Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Hoofdpijn en migraine alternatief genezen

Verouderd medicijn

Migraine is een verschrikkelijk ziekte. Het ziektebeeld komt tot uiting in aanvallen waarbij hoofdpijn de belangrijkste klacht is. De reguliere wetenschap weet niet wat de oorzaak is van migraine en kan het niet genezen. Er worden alleen medicijnen voorgeschreven om de symptomen te verlichten.

De fytotherapie heeft wel een verklaring over de oorzaak van migraine, een een behandeling daaraan gekoppeld.


Kenmerken van migraine met aura

Migraine kan gepaard gaan met een andere klachten. Er wordt dan gesproken van migraine met aura.

 • misselijkheid,
 • braken,
 • overgevoeligheid voor licht en geluid,
 • flikkeringen aan één kant van het gezichtsveld,
 • uitval van het gezichtsveld,
 • doof gevoel in handen en mond,
 • krachtverlies in een lichaamshelft,
 • spraakstoornissen.
Kind met hoofdpijn.


Regulier versus alternatief

Ondanks dat de medische wetenschap zegt dat de oorzaak niet kent stelt het dat de oorzaken niet hoofdzakelijk in voeding kunnen liggen. Dat is nu juist waar de fytotherapie de oorzaken wel zoekt. Ook blijkt uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken dat allerlei voedsel en dranken zoals vlees, vis, gevogelte zoals kip, alcohol, kaas, lightproducten, en melkproducten het risico op hoofdpijn en migraine verhogen.


Regulier

Melk verhoogt risico op hoofdpijn

In de reguliere geneeskunde stelt men dat sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn, chocolade en oude kaas. In de traditionele kruidengeneeskunde of fytotherapie ziet men de oorzaak van hoofdpijn in de overbelasting van de lever, galblaas en dikke darm door het eten van te zwaar en te transvetrijk voedsel. Dat betekent dat de reguliere en natuurgeneeskunde elkaar gedeeltelijk overlappen in zienswijze, echter niet in behandeling.
Als de oorzaak door voeding en dranken komt, is het niet logisch om dit te verhelpen met een pil, wel is het logisch om ander voedsel en dranken te consumeren.


Hoofdpijn duidt op tekortkoming van de gezondheid, een pil maakt dat niet beter


Weekendhoofdpijn

Er is één soort hoofdpijn, vaak weekendhoofdpijn genoemd, die komt door het onthouden van koffie. Veel mensen drinken koffie op hun werk, maar niet thuis. Het onthouden van jezelf van koffie kan dan voor weekendhoofdpijn zorgen. 

Koffie is namelijk lichamelijk verslavend en hoofdpijn in een afkickverschijnsel van koffie. Dus als je hoofdpijn hebt, en die dag nog geen koffie op hebt, is koffie als een medicijn.


Waarom moet men braken?

De neiging van het lichaam om tijdens de migraine-aanval te braken, waarvoor de reguliere geneeskunde geen verklaring heeft, wordt in de kruidengeneeskunde gezien als een uiterste poging van het lichaam om zichzelf te herstellen middels het uitspugen van de overdaad aan gifstoffen die in het eten zitten.


Wortel ontgift het lichaam van toxinen die hoofdpijn veroorzaken.


Salades om te ontgiften

Om het lichaam te stimuleren in het afvoeren van gifstoffen wordt aangeraden om te vasten voor een dagdeel met alleen kruidenthee, of alleen een salade van klein gesneden of geraspte wortelen, andijvie, witlof, selderij, rode biet en zuurkool te eten, wel op smaak gebracht met groene kruiden als munt, basilicum, oregano, majoraan en lavendel, en rozemarijn, aangevuld met kwalitatief hoogwaardige olijfolie en appelazijn.
Als je liever fruit eet, mag dat ook. Vooral ananas helpt om gifstoffen af te voeren, maar je kunt eigenlijk elke fruitsoort gebruiken, als het maar biologisch is.


Lichaamsvergif en zielenvergif

Bij vrouwen gebeurt een migraine-aanval vaak vlak voor de menstruatie. Dat is de maandelijkse reiniging van lichaamsvergif en zielenvergif. Bloed is de drager van onze ziel. Aan het bloed kleven allerlei gedachten die mensen met zich meedragen. Sommige van deze gedachten kunnen migraine veroorzaken. 

Een bekend gezegde is dat je ergens hoofdpijn of een punthoofd van krijgt. Daar zit in die zin waarheid in dat sommige overdenkingen aan nare situaties zoveel spanning kunnen oproepen dat dit geuit wordt in hoofdpijn.
Overigens is dit een uiting van spiritueel denken, in de materialistische wetenschap wordt het bestaan van de ziel niet geaccepteerd.

Wanneer je de oorzaakweet van zaken 'waar je een punthoofd van krijgt' dan kan je dat als verlichting ervaren. Door je bewust te zijn ergens van valt het van je af, ook ziekte-oorzaken kunnen dat doen.


Hoofdpijn door vochttekort

Soms helpt water.

Sommige hoofdpijn is het gevolg van een tekort aan water. Onze hersenen hebben water nodig om te functioneren. Wanneer we te weinig water drinken, of door alcoholgebruik te veel vocht uitplassen, of door zweten erg veel vocht kwijt raken, kunnen we hoofdpijn krijgen door tekort aan vocht. Dan is het belangrijk om gewoon water of kruidenthee te drinken om het vochttekort aan te vullen.


Ontspanning en reiniging

Een samengang van geestelijk ontspannen en lichamelijk reinigen kan hoofdpijn voorkomen. Bij mensen met een migraine-aanval is er vaak sprake van een combinatie van ongewenste gedachten die aan je blijven kleven en gifstoffen uit voeding. 

Deze versterken elkaars ontstekingsveroorzakende werking. Wat het eten betreft: dat is de makkelijkste manier om aan te passen. Je kunt er zelf voor kiezen om veel groente en fruit te eten en vette jus, vlees en frituurproducten te laten staan. 

Maar het verwerken van gedachten is een stuk moeilijker. Je moet bij jezelf te rade welke gedachten en gevoelens verantwoordelijk kunnen zijn voor de migraine-aanvallen.


Gevoelens in het achterhoofd

Hoofdpijn komt vaak uit de nek opzetten. Door het achterhoofd loopt het naar voren waar het stopt en een tijd vast blijft zitten. 

Het achterhoofd en de nek zijn de plek waar de liefdesbinding met bloedverwanten huizen. Alle gevoelens die daarmee in verband staan komen in aanmerking om een hoofdpijn mede te veroorzaken. Dat kunnen liefdesbanden zijn die zijn afgebroken of liefdesbanden die zeer gewenst worden maar onbeantwoord blijven. 

Gevoelens van deze aard hebben hun weerslag in het krijgen van hoofdpijn. De gevoelens blijven als het ware voort sudderen en worden niet voldoende bewust onder ogen gezien en verwerkt, wat ook zeer logisch is daar het soms moeilijk is met gevoelens om te gaan.

Amethyst is een oud middel tegen hoofdpijn.


Draag een amethyst

Volgens meer spirituele therapeuten heeft het zin om de reinigende steen amethyst als halsketting te dragen op de huid; Dat kan een gevoel losmaken. 

Ook wordt het homeopathische middel iris D1 aangeraden om de verwerking van gevoelens te ondersteunen. Als de gevoelens verwerkt zijn, komt de hoofdpijn niet meer terug. 

Dat is een beter vooruitzicht dan de reguliere geneeskunde geeft. Deze stelt namelijk dat je je hele leven lang medicijnen moet slikken tegen hoofdpijn. Medicijnen, waarvan sommige zelfs de bijwerking hoofdpijn hebben. 

Mensen met een migraine hebben niets te verliezen om er eens voor te gaan zitten en te overwegen of de benadering van de alternatieve geneeskunde voor hen kan helpen.


Bronnen bij artikel over hoofdpijn en migraine

 • Boek: Mellie Uydert Genees u zelf
 • Boek: Jannes van Everdingen, de beste behandeling bij 56 ernstige ziekten
 • Foto vrouw met hoofdpijn: Wikimedia commons
 • Foto wortelen:tom008
 • Foto amethyst-ketting: www.luckytouch.nl