Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Het gevaar van fructosehttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg

Fructose in vruchten is gezond, maar fructose als enkele chemische stof is ziekmakend

Fructose is onder fabrikanten een populair zoetmiddel. Helaas is het slecht voor ieders gezondheid. Diabetici mogen geen producten met fructose. Fructose is namelijk één van de oorzaken van diabetes. Toen fructose net door de fabrikanten was ontdekt werd erbij verteld dat het juist goed was tegen diabetes. Fructose is een voorbeeld van een voedingsmiddel wat onder valse voorwendselen en te weinig wetenschappelijk vooronderzoek in ons eten is gekomen. De consument is gebruikt als proefdier door het voortijdig goedkeuren van fructose door de gezamenlijke keuringsdiensten van waren in deze wereld.

Op dit moment wordt het goedkope, industrieel vervaardigde fructose zoveel gebruikt dat hele industrieën over de kop zouden gaan als het verboden zou worden. Toch zou dat eigenlijk moeten gebeuren, want enorm veel mensen worden er ziek van en gaan vroegtijdig dood door deze industriële praktijken.

Koekjes uit de industrie bevatten suiker, wit meel, transvetten en fructose. Je kan ze beter zelf maken met suikeralternatieven.


Verkeerde vetten, sucrose en fructose maken ons ziek

Amerikaanse onderzoekers melden in 2020 dat er een paradigmaverschuiving is geweest. Lang heeft men in de wetenschappelijke wereld gedacht dat uitsluitend een dieet wat veel vetten bevat voor obesitas zorgt, maar sinds kort ziet men dat frisdranken die suikers en fructose bevatten de grote boosdoeners zijn voor leververvetting en insulineresistentie.

Deze twee aandoeningen zijn de voorbodes van vele andere ernstige ziekten zoals diabetes, obesitas, en hart – en vaatziekten. De onderzoekers zeggen dat een dieet met veel vetten samen met een dieet met veel fructose allebei voor verhoogd risico zorgen op insulineresistentie en niet alcoholische leververvetting.


Curcumine heft tekort voedingsstoffen op  

Men ziet overigens ook dat het innemen van curcumine het risico op deze ziekten verkleint. Curcumine is een sterk ontstekingsremmende stof die veel in kurkuma zit.

Het komt er eigenlijk op neer dat suikers zoals sucrose en fructose niet zonder fytonutriënten kunnen worden ingenomen zonder het risico op ziekten te verhogen. 

In dit geval is curcumine een zeer sterke voedingsstof die het feit dat suiker slechts een snelle koolhydraat is nivelleert. Voedingsstoffen zijn namelijk nodig om koolhydraten te verteren. Geraffineerde suiker is daarom niet goed voor de gezondheid.


Kwik in fructose

In fabrieksjam zit veel fructose

Bij de productie van fructose wordt het extreem giftige kwik gebruikt. Een onderzoek in de VS naar 50 monsters glucose-fructosestroop wees uit dat de helft van alle monsters kwik bevatten.

Omdat deze zoetmaker in erg veel voeding en drank zit is het eten van kwikhoudende producten een ernstig gevaar voor de volksgezondheid. Kwik kan erg slecht afgebroken worden. Het stapelt zich op in het lichaam en is de bron van legio ziektes waaronder kanker.


Natuurlijke vruchtensuiker wordt synthetisch

Mais wordt bewerkt tot maiszetmeel en vervolgens op synthetische wijze via hydrolyse uitgekleed zodat de zoetstof fructose ontstaat. Dit is een stof die ziektes veroorzaakt maar toch is goedgekeurd om in het eten te doen.

Fructose is het meest aangewende zoetmiddel door voedingsconcerns omdat het zo goedkoop is. Het mag een natuurlijke vruchtensuiker genoemd worden terwijl het synthetisch wordt gemaakt. Wanneer slechts één stof uit een product, in dit geval mais, wordt gehaald, dan is die ene stof versynthetiseerd.

Frisdrank is ongezond, mede door de suiker en fructose

Letterlijk genomen is het een natuurlijke stof, maar het is toch iets totaal anders in werkzaamheid. Fructose gaat normaal gesproken gepaard met vele andere vezels, vitaminen, mineralen en fytontriënten, en dan is het een gezonde stof die geleidelijk wordt opgenomen in het lichaam. Als losse fructose is het een ontstekingsveroorzakende stof en daarmee een ziekmakende stof.

Eigenlijk is fructose dat in groente en fruit zit een hele andere stof dan fructose dat middels vele chemische processen uit mais is onttrokken en is het een vorm van  taalmanipulatie dat deze stoffen dezelfde naam mogen hebben.


Onderzoek laat zien dat we erg veel industriële fructose binnenkrijgen en verhoudingsgewijs maar een klein percentage natuurlijke vruchtensuiker.


Eetpatroon moeder is bepalend voor ziekterisico kind

Chinees onderzoek uit 2022 laat zien dat wat een aanstaande moeder eet, het risico bepaalt op ziekten van haar kind tot in de volwassen leeftijd aan toe. 

Als een moeder veel suiker, fructose en transvetten eet, ingrediënten die allemaal in koekjes, en snoep zitten, dan is er verhoogd risico op insulineresistentie, wat tot diabetes kan leiden, en obesitas, Ook frisdrank waar veel suiker en fructose in zit is een extra risico voor het kind.
Als een zwangere vrouw veel fructose binnenkrijgt, bijvoorbeeld via koekjes, snoep, frisrank, jam, taart of cake, dan is er verhoogd risico dat de baby een metabole ziekte krijgt, of extra aanleg heeft voor obesitas, zo blijkt uit onderzoek.

Wanneer er veel groenten en fruit worden gegeten, dan is dit effect afwezig, maar de meeste mensen eten veel transvetten zoals margarine en allerlei goedkope bakolie, waardoor het risico op ziekten bij het kind groter worden.


Natuurlijke vruchtensuikers

Gezonde voeding met natuurlijke fructose

Fructose is het belangrijkste bestanddeel van maissuiker of glucose-fructosestroop. Mais is via een chemische weg bewerkt tot een product wat sterk lijkt op suiker die gewonnen wordt uit rietsuiker of suikerbieten.

De universiteit van Princeton heeft een onderzoek gedaan naar de twee en geconstateerd dat fructose mensen dikker maakt dan gewone suiker. Fabrikanten melden soms op het etiket van jam of andere producten dat er natuurlijke vruchtensuikers in zitten.

Dat is ronduit een misleidende term. Natuurlijke vruchtensuikers zijn gewoon fructose wat fabrieksmatig via chemische bewerkingen is bereid. Het lichaam is heel slecht in staat fructose te verwerken. Het wordt opgeslagen als energie. Van fructose word je dik.


Kunstleer van natuurlijke vruchtensuikers

Fructose wordt over het algemeen gemaakt van sacharose. Sacharose is eigenlijk tafelsuiker, de witte suiker die gewonnen wordt uit suikerriet, en suikerbiet. Dat gebeurt door middel van raffinage.

Dit raffinageproces zorgt ervoor dat suiker slecht verteerd wordt door het lichaam en dat er alleen nog maar energie in zit. De stoffen die natuurlijke suiker helpen te verteren zijn eruit gefilterd.

Suiker of sacharose is niet alleen een zoetstof maar ook de basis voor polyurethanen waar onder andere kunstleer van wordt gemaakt.

Kunstleer wordt volgens de officiële terminologie die wetenschappers en voedingsconcerns hanteren gemaakt van ´natuurlijke vruchtensuikers´. 

Dit geeft eigenlijk aan hoe misleidend het is om de naam fructose te gebruiken. Fructose uit vruchten is erg gezond, maar fructose als zoetmiddel lijkt erg veel op kunstmatige plasticachtige stoffen.


Suiker van mais is goedkoper

In vrijwel alle fabrieksmatige producten zit tegenwoordig glucose-fructosestroop of maissuiker. Mais is een goedkope bron van suiker. 

De lagere prijs is de enige reden waarom fabrikanten het gebruiken in koekjes, jam, frisdrank, snoep en vele voorgefabriceerde sauzen.


Hartaanval, leveruitval, diabetes en obesitas

Glucose-fructose stroop wordt in het Engels high fructose corn syrup genoemd. Dit product is slecht voor de lever. Het kan tot leverziekten leiden.

Daarnaast bevordert glucose-fructosestroop obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Deze zoetmaker stuwt de triacylglycerol-waarden in het bloed op waardoor de kans op een hartaanval en beroerte aanzienlijk vergroot wordt.


Fructose vergoot cardiovasculaire risico's

Een onderzoek met wetenschappers uit Italië, Roemenië, Griekenland e Servië uit 2022 vertelt dat fructose een stof is die het risico op cardiovasculaire aandoeningen vergroot. 

Door een hoge fructose-inname is er een vermeerderd risico op verhoogd bloedvettenniveau, wat een biomarker is va aderverkalking. Reden tot zorg en voorzichtigheid is dat fructose tot insulineresistentie, diabetes, veelvuldig moeten plassen en leververvetting leidt.

Voor de duidelijkheid: vruchten die fructose bevatten doen dit niet, die hebben vaak een medicinale werking bij deze aandoeningen.


Fructose uit vruchten

Fructose uit vruchten is gezond

In vruchten en biologische honing zitten ook fructose maar deze is niet synthetisch tot stand gekomen. Bovendien zitten er in de vruchten fytonutriënten die fructose meehelpen te verteren. Deze stoffen ontbreken volledig in synthetisch gefabriceerde fructose.

Het is op zich al misleiding om synthetische fructose dezelfde naam te geven als fructose uit natuurlijke vruchten en honing. Dit doet denken aan het boek 1984 van George Orwell. In dat boek is de taal een belangrijk middel om de bevolking te manipuleren.

Door chemische en natuurlijke fructose, twee totaal verschillende stoffen, dezelfde naam te geven, wordt de Nederlandse bevolking gemanipuleerd.


Genetisch gemanipuleerde mais

Een feit wat veel mensen over het hoofd zien is dat voor glucose-fructosestroop alleen genetisch gemanipuleerde mais wordt gebruikt. Uit onderzoek is vast komen te staan dat als mensen genetisch gemanipuleerd mais eten, organen in het algemeen minder goed functioneren.

Monsanto, dat is overgenomen door Bayer, is de grootste fabrikant van genetisch gemanipuleerd voedsel. 

Dit bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de genetisch gemanipuleerde Roundupgewassen. Dat zijn gewassen die alleen groeien met behulp van de pesticide Roundup.


Bronnen bij artikel gevaar van fructose

  1. http://www.huffingtonpost.com/2010/01/12/monsantos-gmo-corn-linked_n_420365.html
  2. • http://vorige.nrc.nl/wetenschap/article2219138.ece/Fructose_slechter_dan_glucose
  3. • http://www.mayoclinic.com/health/high-fructose-corn-syrup/AN01588
  4. • Wikipedia
  5. • http://www.princeton.edu/main/news/archive/S26/91/22K07/
  6. Foto´s: Wikimedia commons
  7. • http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/01/26/AR2009012601831.html
  8. Fructose is een Cardiovasculair risico 2022: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35050189/
  9. Chinees onderzoek 2022: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.848983/full