Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Medische disclAimer

Medische disclaimer Lichtplant


  1. De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies.
  2. De teksten op lichtplant.nl zijn bedoeld als informatieverspreiding. De informatie over de stand van zaken ten aanzien van wetenschappelijk onderzochte eigenschappen van planten wordt verspreid. Dat houdt geenszins in dat deze informatie een vervanging voor medisch advies van zorgprofessionals is.
  3. Als iemand ziek is, dan is de huisarts of een medisch specialist het eerste aanspreekpunt.
  4. Voor informatie over deskundig gebruik van geneesplanten, of producten die daarop gebaseerd zijn, kun je terecht bij een fytotherapeut of natuurgeneeskundige.
  5. Voor informatie over voedingsadviezen kunt u terecht bij een diëtist.
  6. Laat u inlichten door een erkend arts wanneer u een ziekte heeft.
  7. Met deze site kun je geen diagnoses stellen, want daarvoor moet u bij een arts zijn.


De site lichtplant.nl is uitsluitend bedoeld voor geïnteresseerden die meer willen weten over wat wetenschappers over planten hebben onderzocht, en daarnaast spiritualiteit in het algemeen. Deze informatie is bedoeld om je kennis uit te breiden, maar is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies.


De website lichtplant.nl is niet bedoeld als vervanging voor de diensten van huisartsen, medische professionals, eerste hulp verleners, spoedeisend zorgpersoneel of de geestelijke gezondheidszorg.


Wanneer ergens op deze site iets over de medicinale werking van een plant is geschreven, dan is dat gebeurd op basis van wetenschappelijk onderzoek, maar dat betekent niet dat deze informatie omgezet kan worden in acute hulpmiddelen.

Gezonde voeding is de basis van gezondheid, en als iemand een ziekte heeft, dan wordt aangeraden een beroep te doen op de gezondheidszorg zoals die aanwezig is in de omgeving van waar je woont.


Lichtplant.nl raadt geen speciale therapie aan, en geeft geen inlichtingen over hoe een ziekte moet worden verholpen of behandeld. Alle informatie op deze site is een weerslag van wetenschappelijke onderzoeksgegevens, maar dat wilt niet zeggen dat het een toepassing heeft gevonden in de gezondheidszorg van het land waar je woont.

Ga daarom naar een arts als je denkt dat er een diagnose moet worden gesteld, en volg de medische adviezen van professionals op, maar baseer je niet op basis van informatie op deze website om een ziekte te behandelen.