Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

De geneeskracht van Hoslundia opposita


Latijnse naam: Hoslundia opposita

Hoslundia opposita Foto SAplants

Deze geneeskrachtige boom behoort tot de botanische familie die Lamiaceae wordt genoemd. In Ghana heet het Abrewa aninso. Deze boom biedt meervoudige geneeskracht. De bladeren zijn een antimalariamiddel. De bladeren hebben ook de eigenschap om bloedstelpend te zijn dus kunnen ze worden gebruikt als natuurlijke pleister bij bloedende valwonden, snijwonden en schaafwonden.
De wortel wordt bereid tot antibacterieel middel dat onder andere bij neusverkoudheid verlichting kan bieden. De bast is een onderdeel van een therapeutische behandeling tegen epileptische toevallen.

Als deze boom nog geen boom is maar een struik, kan de hele plant worden ingezet ter bereiding van een medicijn bij gonorroe, jicht en diabetes.

Hoslundia opposita Natuurlijke habitat Hoslundia opposita


De maatschappij vergroenen met plantmedicijnen

In de rest van Afrika zijn er meer toepassingen van deze plant. Het wordt onder andere aangewend bij blaasontsteking, hoest, wonden, zweren, puisten, oogbindvliesontsteking, epilepsie, stuiptrekkingen, borstpijn, maagproblemen, geestelijke stoornissen, koorts, leverziekten en reumatische aandoeningen zoals artritis en artrose. Dat melden onderzoekers naar het immuunsysteemstimulerend vermogen van Hoslundia opposita.


Plant remt ontstekingen

Ratten van het type Rattus norvegicus werden carrageenan gegeven, waardoor er ontstekingen plaatsvonden. Deze ontstekingen verminderden significant door het plantenextract. Volgens de onderzoekers kunnen immuunsysteemmodulerende stoffen ervoor zorgen dat ziekten genezen en voorkomen worden.

Dergelijke plantextracten kunnen bijdragen aan de gewenste 'vergroening van de maatschappij', zo melden de Nigerianen in hun onderzoek uit 2015.

Door te stoppen met synthetica kan de maatschappij een stuk duurzamer, meer in overeenstemming met onze planeet worden, waardoor er uiteindelijk minder chemisch afval is. Dat wordt onder andere bedoeld met een groenere maatschappij.


Diaserie Hoslundia opposita

  • hoslundia opposita
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_1-6695
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_1-6696
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2905
  • Hoslundia_opposita_5Dsr_1334
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2911
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2909
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2908
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2906
  • Hoslundia_opposita_5Dsr_1335
  • Hoslundia_opposita_1DS-II_2907


Bekende planten die ons immuunsysteem stimuleren

Van bovenstaande studie is een uitgebreid deel te vinden op internet, met veel extra informatie. 

In deze studie meldt men dat er al een hele reeks immuunsysteemstimulerende planten zijn. 

Hoslundia opposita mag zich scharen naast bekende planten als Aspargeplant, Panax ginseng, Azadiracta indica oftewel neem, Arnica montana oftewel valkruid, Calendula officinalis en Echinacea purpurea.


Van voorkomen word je beter



Beter worden door versterking immuunsysteem

Het mooie aan deze planten is dat ons lichaam zelf sterker wordt om alle ziekten tegen te gaan.

Wanneer het immuunsysteem beter werkt, dan zijn we bezig om ziekten te voorkomen, en dat zou je waarlijk genezen kunnen noemen. 

Wanneer je lichaam niet één ziekteverschijnsel vertoont, betekent dat niet dat je niet ziek bent. Kanker doet er soms 30 jaar over om te ontwikkelen.
Ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten, maar ook eczeem, artrose en mentale ziekten komen niet van de ene op de andere dag aanwaaien.

Elke ziekte heeft een ontwikkelingstijd voordat de symptomen zich aandienen. Als je met dit feit rekening houdt, en dagelijks immuunsysteemstimulerende middelen gebruikt, dan je bezig met ziektepreventie.
Dat wordt bedoeld met ''Ziekten voorkomen is het ware genezen''. Het oude spreekwoord luidt: ”Voorkomen is beter dan genezen.” Dat klopt natuurlijk. Maar je kunt met deze nieuwe kennis ook zeggen “Van voorkomen word je beter.”

Hoslundia opposita Foto: SAplants


Diabetessymptomen verkleinen met essentiële olie

Een Nigeriaans onderzoek uit 2012 laat zien dat een essentiële olie van het bladextract van Hoslundia opposita een positieve werking heeft op diabetessymptomen.

Ratten die met alloxaan diabetes zijn gegeven, hebben last van anemie of bloedarmoede. Ook bij mensen is bekend dat diabetici vaker last hebben van anemie Hoe zit dat precies?
Voor het verteren van witte suiker zijn mineralen nodig. Het lichaam haalt die mineralen in eerste instantie uit de plek waar de mineralen het meest voorradig zijn, het bloed.

Aangezien mensen die aan diabetes lijden vaak een te grote hoeveelheid aan suikerhoudende producten zoals frisdrank, koekjes en snoep eten, worden er als het ware mineralen geroofd van essentiële delen van het lichaam. Deze roof kan leiden tot anemie, wat vooral wordt gekenmerkt door vermoeidheid.

Dat is de reden dat diabetici vaker last hebben van anemie en het verhoogd risico op vermoeidheid die daaruit volgt.
Uit het Nigeriaanse onderzoek blijkt in de conclusie dat allerlei bloedparameters enorm verbeteren als de essentiële olie van deze geneesplant wordt toegevoegd aan een maaltijd. Mensen met diabetes laten een ander bloedbeeld zien dan gezonde mensen.
Er is een voorbehoud wat betreft de essentiële olie. Het kan niet blijvend dagelijks worden ingenomen, want het is alleen een middel om diabetes om te keren, en daarom geschikt voor tijdelijk gebruik.

Bij langdurig gebruik of hoge dosering kan er schade optreden aan lever en nieren door de essentiële olie van Hoslundia opposita.


Hoslundia opposita Foto: SAplants


Hoe worden proefdieren diabetes gegeven?

Alloxaan is de stof waarmee proefdieren diabetes wordt gegeven zodat wetenschappers kunnen onderzoeken of de diabetesparameters minder worden als men voedsel geeft van een geneesplant. 

Alloxaan wordt bijvoorbeeld geïnjecteerd in ratten, zodat ze binnen enkele dagen diabetes krijgen.
Nu wil het geval dat alloxaan ook in de broodindustrie wordt gebruikt, en wel om van meel wit meel te maken, om het te bleken.
Je kunt gerust aannemen dat er in elk wit brood residuen alloxaan zitten, hoewel dat helaas slecht is onderzocht. Er is geen openbaar onderzoek waaruit blijkt dat alloxaan diabetes veroorzaakt bij mensen, maar iedereen kan zelf zijn conclusies trekken of hij wit meel wilt blijven gebruiken.
Overigens is het meeste meel, ook zogenaamd bruin meel, wit gemaakt, en wordt het met een caramelkleur weer bruin gemaakt. Gekarameliseerde suiker, of iets in die trant staat op het etiket van bruin supermarktbrood. Broodbakkers denken dat consumenten het brood niet eten als men het meel bruin laat en niet bleekt.
De consistentie van het brood wordt namelijk anders, in de ogen van bakkers 'beter', als men wit meel gebruikt.

We schrijven hier 'bakkers', maar in feite bedoelen we de 'chemici die zichzelf in dienst hebben gesteld van een broodfabriek'. Het meeste brood wat bakkers verkopen, komt uit industriële bedrijven.
Wanneer je echt bruin brood wilt, dien je naar een biologische bakker of biologische supermarkt te gaan. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf bruin brood te bakken.


Referenties, downloads bij artikel Hoslundia opposita

  • Kaartje natuurlijke habitat: Thomas Dijkman
  • Alle foto's zijn van SAplants, via Wikimedia Commons: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:SAplants
  • Informatie komt deels uit interviews en deels uit onderstaande wetenschappelijke bronnen:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5