Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Meditatie oefening

 Voeden in geestesvolheid

 1. Pak een rozijn en houdt hem tussen duim en wijsvinger. Eet hem niet gelijk op.
 2. Tussen de vingers houden en beeld in dat je op de aarde komt, je bent er nog nooit geweest. Zo krijg je een objectief beeld.
 3. Bedenk hoe zonnestralen de druif hebben laten groeien en hoe de druiven in trossen aan een struik hingen. Er viel regenwater op de struik en de grond werd nat, waardoor de wortels regenwater samen met nutriënten uit de aarde opnamen.
 4. Maandenlang voelde de struik de stralen van de zon, en 's nachts de maan, en de plant zette licht om, en mengde het met water en stoffen uit de aarde.
 5. Bedenk hoe ze zijn geplukt, en dat de druiven in de zon werden gelegd om te drogen.
 6. Zie in dat ze van de trossen zijn gehaald, en zijn verpakt, waarna ze met een vrachtwagen naar de supermarkt werden gebracht. Daar zag je ze staan op de plank, en je bedacht om ze te kopen. Vervolgens was je thuis, en op een dag had je zin in een rozijn, of twee.
 7. Voel hoe hard of zacht hij is en proef hem daarna.
 8. Kauw er zachtjes op en laat de smaak goed tot je doordringen.
 9. Besef dat de geurstoffen ook je neus binnenkomen en je via deze de smaak ervaart. Weet ook dat deze geurstoffen medicijnen kunnen zijn.
 10. Nu hebben jullie allemaal een rozijn gegeten in geestesvolheid, in het volle bewustzijn van hoe deze lichtomzetting van energie tot vrucht zich manifesteerde, met als doel voor jou te dienen als voedsel. Het blijkt dat als we zo in volle bewustzijn eten, ons eten veel beter wordt verteerd
 11. (Doe hetzelfde voor elk medicijn dat je moet slikken van een medische autoriteit, of een industrieel vervaardigd snoepje. De kans is aanwezig dat je daar een minder mooi gevoel van krijgt.)
 12. Op deze manier eten we in stilte, alleen samen met onze gedachten over onze voeding. Iedereen zal begrijpen dat op deze manier eten slecht gaat in een lawaaierig restaurant, of met het bord op schoot voor de televisie. Helaas bestaan er geen restaurants waar iedereen verplicht stil moet zijn.
 13. In stilte eten is een belangrijk onderdeel van veel spirituele gemeenschappen, van de Indianen in de Amerika's tot de monniken in Tibetaanse kloosters. In het boeddhisme wordt sterk de nadruk gelegd op eten in stilte. Want hoe kunnen we nu eten in geestesvolheid als we ondertussen keuvelen, roddelen of grapjes maken?
 14. Stel dat we een show van een cabaretier op onze koptelefoon hebben staan, terwijl we eten. Moeten we dan niet steeds schaterlachen met het risico ons te verslikken? En het is zeer voorstelbaar dat we ineens last van brandend maagzuur krijgen, als we schokkend van de lach onze maaltijd proberen te verwerken.
 15. Jezelf voeden in Geestesvolheid is een prachtige mogelijkheid om driemaal per dag te mediteren.

Verder mediteren:

Meditatie 2 Doel van het leven 

Verder lezen:

Artikel 2 Etherisch deel van Voedsel 

artikel 1 Alles is licht