Welvaartsziekten zijn ziekten die in welvarende landen meer voorkomen dan in derde wereldlanden. Allereerst is het goed om de gedachte te weerleggen dat mensen in derde wereldlanden niet oud genoeg worden om welvaartsziekten te krijgen. In derde wereldlanden sterven veel mensen in hun kindertijd of als baby. Wanneer eenmaal de leeftijd van 18 jaar is bereikt is de kans op oud worden net zo groot als in welvarende landen. De baby- en kindersterfte komt voornamelijk door het mensen onthouden van medicijnen tegen geneesbare ziekten.
Mensen in de derde wereld die een respectabele leeftijd hebben bereikt, vertonen minder kans om een welvaartsziekte op te lopen dan iemand van dezelfde leeftijd in het westen.
Onderzoek uit 2023 door een internationaal onderzoeksteam met wetenschappers uit Pakistan, Duitsland, Ghana, Maleisië en andere landen laat zien dat er een duidelijk verband is tussen sociaaleconomische status en het risico op obesitas.
Dit is niet het enige onderzoek op dit gebied. Het toont aan dat de term welvaartsziekten niet geldt voor westerse landen, waar relatief meer welvaart is, maar voor sociale groepen in een land.
De onderzoekers concluderen dat een meer zittende leefstijl die volgt uit een lage of gemiddelde economische status, zoals internetgebruik en autogebruik, een onderliggende oorzaak is van een hoger risico op obesitas.
Er zijn mensen die denken dat welvaartsziekten niet bestaan omdat ziekten als obesitas en cardiovasculaire aandoeningen ook in derdewereldlanden voorkomen.
Eigenlijk is het onderscheid tussen landen niet wetenschappelijk. Welvaart heeft met economische status te maken. Mensen die in de lage inkomens groepen vallen hebben een hoger risico op cardiovasculaire aandoeningen en obesitas.
De kans is erg groot dat als mensen minder te besteden hebben, ze de voorkeur geven aan industriële, goedkope en ziekmakende vulling.
Men is dan minder geneigd om allerlei relatief dure verse biologische en supergezonde producten te kopen om daar zelf een voedzame maaltijd van te maken.
Wetenschappelijk gezien is er een duidelijk verband tussen lagere sociale status en welvaartsziekten. Dat laat bijvoorbeeld een onderzoek uit 2005 zien over de globale patronen tussen voedselrisico's
Sommige wetenschappers menen dat het labelen van obesitas als ziekte bijdraagt aan discriminatie tegen mensen. Deze wetenschappers zijn zelden medici en sterk in de minderheid. De meeste wetenschappers zien obesitas als ziekte. Wat hier daadwerkelijk gebeurd is het verleggen van het enorme gezondheidsprobleem naar de perceptie.
Voor de voedingsmultinationals die verkeerde, ziekmakende voeding produceren is de obesitasepidemie een economische zegen, en een einde van deze epidemie zou aandeelhouders opschepen met lagere inkomens.
Dat is de werkelijke reden dat obesitas niet meer als ziekte mag worden gezien door de woke-politie.
Onderzoekers waarschuwen in 2022 dat covid-19 is afgelopen, maar dat de obesitas epidemie nog steeds voortraast. Men ziet dat de Amerikaanse regio en Europese regio de hoogste aantallen obesitas kent.
Men ziet een verband tussen grote groepen middenklasse in een samenleving en het groeiend obesitas probleem. Men spreekt van een pandemie van obesitas, die het risico op ziekten zoals cardiovasculaire aandoeningen, niet-alcoholische leververvetting en diabetes vergoot.
Men hoopt dat de samenwerking om de covid-19 pandemie aan te pakken nu gefocust kan worden om de obesitaspandemie te tackelen.
Daarbij komt dat mensen die covid-19 niet hebben overleefd relatief vaak aan obesitas hebben geleden. Het is algemeen bekend dat obesitas het risico op vele andere ziekten, ook virusziekten, vergroot.
De meest bekende welvaartsziekten zijn kanker, obesitas, diabetes mellitus, depressie en hart- en vaatziekten.
Een onderzoek van de Gezondheidsraad uit 2011 weet te melden dat 25% van deze welvaartsziekten worden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.
In feite is het zo dat eerder 75% van de welvaartsziekten komen door een ongezonde leefstijl. Waarom is dat zo?
Omdat een ongezonde leefstijl dusdanig is ingeslopen in het westerse voedingspatroon dat we het niet meer onderscheiden als ´ongezond´ aangezien het normaal is geworden.
De 25% kennen een ongezonde leefstijl zoals roken, blowen en drinken.
Deze komt bovenop oorzaken die met de voeding te maken hebben.
In derde wereldlanden wordt net zoals in westerse landen gerookt en gedronken maar toch kennen die veel minder welvaartsziekten. In westerse landen wordt veel meer alcohol gedronken.
In het westen is het heel normaal om voeding zonder voedingsstoffen te eten. Het eten van suiker, bloem en transvetten in steeds grotere hoeveelheden zijn de voornaamste veroorzakers van welvaartsziekten.
Deze ingrediënten, die maatschappelijk volkomen geaccepteerd worden, zijn verweven met de industriële wijze van voedselbereiding.
In elk voorgeproduceerd eten zit suiker, bloem of transvet, of het nu koekjes, sauzen, brood, soepen, magnetronmaaltijden, cakes of wat dan ook is, deze producten zonder voedingswaarde zitten in vrijwel alle fabrieksproducten.
Mensen in de derde wereldlanden hebben uit financiële overwegingen geen of minder toegang tot fabrieksproducten en eten vaker voeding gebaseerd op verse producten omdat dat goedkoper is. Verse fruitsoorten, noten, zaden, peulvruchten, groente, granen en graanvervangers zijn niet alleen goedkoper maar ook gezonder dan voorbewerkte fabrieksproducten.
Deze voeding kent meer antioxidanten die welvaartsziekten bestrijden. De werkelijke oorzaak is, naast dat roken en drinken, de ongezonde voeding die de westerse mens tot zijn basisvoedsel rekent.
Dat noemen we het westers industrievoedingsdieet. Niet 25% van onze leefstijl is ziekmakend maar eerder 75%. de overige oorzaken van ziekten kunnen we toewijzen aan milieuverontreiniging, pesticiden en omgaan met chemische middelen.
Alleen bovengenoemde verse voedingsproducten zijn gezond maar steeds minder westerlingen maken voedsel van verse waren. Bovendien zijn zelfs deze verse producten minder gezond omdat er gif oftewel pesticiden op zitten. De westerse mens ontkomt bijna niet aan het eten van ongezonde elementen of totaal ongezonde voeding.
Daarnaast ontkomen we niet aan stress in de moderne wereld.
En stress levert ook voor de voedselvertering veel negatieve gevolgen, zoals vrije radicalen die de ontstekingen veroorzaken die de grondoorzaak zijn van alle ziekten, dus ook welvaartsziekten.
In landen in de derde wereld zijn er steeds meer mensen die om wat voor reden dan ook westerse voedingsproducten tot zich nemen.
Vaak wordt als reden opgegeven dat men hun status verhoogt als men westerse frisdranken drinkt en westerse fastfoodproducten eet.
Deze mensen moeten dat bekopen doordat na enkele jaren welvaartsziekten ontstaan zoals obesitas en suikerziekte.
Deze gevallen maken duidelijk - zo het al niet duidelijk mocht zijn - dat er een rechtstreeks verband zit tussen westerse, gedegenereerde voeding en het voorkomen van welvaartsziekten.
Welvaartsziekten zitten niet in de genen want iedereen kan ze krijgen als je door de industrie gesynthetiseerd voedsel eet uit potjes, pakjes, blikjes, doosjes en zakjes.
In Nederland werd er in november 2012 een onderzoek gedaan door onderzoekers van de universiteit van Groningen gepubliceerd waarbij wetenschappers genen zouden hebben ontdekt die wijzen op het voorkomen van suikerziekte en obesitas, slechts twee van de vier bekende welvaartsziekten. Later blijkt weer dat genen aan en uit gezet kunnen worden door gezonde voeding. Je raadt het al: gezond fruit en groente zet de genen die ziekten veroorzaken uit.
De genen-verklaring biedt geen antwoord op de vraag waarom uitbraken van ziekten als diabetes, obesitas en kanker de laatste 30 jaar explosief zijn gestegen.
De voedselverklaring is veel logischer, omdat de voedselkwaliteit door verregaande industrialisatie gigantisch is gedaald.
De genetische wetenschap is jong, en ligt eigenlijk nog in de luiers. Er moet heel wat gebeuren voordat ze de kinderschoenen kunnen aantrekken.
De wetenschap omtrent genen is nog lang niet uitgekristalliseerd.
De wetenschappers geven geen antwoord op de vraag waarom van twee mensen met dezelfde genen de ene persoon wel en de andere geen welvaartsziekte ontwikkelt.
Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met voeding. Genen kunnen aan en uit worden gezet; deze aan - en uitknop is recent ontdekt en onderzoekers beginnen nu pas langzaamaan te beseffen wat dit betekent.
Het betekent dat je op zoek moet gaan naar wat de aan- en uitknop triggert van stand te veranderen.
Het antwoord is: voeding. Voeding verandert de genen direct. Als we gezonde voeding eten, verse planten, dan zijn onze genen het meest gezond.
Maak eten en drinken van groenten, fruit, noten, granen, zaden en kruiden, maar niet van industrieel bewerkte producten, dat is de oplossing.
Vulsels met een sterk tekort aan voedingsstoffen, zoals industrievulling dat bij supermarkten te pronken ligt met glimmende etiketten, veroorzaken onder andere DNA-schade.
Deze DNA-schade door vrije radicalen zijn de basisoorzaak van alle welvaartsziekten.
Onnatuurlijke, gesynthetiseerde voeding die veel westerlingen gewoon zijn te eten, is de hoofdoorzaak van het ontstaan welvaartsziekten.
Antioxidanten uit groente, fruit, noten en zaden herstellen de DNA-schade.
Sommige ziekten kennen karmische oorzaken. Maar dat zijn vaak ziekten die in de kindertijd worden opgelopen, iets waarmee men is aangeboren.
Toch kunnen ook ziekten op latere leeftijd karmische oorzaken hebben. In dat geval kan een ziekte een belangrijk proces zijn wat de mens tot nieuwe inzichten brengt. In principe heeft elke ziekte een karmische component.
Diabetes bijvoorbeeld staat vaak in relatie met het hebben van verdriet en teleurstellende, bittere ervaringen.
We missen dat zoetheid in ons leven, en compenseren dat met het eten van suiker.
Wanneer je de verdrietige problemen kan verwerken en oplossen, dan is er minder reden om te veel te eten, en te veel suiker te eten. Emotie-eten wordt dit ook wel genoemd.
Kanker staat vaak in verband met conflicten. Een borstkanker komt relatief vaak voor na een moeder-kind conflict. Leverkanker met iets wat je zelf hebt gedaan wat niet helemaal klopt, en waarvoor je jezelf nog niet hebt vergeven.
Darmkanker kan in verband staan met een onverteerbare situatie die jou is aangedaan, bijvoorbeeld op je werk.
Naast dat je gezond eet, is het dus ook van belang om gezond te voelen, denken en willen. Eigenlijk voedt je jezelf met allerlei gedachten en kies je er zelf voor om deze positief of negatief te laten zijn. De stress die een negatieve gedachten of emoties opleveren, veroorzaakt vrije radicalen die ontstekingen kunnen brengen.
Vrije radicalen en de ontstekingen die ze veroorzaken zijn een grondoorzaak van ziekten. Toch kan ook dan voeding je helpen. Als je veel fruit en groente eet, dan worden deze vrije radicalen gevangen door antioxidanten. Zo worden ze onschadelijk gemaakt.
Een ziekte in het lichaam betekent vaak dat organen niet meer over het juiste trillingsniveau beschikken. Een ziekte is in eerste instantie zichtbaar in het etherische lichaam, en komt pas later in ons fysieke lichaam tot uiting.
Een andere manier waarop voedsel helpt bij ziekten is dat de planten over een bepaalde lichtfrequentie beschikken. Elke plant heeft een specifieke frequentie, net zoals elk orgaan in de mens een specifieke trillingsfrequentie heeft.
Dat is de reden dat elke voedselplant geneeskracht biedt voor een ander deel van het lichaam.
Maar ook geneesplanten hebben lichtfrequenties, alleen vaak nog veel sterker, daarom moeten die niet in grote hoeveelheden worden gegeten maar veel minder, en dan kunnen ze de lichtfrequenties van onze organen herstellen.
Als je dit inziet, dan snap je ook beter waarom bewerkt industrievulling of een magnetron niet goed werken voor ons lichaam.
Deze manieren van bewerken veranderen de oorspronkelijke lichtfrequenties te veel.