheid en gezondheid. Je ontwikkelt een leefstijl.

Wanneer je voor dat laatste gekozen hebt, dan is deze website voor jou geschreven.