Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

De zon achter de zon

Wanneer we vergenoegd in de zon liggen en 's avonds tevreden onze nieuwe huidskleur controleren, kan dat gezien worden als een nabootsing van de ware bevrediging die kan optreden als we aan het eind van de dag voor het slapen gaan, een kleine deeltje van de waarheid wijzer zijn geworden.

Behalve de zon bestaat er ook de zon achter de zon. Deze zon kunnen we niet echt zien aangezien hij wordt overstraald door de zon.


Baadt in het licht van de zon achter de zon

De geestelijke zon kan onze lichamen voeden, en daardoor worden we als mensen meer bevredigd, dan wanneer we alleen vaste, stoffelijke voeding tot ons nemen.

Deze bevrediging leidt ertoe dat we minder geneigd zijn te vervallen in verslavingen aan suiker, overeten, of allerhande soorten geestverruimende materie, de geest vernauwende middelen, en designer drugs. Deze stoffen zijn uiteraard zeer slecht voor ons lichaam, en suiker past in het zelfde rijtje als allerlei soorten drugs, als het gaat om verslaving en slechte invloed op lichaam en geest.


Spirituele betekenis

De zon achter de zon voedt ons etherisch lichaam en kan onze wensen meer in harmonie brengen met wat echt goed is voor onze ontwikkeling. Ons etherisch lichaam heeft net als ons stoffelijk lichaam voedsel nodig. Het haalt voedingsstoffen uit de zon en andere lichtbronnen, zoals de etherische velden van vers voedsel.


Fysieke betekenis

De zon achter de zon is een spirituele term maar kan ook fysiek opgevat worden. Op 21 juli staat Sirius op een rechte lijn met de aarde en de zon. Sirius is dan niet te zien en staat letterlijk achter de zon, dus is de zon achter de zon.

Op 21 december staat de aarde tussen de zon en Sirius in ook op één rechte lijn.

Overigens kun je hieruit de logische conclusie trekken dat ons zonnestelsel als geheel om Sirius heen draait, maar sterrenkundigen zijn er nog niet aan toe om dat te ontdekken, ondanks dat het model van ons zonnestelsel zeer veel anomalieën bevat die kunnen worden verklaard, als in aanmerking genomen wordt dat ons zonnestelsel om het Siriusstelsel heen draait. De antieke Egyptenaren wisten dit al, zo blijkt uit hun legenden.

De Egyptenaren hadden een kalender gebaseerd op de opkomst van Sirius, en die kalender duurde exact 365.25 dagen, evenals onze kalender dus, die is gebaseerd op de zon. Het kan dus niet anders of onze zon en Sirius zijn dubbelsterren van elkaar, maar dat wisten spirituele mensen al erg lang.

We zitten nu in een tijd van openbaringen van alle geheimen, dus dit wordt ook openbaar. Het zal niet lang meer duren voordat wetenschappers ook dit feit gaan 'ontdekken'. De hippies zongen al een liedje over deze tijd, die sinds 2012 begonnen is, Aquarius.Sirius in Egypte

In onze slaap gaan we naar dezelfde plek als na ons leven, tijdens de dood. In Egypte werd deze plaats aangeduid als het sterrenbeeld Orion. Orion wordt afgebeeld als een jager en Sirius is het hondje van de Jager, het is immers de Hondsster.

Een hond is een zeer trouw dier, het komt altijd weer terug bij zijn baas. En zo draait ons zonnestelsel trouw om Sirius heen, Osiris stond bij de Egyptenaren symbool voor Orion, en was getrouwd met Isis, de zonnegodin. Zo zijn Orion en ons zonnestelsel hecht met elkaar verbonden. En zo'n verbinding leidt vaak tot een kind, een nieuw lichamelijk voertuig voor een ziel.

Het aardse leven is bedoeld om terug te keren naar de oorspronkelijke akkervelden, de tuin waar alle voedselplanten groeien die de mensheid dienen..


Laat je zon stralen

Als we in dit leven een voertuig voor onze ziel hebben ontwikkeld, dat na de dood standhoudt, dan hebben we onze aardse reis afgelegd, en kunnen we beginnen aan een volgende reis in een nieuw Levensveld.

De geestelijke zon is de zon die ons spirituele leven voedt. Door te lezen over spirituele zaken en allerlei inzichten te krijgen hierover, kunnen we een groter inzicht verkrijgen in de loop va de dingen in ons leven.

De geestelijke zon in onze microkosmos kan in het centrum worden gelokaliseerd. Het heeft een sterke stralingskracht en kan zowel warmte als liefde uitstralen. Door deze radiatie in te ademen wordt ons hele stelsel verlicht. Ons hart is de zon die in ieder mens kan stralen.

Verder filosoferen:

Wij zijn rivieren

Verder lezen:

Artikel 6 De kracht van het draaien

Mediteren:

Meditatie 25 Kaalheid voorkomen met kruiden