Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

overige Geraffineerde vulling, naast suiker

Suiker is de belangrijkste voedselsoort die slecht is voor mensen. Het is een drug waarvan we als zombies gaan leven, en waardoor het subtiele gevoel van, en een herinnering aan, een hoger bewustzijn compleet verdwijnt. Maar er zijn nog meer geraffineerde producten aangereikt door Ahriman waarvan de mens gebruikt maakt. In feite is drugs van hetzelfde kaliber, want ook dat wordt geraffineerd.

Cocabladeren zijn eigenlijk heel gezond, ze werken bijvoorbeeld goed tegen hoofdpijn, maar als het geraffineerd is tot een wit poeder, dan is het een vernietigende drug. Je moet wel heel dom zijn om ooit aan zoiets te beginnen. 

De plant is in dit geval niet ongezond, het is een waarachtig medicijn, maar het raffineren is een ongezonde industriële hobby. Dat geldt ook voor geraffineerde meel, suiker en zout.

Wit brood is nepbrood


Waarom zijn geraffineerde vullingen wit?

Let er ook op dat wit in dit geval niet voor niets belangrijk is als kleur. Want puurheid, reinheid en het goddelijke licht is allemaal wit, dus Ahriman maakt de producten zo dat onze geest het ervaart als puur. Door zaken te raffineren, wordt het ook wit en wordt de goddelijke reinheid gekopieerd.

Zout is ook geraffineerd. Een belangrijke Nederlandse zoutproducent noemt het geen raffineren maar ''zout schoonmaken''., wat een Ahrimanische uitdrukking is. 

Bij veel grote bedrijven werken mensen die een belangrijke invloed op de mensheid kunnen uitoefenen, dus bij hen worden dergelijke ideeën ingeblazen door Ahriman.

Deze mensen zelf zijn daaraan niet schuldig, zij zijn in feite ook slachtoffer  van de boze tegenmacht in de wereld, en worden erdoor overheerst. Zij weten niet precies wat ze doen, maar denken door termen als ''zout schoonmaken'' een effectieve marketingterm te hebben gevonden.


Keltisch zeezout

Er horen ruim 80 stoffen in te zitten, mineralen en sporenelementen, maar er zit in gejodeerd zout maar één natuurlijk mineraal, namelijk natriumbicarbonaat, en een teveel daarvan is niet goed voor ons lichaam. 

Het is een bekend gegeven dat een teveel aan zout slecht is voor de nieren en de bloeddruk, maar dezelfde hoeveelheid grammen aan Keltisch Zeezout, dat donkergrijs is, is niet slecht voor de nieren. Ook dit Keltisch zeezout wordt vaak weer genept. Het wordt dan bloemenzout genoemd, en is alweer wit tot bijna wit.


Himalayazout wordt roze geverfd

Daarnaast bestaat er Himalayazout. Dat komt uit zoutlagen in de Himalaya die vroeger een onderdeel van een oceaan waren. Dit zout is grijs-roze. En bevat als het goed is ook alle mineralen. Maar ook hier kan de consument weer worden genept, omdat Himalayazout veel duurder is dan gewoon wit zout, wordt wit zout vaak een roze kleurtje gegeven, en wordt het vervolgens verkocht onder het label Himalayazout.

Wat ook vaak gebeurt, is dat gewoon zout wordt verkocht als zeezout, omdat dat gezonder klinkt dan keukenzout. Gewoon zout, dus alleen het mineraal natriumbicarbonaat wordt dam in iets grovere korrels gemaakt, en er wordt zeezout op de verpakking gezet, waarna dit product minstens 5 keer zo duur is geworden.


Synthetisch mineraal in zout

Wat keukenzout betreft wordt er nog een synthetisch mineraal aan toegevoegd, namelijk jodium. Ook in zogenaamd 'broodzout' zit jodium, en laat dat nu één van de redenen zijn waarom supermarktbrood niet gezond is. 

Natuurlijk jodium is een gezond mineraal, maar wetenschappers zijn er in de 20e eeuw massaal van uit gegaan dat als een natuurlijke stof gezond is, de synthetische stof eveneens gezond is, en het blijkt sinds begin 21e eeuw dat dit niet het geval is. Ons lichaam reageert anders op natuurlijke stoffen dan op synthetische stoffen.


Ahrimanische uitvindingen in de voedselindustrie

Andere belangrijke uitvindingen van Ahriman zijn: kunstmatige vitaminen, kunstmatige mineralen, kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen, blikvoer, plastic wanden in blikken, plastic velletjes tussen plakjes vlees en kaas, kweekvlees, plastic verpakkingen waardoor microplastic in ons lichaam komt, aluminium verpakkingen voor dranken, geraffineerd wit meel ofwel bloem, gepasteuriseerde melk, melk met extra vitamine D en onnatuurlijk calcium, yoghurt gemaakt van zetmeel, geraffineerde olie voor bakken, salade-olie, voorgekookt voedsel in potjes en blikken, synthetische medicatie, cornflakes met transvetten, jam met drie soorten suikers, stroop, ingevroren voeding, magnetron, pannen met antiaanbaklagen, fructose-glucosestroop, kleurstoffen van insecten gemaakt, vis uit kweekvijver, dieren uit bio-industrie, geitenmelkindustrie, afgeleide koffieproducten zoals cappucinopoeder, afgeleide cacaoproducten, voorgesneden salades en fruit met synthetische stoffen om ze niet te laten verkleuren, bananen doorgekweekt op zoetheid, cheddar en andere nepkaas, muesli met suiker en gefrituurde maisvlokken en smaakstoffen, aardappelpoeder, margarine, roomboter met water, bakboter, pesticiden op groenten en fruit, vegetarische vleesvervangers met synthetische vitaminen, snoep, koekjes, cakes, taarten, plastic flessen met water of limonade, kastomaten gekweekt met synthetische stoffen en zelfs smaakstoffen, kaskomkommers, ijsthee, nectarfruitdranken, aspartaam bevattende lightdranken, futloze energiedrankjes en uiteraard de hoogst onfrisse frisdranken.  


Geraffineerde vulling is een aanval op je gezondheid


Gezonde voorgangers van Industrievulling

Vooral al bovengenoemde producten zijn er gezonde voorgangers te vinden. Wat jam betreft deed men altijd vruchten op brood, wat plastic flessen betreft gebruikte men vroeger glazen flessen, limonade is eigenlijk gemaakt van limoen met palmsuikerwater. De beste vleesvervangers zijn noten, zaden en peulvruchten

Bovendien zitten ook in bladgroenten veel eiwitten. Zelfs allerlei vruchten bevatten proteïnen, dus daarvan is het moeilijk om een tekort te krijgen. Lees hier een heel medicinaal overzicht over noten.


De natuur is een meer eerlijke supermarkt

Zoals blijkt uit bovenstaande opsomming is het vrij lastig om in onze tijd gezond te eten uit de supermarkt. 

We moeten door de  industrialisering en daarmee versynthetisering accepteren dat ons voedsel niet meer gezond genoeg is, en dat we daarom maatregelen moeten treffen willen we gezond blijven, door vasten, zelf sappen te maken, zelf groenten te kweken, kiezen voor wilde groenten en kruiden uit de natuur, zelf taarten maken, en ga zo maar door.

En bovengenoemd rijtje betreft enkel de voedselsoorten die zijn genept door Ahriman, de boosaardige geest die veel mensen gevangen houdt. Er zijn nog veel meer middelen en producten op te noemen zoals cosmetica, schoonmaakmiddelen en plastic uitstoot van meubels, tapijten en dashboardkastjes.

Je kunt ook allerlei planten gebruiken als cosmetisch product.


Kweek zelf en pluk wild

Het overzicht van ziekmakende industrievulling is niet bedoeld om angst in te boezemen, maar om je bewustzijn ervan te verhogen. 

Dit overzicht is gegeven om mensen te doen inzien dat het vasten, en het innemen van medicinale kruiden extra belangrijk is.. Met een combinatie van het kopen van verse, biodynamische groenten en fruit, wilde groenten uit de natuur, het zelf kweken van voedsel in je vensterbank en de tuin, kun je veel  supermarktvulling op waardige wijze vervangen door echte voeding.

video bij dit artikel


Lees verder:

Artikel 33 Hoe zuiveren we ons lichaam? 

Meditatie 17 Leer zelf voedsel bereiden 

Het raffinement van de tegenmacht Ahriman