Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

De geneeskracht van vriendschap met dieren

Dieren geven rust Dieren maken mensen blij

Het aaien van honden of katten zorgt ook voor minder stresshormonen, waardoor patiënten sneller genezen. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Eigenlijk zou in elk ziekenhuis honden of katten moeten zijn die mensen mogen aaien, dan worden mensen sneller beter, en zijn er minder ziekenhuisbedden nodig.

Het zou zelfs een besparing zijn in de gezondheidszorg, omdat als mensen korter in het ziekenhuis liggen, er minder personeel nodig is.


Kennis wordt zelden toegepast

Hiernaar is zeer veel onderzoek gedaan, maar helaas wordt het toepassen van een onderzoek als dit in de praktijk vaak tegengehouden door conservatisme en de angst om verkregen winsten via medicijnverkoop en het beschikbaar stellen van ziekenhuisbedden te zien verdampen. 

Daarom is het van belang voor iedere samenlevingsvorm om het winstmechanisme niet van toepassing te laten zijn op de gezondheidszorg. 

Want voor een ziekenhuis is het in feite niet lucratief om iemand gezond te verklaren, dan verdienen ze minder.

Deze kennis wordt wel toegepast bij mensen die prikangst hebben tegen het coronavirus. Dat is selectief gebruik van kennis, want het aaien van honden zou bij elke prik of bij vele ziekten ingezet kunnen worden.


Bedreiging winstcijfers

De gezondheidszorg zou gratis voor iedereen moeten zijn, en alleen uit algemene middelen moeten worden betaald, want dan is het doorvoeren van logische praktijken zoals het aaien van dieren om het genezingsproces te bevorderen veel gemakkelijker. 

Dan ziet men het niet als bedreiging van de winstcijfers. Te snel het ziekenhuis verlaten zou de ziekenhuizen jaarlijks miljoenen euro's kosten, dus het is logisch dat ziekenhuizen een natuurlijk tegenstand bieden.

Dieren geven rust Paarden maken mensen rustig


Paarden tegen autisme

Paarden kunnen ook geneeskracht bieden voor mensen. Vele ouders zien dat hun autistische kinderen helemaal opknappen, en uiteindelijk 100% gezond kunnen worden, als ze veel met paarden omgaan. 

Hiervoor zijn speciale therapeuten aan het werk. Deze kennis wordt niet algemeen gedeeld, maar het werkt wel degelijk erg goed. Overigens kan autisme een vorm van vaccinatieschade zijn.


Paarden hebben een denklichaam

Paarden leven net zoals honden en katten heel lang samen met mensen, zodat al deze dieren iets menselijks krijgen. Eigenlijk zijn mensen het enige dier met een denklichaam, een fijnstoffelijk lichaam rondom het hoofd, maar door hun constante nabijheid hebben katten, honden en paarden ook een denklichaam gekregen.

Dat zit nu eenmaal in de evolutie van dieren die veel met mensen omgaan, en dat hebben al meerdere spirituele leraren opgemerkt in het verleden. Zo zijn honden, katten en paarden de enige dieren met een denklichaam, net als mensen dat hebben, en dit denklichaam zorgt er onder andere voor dat ze veel meer voor mensen kunnen betekenen dan wilde dieren. Dieren kunnen ons op allerlei manieren praktisch helpen, zoals blindegeleidehonden, en honden voor lichamelijk gehandicapte mensen. Ze kunnen zaken leren, omdat ze een denklichaam hebben, en meedenken met de mens.

Ook olifanten in India leven in sommige gevallen al langer met mensen, zoals in Azië. Zelfs in Afrika gebeurt het dat olifanten en mensen een vriendschapsband opbouwen.

Dieren geven rust Dieren bekijken is al rustgevend


Dieren hebben een groepsgeest

Mensen hadden vroeger een groepsgeest maar rond 1600 is dat gestopt. Na de Renaissance begonnen de mensen meer individuen te zijn, en nu in de 21e eeuw zijn mensen juist enorm individualistisch.

Dieren bezitten nog over een groepsgeest, waardoor dieren als honden, katten en paarden allerlei ingevingen vanuit de groepsgeest krijgen vanuit eerdere opgetekende ervaringen in de groepsgeest. Dieren zijn vaak uit op het harmoniseren van relaties. Zo zijn dieren die met mensen omgaan in staat om bepaalde disharmonische, karmische aspecten in de ijlere lichamen van mensen te genezen, waardoor ook het stoffelijk lichaam van mensen kan genezen.


Genieten van dieren biedt ook geneeskracht

Deze visarend maakt een uniek mooie beweging als hij zijn lokroep uitoefent.


Paarden zijn rustgevende dokters

Een paard kan helpen bij autistische kinderen, doordat het weet dat het etherische lichaam waarin de verstoring zit, door bepaalde handelingen kan worden hersteld. Een autisme is namelijk nooit aangeboren maar vrijwel altijd het gevolg van een vaccinatie op zeer jonge leeftijd, en daarom het gevolg van vaccinatieschade. Met het sturen van de juiste hogere lichtfrequenties kan het paard, terwijl het kind hem aanraakt, of op zijn rug zit of ligt, het kind herstellen.

Deze zelfde hogere frequenties zitten ook in bepaalde plantendelen, en dat is de reden dat ook homeopaten vaccinatieschade kunnen herstellen.  

Paarden moeten goed verzorgd worden, en deze verzorging betekent vooral kammen. Zo aai je het paard, voelen beiden contact, en word je automatisch meer in harmonie gebracht. Paarden voelen heel goed aan dat mensen een probleem hebben, en soms verdwijnt de psychische stress, die bij een probleem gepaard gaat, vanzelf door de omgang met het paard, door het paard aan te raken, of door paard te rijden.

Dieren geven rust Mensen hebben al eeuwenlang vriendschap met dieren


Wie eet er nu een vriend op?

Er is ook een rationele, fysieke factor die we niet moeten onderschatten. Paarden moeten eigenlijk elke dag een eind lopen. In de wei staan is op zich ook goed, maar het is een paard meer eigen om een rondrit te maken. Dat zorgt voor frisse lucht en lichaamsbeweging bij de eigenaars van paarden.  Ook vindt een rondrit meestal plaats ergens in de natuur, zoals in een bos of aan het strand en dat maakt een paard bezitten extra gezond.

Een paard is een vegetarisch dier en is verbaasd als de berijder dieren eet, houd daar rekening mee, besef dat er slechts weinige paardenbezitters zijn die paardenvlees eten, omdat je geen vrienden wilt eten. Dus waarom zou je dan wel andere dieren eten, want ook varkens kunnen heel vriendelijk zijn en goede huisdieren worden. Varkens kunnen ook mensen bedanken die ze helpen, net zoals paarden dat doen. Varkens behoren tot de meest intelligente dieren, maar hun intelligentie wordt nu nog te vaak negatief gebruikt.

Zo zijn er militaire instituten in de wereld die varkens leren om mijnen op te sporen. De varkens die een mijn gevonden hebben lopen grote kans door de ontploffing te overlijden. Er werden ook honden voor gebruikt, maar mensen hebben een band met hun hond, dus ervaren de militairen het dan als zielig voor de hond. Maar karmisch gezien is de schade net zo groot als een varken het slachtoffer wordt op deze manier. 

Dieren geven rust Een hond uitlaten geeft rust


Honden houden is gezond

Wat betreft honden en katten kunnen zij heel goed aanvoelen wanneer hun baas ziek is of gaat worden, aangezien de ziekte altijd begint in het levenslichaam of etherisch lichaam. Dat is de reden dat een hond kan voorspellen wanneer zijn baas of bazin een epileptische aanval krijgt.

Daarnaast kan een hond ook een wond likken en de juiste stoffen in zijn speeksel aanmaken om de wond sneller te doen genezen. Vele mensen met voetproblemen zien dat hun hond hun voeten wil likken, en omdat de mensen merken dat ineens de jeuk of pijn overgaat, laten ze dat de hond gerust doen.

Dat zijn voorbeelden van hoe honden helpen bij fysieke aandoeningen, maar ook psychisch bieden honden hulp. Een hond zorgt voor afleiding en jarenlang plezier. Honden werken goed tegen depressiviteit. Dat komt omdat een hond jou spiegelt en je op probeert te vrolijken als je dat nodig hebt. Een hond wil ook vaak tegen je aan slapen, bijvoorbeeld op de bank. Hij brengt dan eigenlijk je etherisch veld  meer in harmonie zodat je rustiger wordt. Een hond is een zeer goed antistressmiddel. Hun speelsheid kan verder voor groot plezier zorgen, waardoor spelen met een hond mensen extra blij maakt.


Diaserie geneeskracht met dieren

  • 640px-Adorable-animal-baby-160933
  • 640px-Billy_Bob_(242129265)
  • 640px-Interspecies_Friendship
  • Hendrick_Goltzius_-_Portrait_of_Frederick_de_Vries_and_His_Dog_-_1951.275_-_Cleveland_Museum_of_Art.tif
  • Vrouw_met_twee_kinderen_en_twee_honden,_RP-F-F01108-35-1
  • Jager_met_zeven_honden_Verschillende_dieren_(serietitel),_RP-P-OB-46.825
  • Bessie_Love_and_an_elephant_in_The_Sawdust_Ring
  • Finnish_horse_and_finnish_girl


Waarom houden honden hun kop scheef?

Honden hebben een denklichaam en daarmee willen ze graag hun baas begrijpen. Honden houden hun kop vaak scheef als ze even iets niet begrijpen. Wij mensen vinden dat leuk en grappig, maar het is voor de hond een klein beetje frustrerend dat de baas enigszins onsamenhangend naar de hond toe communiceert.

Mensen voelen wel aan dat een hond hun vaak begrijpt, maar de mens gaat vervolgens met de hond communiceren alsof het een mens is, en hele zinnen afratelen. Dat begrijpt een hond niet.

Dieren geven rust Van mooie dieren genieten biedt rust, er komende rustgevende hormonen in het bloed.


In beelden praten

Eigenlijk moet je heel kort communiceren, en in beelden praten, net zoals mensen dat vroeger met elkaar deden. De bijbel en alle oude sprookjes met draken erin zijn beeldtalen waarin veel wijsheid verborgen zit..

Een riem laten zien betekent voor een hond dat hij naar buiten gaat. Een riem laten zien in combinatie met de juiste woorden, doet een hond ook de taalklanken leren begrijpen. 

Maar nog beter is het om het beeld van een riem mee te sturen met de woorden die je gebruikt voor een bezoek aan de buitenlucht. Dat begrijpt een hond nog sneller.

Een hond moet minimaal 3 keer per dag, liefst vaker naar buiten, en zorgt er zo voor dat de baas of bazin vaker frisse lucht inademt.

Dat is op zich al een hele winst in onze maatschappij waar we onszelf vaak opsluiten binnen vier muren. En het is zo dat hondenbezitters sneller sociaal contact maken met andere hondenbezitters, dus ook op die manier is een hond gezond, goed voor het onderhouden en opdoen van sociale contacten. 

Want nieuwe vrienden opdoen is weer een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven, minder risico op stress en depressie, en dus minder risico op ziekten.

Overigens geldt dit vooral voor mensen die een hond in de stad houden, en dat is niet de ideale leefplek va een hond, maar honden kunnen zich zeer goed aanpassen. Ze zijn heel flexibel. Eigenlijk raken honden helemaal in hun element als ze in een landelijke omgeving leven en de hele dag in de buitenlucht zijn.

Verder filosoferen:

Het beroep arts heeft een verhoogd zelfmoordrisico

Verder lezen:

Artikel 5 Vol zijn en toch dooreten

Mediteren:

Meditatie 7 Stoppen met vlees