Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Voeding en lengte: Waarom zijn Nederlanders zo disproportioneel lang?

 

Lengte en voeding
Vroeger kregen koeien in Nederland standaard veel antibiotica als groeimiddel. Dat mag niet meer, tenminste in Nederland. Dus nu moet een Nederlandse boer eventjes wachten totdat er eentje ziek is, zodat de veearts weer zijn oude behandeling kan hervatten; alle stalbewoners antibiotica, ofwel groeimiddel geven. Want als één koe ziek is, dan mag de veearts alle koeien een antibioticakuur geven. In de praktijk is er dus niets veranderd. Alleen het verbod op standaard antibiotica te geven is omzeild. Zo diep is de falende antibiotica praktijk geworteld in wanbeleid van agrariërs, medici, regeringen en farmacie.Doordat mensen melk drinken en vlees eten krijgt men weer antibiotica binnen, zodat de bacteriën snel resistent worden.
Een groot gevaar van het overmatig gebruik van antibiotica in de vleesproductie is dat dieren sneller ziek kunnen worden. Dat heeft volgens onderzoekers geleid tot meer epidemieën onder dieren.

 


Nederlanders zijn enorm gegroeid

Lengte en voeding

Een studie van Stulp et al. Uit 2015 ziet dat in de Nederlanders rond 1875 kleiner waren dan andere volken in Europa, gemiddeld 165 cm, maar nu is Nederland het land met de langste mensen ter wereld. De Nederlanders zijn 20 cm gegroeid, dat terwijl in andere landen zoals Spanje men niet is gegroeid in de zelfde periode. Volgens de onderzoekers komt dat onder andere door het innemen van relatief grote hoeveelheden zuivel.


De oorzaak van lichaamslengte is onbekend

Een studie van Freriks et al uit 2000 ziet dat tussen 1955 en 1997 kinderen tot 20 jaar maar liefst 8cm langer zijn geworden. Men geeft daar zelf voor aan dat dit kan komen door verbeterde voeding, maar die hypothese is nooit goed onderzocht. De gemiddelde lengte voor mannen in 2000 in Nederland is 184.0 cm voor jonge vrouwen 170.6 cm. Vanaf 1980 tot 1997 is de gemiddelde lengte met 1.3 cm toegenomen, terwijl bijvoorbeeld in Scandinavische landen in die periode de lengte gelijk is gebleven.


Verklaring van lichtplant

Lengte en voeding

Nederlanders staan wereldwijd gezien op plek 3 als het gaat om de hoeveelheid melk drinken en op plek 10 als het gaat om kaas eten. Bij elkaar opgeteld zijn de Nederlanders de grootste zuivelgebruikers ter wereld. Als je dit samenvoegt bij het feit dat vegetariërs en veganisten gemiddeld een paar centimeter korter zijn, plus het feit dat er volop antibiotica wordt gebruikt in de Nederlandse zuivelindustrie, dan ontwikkelt er zich een duidelijk beeld, of eigenlijk een hypothese, over wat de oorzaak is van de langere lichaamslengte van Nederlanders.


Antibiotica is een groeimiddel

Antibiotica heeft als bijwerking dat het een groeimiddel is, niet alleen voor dieren maar ook voor mensen. We krijgen als mensen dus te veel groeihormonen binnen als we Nederlandse melk, yoghurt, kaas en vlees eten, helemaal als dat wordt gecombineerd met een regelmatig antibioticakuurtje. Je ziet in de statistieken terug dat veel Nederlanders te lang zijn. Doordat hun lengte buiten proporties is, zijn mensen die van jongs af aan veel melk drinken en vlees eten een beetje lelijk, maar dat is natuurlijk subjectief. Vegetariërs en veganisten zijn gemiddeld korter dan vleeseters en zuivelgebruikers.


Antibiotica bij ondervoeding

Sommige artsen geven kinderen met ondervoeding antibiotica, omdat ze dan beter gaan groeien. Maar dat gaat wel ten koste van een gezond microbioom. Zo worden er vele ethisch onverantwoorde experimenten gedaan door artsen, omdat men nog steeds vanuit het valse idee werkt dat antibiotica onschuldig is.
De waarheid is dat de werking van antibiotica als groeihormoon niet helemaal wordt begrepen. Dus de gevaren worden ook niet helemaal begrepen. Ons microbioom is een fijnmazig systeem van duizenden verschillende bacteriën en andere stoffen die helpen bij de spijsvertering van voedsel en de bestrijding van ziekten.


Genezen kan niet, behandelen wel

Lengte en voeding

In feite is het probleem alleen aanwezig als er wordt gebruik gemaakt van farmaceutische antibiotica. Als we vandaag nog overschakelen op natuurlijke antibiotica, dan is het probleem meteen opgelost. Nu is het zo dat op geneesplanten geen patent kan worden aangevraagd, daarom zijn ze niet als uniek bedrijfsproduct te claimen. Dat vormt, samen met de hoge kosten om een medicijn op de markt te brengen, een reden dat plantaardige antibiotica niet worden voorgeschreven.
Behalve het resistentieprobleem is antibiotica een aanpak die vele gezonde bacteriën dood maakt. Door de ontstane disbalans worden er nieuwe ziekten gecreëerd. Het lichaam moet na enkele maanden weer een infectie aanmaken om de balans te herstellen, maar mensen denken dat dat ze een antibioticakuur nodig hebben. Dat is de vicieuze cirkel van antibiotica.


Dagelijks pillen slikken is een enorme geldmachine

  • Er zijn zeer goede plantaardige medicijnen tegen ziekten als malaria en tegen alle virusziekten. Deze planten met geneeskracht zijn inmiddels allemaal ruimschoots onderzocht. 
  • Er is niet één, nee, er zijn duizenden antikankerplanten.
  • Er zijn planten die ons genezen van diabetes en hart- en vaatziekten, terwijl synthetische medicatie alleen een levenslange behandeling biedt.

Dat is een belangrijke drogreden in het filosofische kaartenhuis van de medische praktijk; vele ziekten worden niet genezen met synthetische medicatie, ze kunnen alleen levenslang behandeld worden, wat uiteraard financieel voordelig is voor de farmaceut.
Dat betekent dat een fabrikant elke dag, met de dagelijkse pillen die een patiënt slikt, geld verdient.


Waarheid erkennen gaat ten koste van economie

Patiënten die zichzelf overleveren aan de medische autoriteit laten zich aanlijnen en in hun hok drijven als een melkkoe. De waarheid is dat vrijwel elke ziekte kan worden genezen met plantmedicijnen. Deze waarheid moet gehanteerd worden, in plaats van als theoretisch feit in boeken en onderzoeken staan. Dat gaat ten koste van de omzetten van ziekenhuizen en farmaceuten, maar dat mag nooit een reden zijn om patiënten een betere geneesmethode te onthouden.


Ziek door supermarktvulling

Lengte en voeding Lange Nederlanders op de fiets

Een ander probleem is in feite de westerse levensstijl waarin fabrieksvulling de boventoon voert. Wie vertrouwt op supermarktvoer bedriegt zichzelf en bedreigt zijn gezondheid. In ontwikkelingslanden ziet men dat beter. Vele mensen die zelf een tuin hebben en voedsel verbouwen worden zeer oud. Mensen die een goede baan hebben en hun levenswijze aanpassen en voortaan naar een supermarkt gaan om hun hongergevoel te stillen, krijgen binnen een jaar last van obesitas, al snel gevolgd door andere ziekten.


Statussymbool vergroot risico op ziekten

In ontwikkelingslanden is het duidelijk te zien; iedereen die een hoge functie bij de overheid heeft, of een goede baan bij een bedrijf, loopt een verhoogd risico op obesitas. Obesitas is een zeer ernstige ziekte, maar het wordt juist verheerlijkt. Mensen met een dikke buik kunnen op die manier anderen laten zien hoe rijk ze zijn.
Dikke buiken worden als statussymbool gezien, over heel de wereld, ook in het westen. Deze redenering is een extra kaart die het ingestorte kaartenhuis van de falende geneespraktijk probeert te ondersteunen. Dat obesitas een verhoogd risico geeft op vrijwel alle ziekten, wordt voor het gemak maar even vergeten.


Wandelende contradicties

Gedachtegangen die niet stroken met de algemene filosofie dat rijkdom belangrijk is, worden weggewuifd. We kunnen niet te lang met contradicties in ons leefsysteem rondwandelen. Cognitieve dissonanties worden meestal door een kromme redenering verworpen, omdat er anders niet met deze waarheden kan worden geleefd. Een voorbeeld van zo'n redenering is: "Ik mag heus wel snoepen; dat kan geen kwaad want ik eet veel groente." 

Mensen moeten psychologisch gezien ergens voor kiezen, of we kiezen voor rijkdom met alles wat daarbij komt, zoals afhankelijkheid van supermarktvulling, waardoor we dik en een frequent bezoeker van ziekenhuizen worden, of we kiezen voor eenvoud en verbouwen zelf ons eten waardoor we vrijwel nooit in een ziekenhuis belanden.
Natuurlijk is er een tussenweg, een gulden middenpad. We kunnen een prima baan hebben en onszelf voorzien van echt voedsel, waardoor medische problemen geminimaliseerd worden.


Diëtisten in de huisartsenpraktijk

Lengte en voeding Meten is weten

In de laatste jaren is het in het westen doorgedrongen dat diabetes mellitus type 2 een welvaartsziekte of levenswijzeziekte is. Dat moest wel, want steeds meer ex-diabetici genazen zichzelf doordat ze gezond voedsel gingen eten in plaats van industrievulling.
Via internet en sociale media wordt dit rondverteld, waarna artsen de vraag krijgen: hoe kan ik mijn ziekte genezen met voeding? De huisartsenpraktijken hebben tegenwoordig diëtisten in dienst genomen, misschien een kleine verbetering.
Deze verandering van zienswijze is dus van onderop ontstaan, doordat mensen via internet de nieuwe waarheid delen. Het is niet geïnitieerd door de medische autoriteit, want die heeft het na lang aarzelen overgenomen omdat ze anders teveel verliezen aan geloofwaardigheid.


Diëtisten houden paradigmaverschuiving tegen

De diëtisten zijn eveneens een afspiegeling van de paradigmaverschuiving in de wetenschap dat alle ziekten kunnen worden genezen met medicinale voeding, geneesplanten en nutraceuticals. De diëtisten die nu in de dokterspraktijk werken zijn opgevoed met verouderde kennis, uit het vorige paradigma, en hun studies worden nog steeds gesponsord door multinationals en de tweedrachtzaaiende medewerkers van het Voedingscentrum.
In een tijd van paradigmaverschuiving is het lastig om informatie op de juiste waarde te schatten. De medewerkers van het Voedingscentrum, een door de overheid gesponsord instituut, belichten het oude paradigma waarbij voeding geen geneeskracht biedt. Het Voedingscentrum stelt dat je gerust vier glazen frisdrank per dag mag drinken. Zij zorgen met deze foutieve berichtgeving voor veel zieken, want het is een instituut met autoriteit en veel mensen luisteren naar hen.


Industriële vulling is ziekmakend

Fytotherapeuten, natuurgeneeskundigen, homeopaten en orthomoleculaire voedingstherapeuten belichten het nieuwe paradigma, waarin duidelijk is dat 4 glazen frisdrank per dag het risico op het ontstaan van allerlei ziekten enorm vergroot, helemaal als dat gepaard gaat met het eten van transvetrijke producten als margarine, sla-olie, goedkope mayonaise, chips, koekjes, alle frituurvoedsel. Andere ongezonde fabriekscreaties zijn wit brood, wit meel, groenten met pesticiden, blikvoer, potjesvoer, snoep, sauzen, pizza's en allerlei andere vulling uit de supermarkt.
Wat het door ministeries en de voedingsindustrie gesponsorde Voedingscentrum beweert, staat haaks op ontdekkingen van wetenschappers. De oorzaak van ziekten is juist gelegen in ontstekingen op celniveau die oxidatieve stress veroorzaken, onder andere getriggerd door bovenstaande vulling.


Wat zegt de introductie van diëtisten in de HAP?

We noemen deze supermarktspulletjes zoals frisdrank, witmeelproducten, margarine, bakolie en suiker vulling, want het is de term voeding niet waard. Toch is de aanwezigheid van diëtisten in de huisartsenpraktijk(HAP) al een goed teken want daaruit blijkt dat voeding de nieuwe bron van interesse is bij het grote publiek. Het publiek leidt zichzelf op en begrijpt dat er zoiets bestaat als medicinale voeding. Groenten en fruitsoorten kunnen geneeskracht bieden, zo is het algemene idee. Dat is zeer logisch, want ons lichaam is opgebouwd uit gezonde voedingsstoffen.
De HAP moest wel reageren op vragen uit het publiek over voeding. Artsen krijgen voortdurend de vraag: kan ik ook met voeding iets tegen mijn ziekte doen?

De waarheid ja: vrijwel elke ziekte is met voeding te genezen. Maar een diëtist in een HAP zal dat niet verkondigen. Hij of zij zal zeggen dat gevarieerd eten belangrijk is. 


Elke ziekte is een levensstijlziekte

De interesse voor medicinale voeding zal, als het goed is, slechts een klein opstapje blijken in de nieuwe filosofie dat alle ziekten te maken hebben met levenswijze. Laten we als voorbeeld niet obesitas nemen, want daarvan is het wel heel duidelijk dat het een levenswijzeziekte is. Laten we er niet op wijzen dat diabetes en obesitas verhoogd risico geven op aderverkalking en hartziekten.
Het toegenomen risico op hartaanval en op beroertes geeft een gevaar op acute dood. Deze relatie tussen slecht supermarktvoer en verhoogd risico op acute dood kan inmiddels voor iedereen wel duidelijk zijn.

  • 3sissy320sissy1a
  • 640px-Baby_drinks_milk
  • 640px-People_Shadow
  • Bicyclist_at_Amsterdam
  • SAKURAKO_checks_hers_height._(47564608951)
  • Pygmy_height_compared_to_European_(brown).svg


Ook Alzheimer is omkeerbaar

Nee, laten we een hersendegeneratieve ziekten nemen waarvan iedereen denkt dat je er niks aan kunt doen. Laten we een ziekte nemen waarvan iedereen denkt: “Goh, wat een pech moet je hebben om dat te krijgen.”
Neem bijvoorbeeld Alzheimer. Van Alzheimer is de laatste jaren bekend geworden dat het in feite diabetes type 3 moet worden genoemd. Deze ziekte is daarmee ook een levenswijze-ziekte geworden. Dus is Alzheimer net zo omkeerbaar als diabetes, terwijl de huidige artsen daar absoluut niet vanuit gaan.


Oud denkpatroon van artsen

Het oude denkpatroon veroorzaakt veel medische ellende
Men zit nog vast in het oude denkpatroon of paradigma, tot verdriet van velen. Alzheimer is één van de vele ziekten die ontstaat door oxidatieve stress, net als diabetes. Dat staat te lezen in verhelderende wetenschappelijke onderzoeken zoals het Italiaanse onderzoek 'Oxidative stress, aging, and diseases', gepubliceerd door Dovepress. Maar dit is niet het enige onderzoek wat Alzheimer relateert aan oxidatieve stress, er zijn er al honderden.
Het Italiaanse onderzoek denkt dat behandelingen van vele ziekten mogelijk zijn met een antioxidanttherapie. Dat is een therapie op basis van het eten van veel antioxidantrijke voeding, plus het stimuleren van de productie van lichaamseigen antioxidanten.
Doordat mensen blijven vasthouden aan het oude denkpatroon, wordt men niet genezen met voeding en geneesplanten, maar behandelt met medicatie. Dat is goed nieuws voor de farmaceutische industrie, maar zeer slecht nieuws voor individuele leden van de maatschappij.


Bronnen bij artikel over lengte en voeding

  • Liguori et. al, 2018
  • Broom 2017, pubmed
  • Brüssow, 2015, pubmed
  • Rahman et. al, 2022
  • Stulp et al., 2015
  • Foto's: Wikimedia commons, publiek domein