Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Het vergeet-je-gewicht dieet

Diëten werken niet. Diëten zorgen voor een jojo-effect. Calorieën tellen kan korte tijd je lichaamsgewicht doen dalen maar toch komt het verloren gewicht er weer snel bij. Dat komt omdat het eetpatroon hetzelfde blijft; slechts tijdelijk vindt er een verandering plaats. Er bestaat een eetpatroon waarbij je geen calorieën hoeft te tellen. Je hoeft geen pillen te slikken die gewichtsverlies bevorderen. Het enige wat je hoeft te doen is bewust zijn van hoe je lichaam werkt en daarnaar handelen. Overgewicht wordt vaak juist verergerd door een dieet. Hoe dat komt? Het heeft er onder andere mee te maken dat de stoffen die voor overgewicht zorgen onnatuurlijk zijn.

Het lichaam ziet veel onecht voedsel als vergif.


Niet diëten maar verander voedingspatroon

Je bent niet je gewicht, je bent niet vet en je bent niet dik. Je bent niet je lichaam, maar je lichaam is een voertuig  van je ziel reageert op jouw gewoonten. 

Soms zijn we een verkeerde gewoonte opgedrongen door de omstandigheden in de maatschappij. 

Wanneer je gefocust bent op je gewicht dan ben je daar te veel door in beslag genomen. Het is beter om het getal dat bij je gewicht hoort los te laten, en te concentreren op het geleidelijk overschakelen op een nieuwe gezonde levensstijl, met uitsluiten van minderwaardige industrievulling en een overstappen op echte voeding, producten die direct door planten worden aangeboden.

De enige nuttige en gezonde bewerkingsprocessen zijn drogen en malen. In de voedingsindustrie zijn de chemische processen die op voeding worden losgelaten zo heftig dat gezonde planten worden omgezet tot  slechts één stof, waardoor voeding versynthetiseerd wordt. 

Het wordt een kunstmatig product wat ons lichaam niet herkend als voeding.


Verander je voedingspatroon geleidelijk in plaats van een dieet doen


Geprocesseerd voedsel

In de supermarkt ligt sterk bewerkt, geprocesseerd voedsel. Dat is voedsel dat vele industriële bewerkingen heeft ondergaan en wordt gekenmerkt door een fel gekleurde aanlokkelijke en verleidende verpakking erom heen. 

Marketingtechnieken uitgevoerd door afgestudeerde psychologen hebben een groot deel van de mensheid in een permanente staat van illusie gebracht die behelst dat deze producten goed zijn voor het lichaam.
Volgens wetenschappers hebben industriële producten een hoge energiedichtheid en een lage voedingsstoffendichtheid. 

Omdat de marketing vaak is gericht op adolescenten en jonge mensen kan industrieel voedsel een mensenleven al van jongs af aan schaden.


We vallen voor marketing

Door gebruik te maken van synthetische smaakstoffen wordt de mens al op babyleeftijd gekneed om fabrieksvoedsel lekker te vinden. 

Eigenlijk zouden fabrikanten moeten worden verplicht om alleen voedsel met lage energiewaarde en hoge voedingsstoffendichtheid te produceren maar dat is nog niet gelukt onder democratische regeringen. 

Onderzoekers zie dat industrieën de vrijheid hebben om commerciële determinanten te prefereren boven de nadelige gezondheidseffecten van industrievoer voor jonge mensen.  
Er staat vaak op industrieproducten ze ´gezond´ zijn of dat ze ´weinig calorieën´ bevatten. Een bekende term is ´light´; mensen denken dat lightproducten ervoor zorgen dat je afvalt. 

Dat is echter een grote misvatting. Van light word je dik. Waarom? Omdat de synthetica die worden gebruikt als vervanging van suiker als gifstoffen worden gezien door het lichaam. 

Deze gifstoffen worden vervolgens onschadelijk gemaakt door ze in vet in te kapselen. Daardoor neemt het lichaamsgewicht toe! 

Er is aangetoond dat aspartaam het lichaam zo in de war brengt dat het insuline gaat aanmaken, waardoor het obesitasrisico toeneemt. 


Aandeelkoers staat boven gezondheids

Onderzoekers uit Brazilië zien dat zodra industrieproducten beschikbaar worden voor huishoudens, de prevalentie van obesitas met bijbehorende gezondheidsrisico’s enorm toeneemt. Het is voor iedereen duidelijk dat industrievulling een aanslag is op de gezondheid van de mens, en daarom is het des te vreemder dat dit soort ziekmakende producten niet verboden is.

Filosofisch en spiritueel gezien kun je stellen dat de winstgevendheid van bedrijven boven het gezondheidsbelang van individuele personen wordt gesteld. 

Dat is een keuze waarvoor nooit is gekozen; het is het gevolg van een scheef groeien in de maatschappij.

Feitelijk komt het runnen van een bedrijf neer op geld maken en aandeelhouders tevreden stellen. 

De koers van een aandeel is nu eenmaal belangrijker dan de gezondheid van mensen.


Heel voedsel

Onze lichamen zijn alleen heel voedsel gewend. Heel voedsel is echt voedsel. Fruit, groenten, noten, zaden en soms wat melkproducten; dat is het lichaam gewend om te eten. 

Allerlei mueslirepen, tarwekoekjes en sportdrankjes ziet het lichaam als een vergif terwijl ze als ´gezond´ geafficheerd staan.

Er zitten kunstmatige stoffen in en versynthetiseerd voedsel zoals glucose-fructosestroop. Omdat het lichaam zichzelf wil beschermen, komen deze gifstoffen niet of zo kort mogelijk in het bloed terecht, De gifstoffen moeten eveneens ver weg van de organen blijven.

Daarom kunnen ze beter niet worden verteerd; dan zouden ze schade aanbrengen aan alle spijsverteringsorganen. 

Dus wat doet het lichaam? 

De synthetica in kwestie worden geïsoleerd van belangrijke lichaamsonderdelen ingekapseld in vetcellen. 

De vorming van vetcellen, waaraan velen een hekel hebben, is in feite een overlevingsstrategie van het lichaam om geen last te hebben van de gifstoffen die we innemen.


Synthetica

De meeste E-nummers zijn synthetisch en volstrekte waardeloos als het gaat om voedingsstoffen. Deze kunstmatige stoffen, aangeduid met de door redactie van lichtplant geïntroduceerde term ‘synthetica’ worden in het lichaam niet verwerkt; het lichaam kan er niks mee.

Daarom is het niet verstandig dit soort producten te eten. In supermarkten komt voedingswaar met E-nummers uitgebreid voor. 

Helaas zijn er in vele biologische winkels ook producten met E-nummers. Over het algemeen is het beter voor de gezondheid om verse producten te eten.


Magnetronproducten

Magnetronvoedsel is niet goed voor een dieet dat is gericht op gewichtsverlies. In een magnetron worden de moleculen tientallen keren per seconde verandert van draairichting.

De molecuul zelf lijkt nog op een vaste stof maar alle lichtenergie is verloren gegaan. Daarom herkent het lichaam dit niet meer als voedsel; het zijn een soort gifstoffen geworden. Het bloed verandert van magnetronvoedsel. Ons bloed herbergt de levensenergie.

De frequentie van het natuurlijke energieniveaus van voedsel wordt kunstmatig enorm verhoogd door de magnetron waardoor de magnetronvoedseleter vaak helemaal hyper en onrustig wordt. 

Het lichaam kan niets meer met dit energetisch gemodificeerde voedsel en alleen maar bezig is om de schade te herstellen.

Dat gaat ten koste van het spijsverteringsproces. De lever wordt overbelast en de darmen zijn alleen nog maar in staat om gemakkelijke suikers op te nemen. Dat leidt tot overgewicht en ondervoeding.


Lightdranken

Aspartaam is van oorsprong eigenlijk rattengif met een extreem zoete smaak. Het heeft 30 jaar geduurd voordat aspartaam mocht worden geconsumeerd door mensen. 

Aspartaam heeft tientallen tot honderden verschillende klachten bij mensen veroorzaakt. Al deze klachten zijn genegeerd en het mag gewoon verkocht blijven worden.

Het probleem hierbij is dat de meeste mensen denken dat alles wat in de winkel te koop is, veilig is. Dat is echter een grote illusie. 

Bedrijven zijn aan de macht in onze wereld (vandaar dat veel politici geleverd worden door multinationals) en bedrijven zijn erin gespecialiseerd om via marketingconcepten valse beelden en ideeën te scheppen over wat gezond is en wat niet. 

Er zijn meerdere redenen waarom aspartaam dik maakt.

  • Ten eerste: het is een gifstof en sommige van de synthetische componenten worden ingekapseld in vet.
  • Ten tweede zorgt aspartaam voor een hongergevoel.  Dat komt omdat er zeer veel mineralen nodig zijn om het te verwerken en die zijn niet voorradig, dus schreeuwt het lichaam middels leptineproductie om meer voedingsstoffen
  • Ten derde heeft de lever het moeilijk met het afbreken van aspartaam; de lever gaat slechter werken waardoor de spijsvertering vermindert in kwaliteit. Hierdoor worden suikers sneller opgenomen en als vet opgeslagen.


Bakolie

Bakolie maakt vet, niet omdat je van vet dik wordt, maar omdat er veel verkeerde vetsoorten zitten in oliën uit de supermarkt zoals raapzaadolie, koolzaadolie, arachide-olie, sla-olie, maisolie, zonnebloemolie en zelfs de olijfolie uit de supermarkt. Frituurvet is helemaal slecht.

Deze oliesoorten zijn ontdaan van omega 3 vetten, mineralen en vitaminen. Daarom moet je die gewoon in de winkel laten staan. 

Het is veel gezonder om te bakken in kokosolie of roomboter. Probeer ook eens groenten kort te roosteren; dat smaakt ook erg lekker.


Studenten eten goedkoop fastfood

Iraans onderzoek 2018 vertelt dat fastfood zeer ziekmakend is en dat het extra zorgelijk is dat dit vooral wordt verkocht aan jonge mensen.

Mensen lijden aan gebrek aan culinaire vaardigheden waardoor ze uit gemak maar fastfood blijven eten, en dat leidt tot een grote prevalentie van obesitas onder jongeren. 

Een bijkomend probleem is dat gezond voedsel vrijwel altijd duurder is en dat jongeren daardoor eerder geneigd zijn om iets dat goedkoop is te eten, ook al zitten er weinig voedingsstoffen in.

De werkelijke prijs is dat men betaalt met verminderde gezondheid en verhoogd risico op hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes type 2 en allerlei hart – en vaatziekten zoals hartfalen, hartstilstand en beroerte.


Margarine

Allerlei soorten smeerkuipjes en zelfs nepbotersoorten die worden geafficheerd als vegan boter of als zijnde medicinaal tegen hart- en vaatziekten, zijn in werkelijkheid zeer ongezond.

Dit is transvetrijke margarine waarvan je juist hart- en vaatziekten krijgt. 

Sommige ziekmakende margarinefabrikanten hebben een sterk marketingapparaat achter zich staan en heeft hun logo verandert in een hartje, zodat mensen die de jarenlange reclamecampagnes op radio, televisie en in kranten en tijdschriften hebben gezien, de illusie meekrijgen dat hun smeerproduct goed is voor het hart. 

De waarheid is dat transvetten niet alleen aderverkalking veroorzaken omdat ze ontstekingsbevorderend zijn, maar ook dat ze obesitas veroorzaken omdat er zoveel onnatuurlijke transvetten in zitten dat het lichaam er totaal geen raad mee weet.

Biologische oliën bevatten geen transvet en zorgen daardoor niet voor obesitas. Suiker, wit meel en transvetten leiden tot leververvetting. Een vervette lever leidt op zijn beurt weer tot obesitas.


Geprocesseerd vlees

Er wordt vaak beweerd dat rood vlees slecht is. Dat blijkt uit allerlei onderzoeken. Nu is het helaas zo dat wetenschappers jarenlang geen onderscheid hebben gemaakt tussen onbewerkt vlees en bewerkt of geprocesseerd vlees.

Vlees waarover allerlei bewerkingen zijn losgelaten blijkt veel minder gezond te zijn. In principe heeft de mens genoeg aan een vegetarisch dieet, maar als je vlees wilt eten, koop dan alleen biologisch puur vlees en geen zwaar bewerkt boterhambeleg.

Lichtplant houdt het spiritueel aanbevelenswaardig om alleen vegetarisch te eten, maar sommige mensen zitten nog in een fase dat ze behoefte hebben aan het consumeren van dode dierlichamen. 

Neem dan wel een dier dat een zinvol leven heeft gehad. Bedenk dat vlees snel bederft en om het in plastic verpakkingen goed te kunnen houden worden er allerlei synthetische stoffen aan toegevoegd.

Overigens zitten in alle vlees- en vissoorten aminen ofwel nonnutriënten die door het lichaam worden beschouwd als gifstoffen. 

Ook deze aminen uit vlees slaat worden door het lichaam onschadelijk gemaakt door ze in te kapselen in vetten. Daarom zorgt ook vlees voor obesitas.


Geen dieet is ook een dieet

Het enige dieet wat werkt is een structurele verandering van voedingspatroon. Sluit suiker, bakolie en wit meel uit, en dan ben je al een heel eind op de goede weg. Je kan deze producten gradueel uit je voedingspatroon laten verdwijnen.
Bedenk dat als je geen dieet volgt, je stiekem toch een dieet volgt, namelijk het supermarktdieet bestaande uit industrieel voedsel. 

Het supermarktdieet is ziekmakend, dus koop voortaan alleen heel voedsel zoals groenten, noten, zaden, fruit en granen in de supermarkt. Koop geen potjes, of houd het gebruik van potjes tot een absoluut minimum.

Het meest ongezond is blikvoer, maar ook  pakjes met poeders zijn vaak een bron van medische ellende. Ingevroren voedsel is ook een tikkeltje minder slecht, maar de voedingswaarde van ingevroren voedsel neemt elke maand af, zo hebben wetenschappers geconstateerd.


Bronnen Vergeet je gewicht dieet

  1. industrieel eten hoge energiedichtheid: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8346378/
  2. Braziliaans onderzoek industrievoedsel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3965451/
  3. Iraans onderzoek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6196377/