Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

spiritueel preppen

Download de spirituele preplijst

Spiritueel preppen, Deze preplijst is gemaakt door de redactie van lichtplant. Je kunt de lijst ook downloaden als PDF om hem door te sturen naar geïnteresseerden. Download hier de preplijst

 

 • 1. Er komt geen derde wereldoorlog, maar de tweede wereldoorlog is nooit afgelopen geweest. De oorlog richt zich op het dialectisch- materialistisch maken van mensen, ons verslaafd te maken aan technologie en industrieproducten, en ons te doen vergeten dat we in een tijd leven van grote bevrijdingsmogelijkheden door spirituele ontwikkeling.
 • 2. Er kan wel een natuurramp komen, om allerlei redenen. Dan zal de economie wekenlang of maandenlang stil liggen. Leer wildplukken, zodat je genoeg eten hebt om te overleven.
 • 3. In de Tweede Wereldoorlog plukten mensen veel duizendblad, paardenbloemblad, ganzenvoet, weegbreezaad  brandnetelzaad, en allerlei andere eetbare planten. Zo bleef het aantal doden door honger beperkt, terwijl de aanvoer totaal was stilgevallen. Leer eetbare wilde planten herkennen.
 • 4. Je kan spiritueel preppen door je voor te bereiden op de dood. Je weet dat je eens dood zal gaan, maar spiritueel ontwikkelde mensen gaan anders dood; zij hebben een tweede voertuig voor de ziel gecreëerd, naast hun lichaam. Dit is het grote Geheim van het Leven.
 • 5. Hoe creëer je een 2e voertuig voor de ziel? Eenvoudigweg door hierin te geloven, consequent, jarenlang, en dan reikt de Kosmos je als magisch antwoord Wijsheid aan. Je maakt andere keuzes, leert andere vrienden kennen, leest de juiste boeken, en je weert je steeds meer af van gedrag wat het maken van een 2e voertuig voor de ziel in de weg staat.
 • 6. Zorg dat je van al je verslavingen af komt, zoals tabak, alcohol, softdrugs, vlees, vis, suiker en koffie. Dat maakt het ontwikkelen van je tweede voertuig naast je lichaam makkelijker, maar als er een natuurramp komt, maakt dat het doorstaan van die ramp ook makkelijker. Tegelijkertijd leef je in het nu gezonder dus is het risico op ziekten kleiner.
 • 7. Leer leven zonder elektronica. Er kan een ramp komen zoals een uitbarsting van de zon naar de aarde gericht, een Coronal Mass Ejection of CME. Dat zou in een klap alle elektronische apparatuur op aarde stuk maken. Dus leer leven zonder auto, PC, telefoon, televisie, en elektrische keukenapparaten. Leer koken zoals ze dat in Afrika doen, op een houtvuurtje.
 • 8. Leer water te destilleren. Regenwater kan je in principe drinken, maar slootwater of rivierwater kan je destilleren en 100% zuiver maken. Dat doe je door een deksel van een pan in te slaan met een hamer, zodat er in het midden een deuk ontstaat. Zet nu een lees glas in een pan met slootwater, Zet het op een vuur en doe het deksel er omgekeerd op, zodat de condensdruppels via de punt, de achterkant van de deuk die je erin hebt geslagen, in het glas vallen. Na een tijdje heb je zo een glas gedestilleerd water. Je kunt ook speciale apparatuur kopen om water te destilleren. Leer ook bronnen te slaan, of koop een waterpomp.
 • 9. Leer een kaart lezen, want google maps zal ooit misschien niet meer bruikbaar zijn.
 • 10. Leer vuur maken met een vergrootglas om te koken. Weet dat tarwe graszaad is, en dat alle graszaad eetbaar is, en tot biologisch brood of pannenkoeken verwerkt kan worden. Zelf voedsel kweken is niet altijd mogelijk, maar dat is ook een optie om te leren. Daar kan je veel aan hebben in tijden van inflatie, en je biodynamische moestuin is voor nu een stuk gezonder, dus je verlaagt het risico op ziekten en medicijnafhankelijkheid.
 • 11. Wat medicijnen betreft: leer je lichamelijk en geestelijk zwakke punten kennen, en leer welke medicinale planten bij uitstek gezond voor jou zijn. Je hoeft niet alle duizenden medicinale planten te kennen, alleen die waar jij profijt van hebt.
 • 12. Vertrouw op kennis van je hart als je met een probleem zit. Deze kennis zit in ons verborgen, maar als je er contact me maakt, dan doe je altijd exact het goede. Dan maak je gebruik van je menselijke instinct. Naast je hoofd en je hart heb je nog een denkcentrum, wat gelegen is in je onderbuik, het bekkencentrum. Dat denkt 30.000 keer sneller dan je hart, en je hart denkt weer 30.000 keer sneller dan je hoofd. Vertrouw erop dat alle antwoorden in jezelf zitten, en dat je medemensen richtingaanwijzers zijn naar de Waarheid.
 • 13. Leer simpel gebruik van planten voor medicinale doeleinden. Bijvoorbeeld: Duizendblad kun je gebruiken bij een bloedende wond, Het bloeden stopt sneller. Kauw erop en breng het aan op de wond. Dit is ook handig in het nu. Kijk ook op het onderdeel lichtplanten van deze site.
 • 14. Focus op het nu en laat je niet leven door nog niet gebeurde rampen, twisten en oorlogen.
Wees niet gestrest maar prepareer jezelf, zodat je de gebeurtenissen nu en later beter kan begrijpen, in blakende gezondheid