Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Brian Peskin, Het verzwegen verhaal over kanker

Brian Peskin is een wetenschapper. Hij heeft de stand van zaken in de kankerwetenschap geanalyseerd en komt tot de conclusie dat kanker steeds vaker om zich heen grijpt. Het gros van de medische wetenschappers wil doen geloven dat kanker steeds beter te genezen is maar de werkelijkheid is dat er in het begin van de 21e eeuw miljoenen meer kankerdoden te betreuren zijn dan in het begin van de 20e eeuw. Leden van de mensheid krijgen vaker kanker; het is doodsoorzaak nummer 1 geworden.
Brian Peskin heeft met dit boek een belangrijk werk vervaardigd wat verplichte leesvoer zou moeten zijn voor iedereen die werkt in de medische wereld.


Gangbare kankertheorie slaat de plank mis

Het boek van Brian Peskin

Het idee wat kanker zou zijn klopt niet. De wetenschap heeft gedacht dat kanker een indringer was, een virus of bacterie, maar dat is niet waar.

Gezonde lichaamscellen kunnen onder bepaalde omstandigheden in kankercellen veranderen. Dit heeft niets met genetica te maken. Diverse vooraanstaande genetici vinden het onzinnig om de oorzaak van kanker in de genen te zoeken. We kunnen hierbij het argument gebruiken dat in 1900 3% van de Amerikanen kanker kreeg en in het jaar 2000 40%. Deze enorme stijging van het aantal kankergevallen kan niet worden verklaard door genetische veranderingen; daar is eenvoudigweg de periode te kort voor. 

Dat er toch wetenschappers zijn die wauwelen over een borstkankergen komt omdat ooit een prestigieus menselijk genoomproject is gehouden wat miljarden heeft gekost. Ons menselijk DNA zou in kaart zijn gebracht, alhoewel het een totaal onbruikbare tweedimensionale kaart is van ons driedimensionale DNA.

In ieder geval was één van de legitimaties om miljarden te verspillen aan het menselijk genoomproject: zo kunnen we kanker in de toekomst misschien genezen.


De oorzaak van kanker is sinds 1950 bekend maar wordt bedekt gehouden of niet goed begrepen.


Wat is de oorzaak van kanker?

Voor het gros van de wetenschappers is de oorzaak van kanker onbekend. Het zou louter op toeval berusten of je kanker krijgt of niet. Maar dat beeld klopt niet. De oorzaak is bij het schrijven van dit artikel al ruim 80 jaar bekend. Kanker kan enkel en alleen ontstaan als het zuurstofmetabolisme in een lichaamscel dermate slecht functioneert dat de lichaamscel een tekort heeft van 35% zuurstof of meer.

Dit werd ontdekt door Nobelprijswinnaar Dr. professor Otto Warburg. Behalve de ontdekking van het zuurstofmetabolisme was Warburg de eerste die zag dat een kankercel een andere manier van in stand houden heeft dan een gewone lichaamscel. 

Een kankercel leeft door middel van fermentatie van suiker en een gezonde lichaamscel door het zuurstofmetabolisme.


Waarom daalt zuurstof in cellen?

Grote vraag is waardoor het zuurstoftekort in de cellen wordt getriggerd. Het antwoord hierop is kinderlijk eenvoudig. In het celmembraan, het omhulsel van een lichaamscel zitten normaal gesproken basis omega 3 en basis omega 6-vetzuren. Deze worden basis genoemd omdat deze stoffen niet door het lichaam kan worden aangemaakt.

Het lichaam geeft de voorkeur aan basis omega 3 en 6 in de celwanden omdat dit hele sterke zuurstofaantrekkers zijn. Met andere woorden basis omega 3 en 6 werkt als portier voor zuurstofmoleculen. De afgeleide omega 3 en 6 werken als een uitsmijter; ze houden zuurstof tegen. Hierdoor kan het zuurstofniveau in een cel verlagen totdat het uiteindelijk zo laag is dat de cel zich omvormt in een kankercel.

Warburg was eveneens de eerste wetenschapper die het zuurstofniveau van een cel kon meten, met behulp van de druk die een cel uitoefent.

Bekijk een video over Brian Peskin en zijn theorie


Basis omega en derivaten

Derivaten zijn afgeleide producten. Het is belangrijk om te begrijpen dat alleen de basis omega 3 en 6 gezond zijn, en niet de afgeleide omega 3 en 6. Dit onderscheid wordt door voeding- en supplementfabrikanten zelden gemaakt.

De voedings- en supplementindustrie gebruikt helaas slechts afgeleide oliën, waardoor er gemakkelijk een teveel aan die oliën in het lichaam kan ontstaan; dat is een grote veroorzaker van Alzheimer, kanker en hart- en vaatziekten.

Dat komt onder andere doordat het lichaam niet meer in staat is om de afgeleide zelf naar behoeven aan te maken; de balans is zoek.

Afgeleide soorten of derivaten van omega 3 en 6, worden door het lichaam aangemaakt uit basis omega 3 en 6. Omega 3 uit visolie is geen basis omega 3 en moet je daarom nooit als supplement innemen; een teveel kan zelfs nare gevolgen hebben voor de hersenen. Brian Peskin zegt dat visolie nog slechter is dan transvetten.


Waardoor hebben we een tekort aan omega 3 en 6?

In de tijd waarin Warburg zijn ontdekking deed, de jaren '30 van de 19e eeuw, was het aantal kankergevallen stijgende. Daarnaast at men steeds minder basis omega 3 en 6 omdat de margarine aan zijn grote opmars begonnen was.

Margarine is verharde plantaardige olie die is ontdaan van gezonde voedingsstoffen; ervoor in de plaats zijn ongezonde transvetten gekomen.

Margarine, dus ook de plastic nepboter die als vegan spread worden verkocht, waaraan ongezonde afgeleide omega 3 is toegevoegd, moet je niet kopen als je de gezondheid ter harte neemt. Datzelfde geldt voor frituurvet, bakproducten waarin plantaardige, verharde olie zit, supermarktkoekjes, goedkoop snoep, chocola, supermarktsauzen en voorverpakte maaltijden.


Verzwegen verhaal van kanker

In zijn boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´ legt Brian Peskin haarfijn uit waarom het innemen van basis omega 3 en 6 vetten kanker voorkomt én geneest. Hij gebruikt talloze medische onderzoeken die zijn uitleg ondersteunen.

Het is niet zo dat de medische onderzoeken erop uit waren om zijn inzichten te ondersteunen; veelal is de bevestiging van zijn inzichten het gevolg van een onverwachte bevinding in het onderzoek.

In feite ondersteunen vele wetenschappers de visie van Otto Warburg, zonder zijn visie te kennen. Een van de oorzaken daarvan is dat alle groenten en fruit waarvan men weet dat ze kankerwerend zijn in relatief grote mate omega 3 en 6 vetten bevatten. Neem bijvoorbeeld waterkers of zomerpostelein. Daar zit relatief veel omega 3 in, en er zijn legio onderzoeken die uitwijzen dat deze twee groente tegen kanker werken. 

Een andere bevinding is dit vrijwel alle eetbare notenoliën en zadenoliën zijn getest op hun werkzaamheid tegen kanker.


Traditionele geneesplanten bevatten omega 3

In een persoonlijke mailwisseling tussen lichtplant en Brian Peskin, blijkt dat bijvoorbeeld postelein, een antikankermiddel uit de geneeskunde van het Midden Oosten, ook de plant is die het meeste omega 3 bevat.

Een andere plant die volgens wetenschappers kanker geneest is waterkers, die op zijn beurt ook weer vol zit met omega 3.


Walnootolie

Walnootolie, Walnoot is een noot met veel omega 3, wordt in het anti-kankermenu van Brian Peskin toegevoegd aan de voeding van mensen die chemotherapie deden. Vrijwel alle mensen die walnootolie aten, bleken grotere kans op genezing te hebben.

Dat geldt niet alleen voor walnootolie maar nog voor minstens 11 andere oliën. De wetenschappers concluderen echter niet dat het de omega 3 en 6 vetten zijn die voor positieve resultaten zorgen. Van elke noot, olie, groente en fruitsoort wordt door onderzoekers gespeculeerd dat het steeds andersoortige polyfenolen zijn die voor de antikankerwerking zorgen. De wetenschap zit hier in een totaal andere denktrant dan Brian Peskin.

Dat is eigenlijk een foutje of blinde vlek van de wetenschap want:

  • Ten eerste is het wetenschappelijk gezien bijzonder vreemd om te speculeren en
  • Ten tweede hebben wetenschappers er blijkbaar nooit aan gedacht om naar een gemeenschappelijke factor te onderzoeken tussen geneesplanten tegen kanker;
  • Ten derde, men doet veel onderzoeken die in de lijn van het voorgaande liggen, maar dan neemt men eigenlijk aan dat ze op de goede weg zitten, terwijl kanker door reguliere wetenschappers wordt gezien als ongeneeslijk, wat zeer vreemd is na ruim100 jaar onderzoek. Het algeheel overzicht tussen onderzoeken is hen blijkbaar duister.


Andere ziekten

Behalve kankeronderzoeken analyseren komt Peskin tot de conclusie dat de theorieën over hart- en vaatziekten niet kloppen. Er wordt door de mainstream wetenschap ervan uit gegaan dat vetten niet goed zijn.

Dat beeld klopt niet erg. Essentiële vetten kunnen positief werken bij hart- en vaatziekten en transvetten of visolie is uitermate slecht.

Door alle vetten over één kam te scheren gooit de wetenschap waardevolle, oeroude kennis over gezonde vetten zoals zwarte komijnolie, zonnebloemolie, walnotenolie, sesamolie, hennepzaadolie, druivenpitolie, saffloerolie, pompoenpitolie, teunisbloemolie, bernagie-olie en kokosolie weg alsof het niets is.

In deze oliën zitten waardevolle basis omega 6 en omega 3 vetzuren. Een ander misverstand in de wetenschap is dat omega 6 slecht is; het zijn afgeleide producten of derivaten van basis omega 3 en 6 die slecht zijn, niet de biologische oliën. 

Het is daarbij belangrijk om biologische, koudgeperste oliën te kopen omdat deze geen pesticiden bevatten en zonder verhitting zijn geproduceerd.


Opbouw van het boek

Het boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´ is heel begrijpelijk geschreven. Dat geldt vooral voor deel 1 en deel 2. Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het derde deel is eveneens zeer leesbaar maar dit beslaat slechts uit technische en wetenschappelijke achtergrondinformatie.

Verder zijn er 150 pagina´s aan bijlagen in het boek opgenomen. Deze gaan nog dieper in op onderdelen van de materie. Dit gedeelte is meer waardevol voor artsen, oncologen en wetenschappers om te lezen.

In het boek heeft de Nederlandse uitgever een verklarende woordenlijst opgenomen zodat gebruikte medische begrippen helder worden.


Bronnen artikel Brian Peskin het verzwegen verhaal over kanker

  • Boek: Brian Peskin, het verzwegen verhaal van kanker
  • http://www.brianpeskin.com
  • Emailverkeer tussen redactie lichtplant en Brian Peskin