Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Het gevaar van vlees en vis eten

Gemiddeld zijn vegetariërs gezonder dan vleesetende mensen. Ze lopen minder risico om ziekten op te lopen, zoals obesitas, diabetes, reumatische aandoeningen, ziekte van Crohn en kanker. Daarbij zijn vegetariërs op leeftijd meer vief en levenslustig dan jongere vleeseters, als het verschil in leeftijdsverschil niet te groot is. Deze harde conclusies worden getrokken in een  wetenschappelijk onderzoek.

Wie niet inziet dat vlees en vis een gevaar zijn voor de gezondheid is nog niet toe aan spirituele ontwikkeling. Spirituele leiders die vlees eten zijn altijd manipulerende oplichters.

Voor mensen die geen spirituele interesse hebben, is vlees en vis vrijwel ongevaarlijk.  


Achterliggende reden is nog onbekend

De redenen achter deze feiten zijn nog niet helder. De wetenschap heeft dit nog nauwelijks onderzocht., men ziet alleen dat vegetariërs gezonder zijn en ouder worden dan vleeseters. Men weet dat dit zo is, maar niet exact waarom. Toch zijn er veel aanwijzingen.

Mogelijk komt het door het feit dat het niet natuurlijk is voor mensen om vlees te eten. Het is iets dat cultureel is bepaald. Het eten van dode dieren is aangeleerd, vooral geproageerd door de bio-industrie. 

Ondanks dat vele mensen het tegenovergestelde beweren, is de mens op de wereld gekomen als vegetariër, en eten mensen pas sinds 12.000 jaar vlees.


Mens van nature vegetariër

De mens is van origine herbivoor. Scholen en universiteiten leren ons wat anders, maar het is dan ook tijd dat zij de waarheid gaan onderwijzen, in plaats van iets wat economisch goed uitkomt. Op aarde zijn er drie soorten voedingspatronen.

  • Herbivoren: planteneters,
  • Carnivoren: vleeseters,
  • Omnivoren: alleseters, eten zowel planten als dieren.


Twee belangrijke redenen

 

De eerste reden dat de mens van nature een vegetarisch dieet aanhoudt is zijn gebit, het gebit van een herbivoor. De mens heeft net als andere herbivoren slechts heel beperkte snijtanden. De orang oetan, de primaat die kwa lichaamsbouw heel dicht naast de mens staat, heeft ongeveer hetzelfde gebit als dat van een mens. Deze mensaap orang oetan is 100% vegetariër, behalve dan dat hij heel soms wat mieren eet, vooral als er gebrek aan voedsel is. Er is ooit een keer gefilmd dat een orang oetan een vogeltje opat, maar deze primaat was door mensen opgevoed, dus dat zegt niets, ja, het zegt wellicht dat vlees eten zelfs bij primaten cultureel is bepaald.

De tweede reden van het vegetarische leven van de oorspronkelijke mens is het spijsverteringskanaal. De maag en darmen zijn overduidelijk als die van planteneters, zo ook de PH-waarde van het maagzuur. De mens beschikt over slechts 5% van de PH-waarde van maagzuur van vleesetende dieren. Verder hebben we een lang spijsverteringskanaal, en dat komt ook overeen met de herbivoor. Herbivoren hebben relatief veel langere darmen dan carnivoren of omnivoren.

 


Vlees en vis eten bedreigt de gezondheid, zowel mentaal als fysiek


Overheden verspreiden de vleesmythe

De kennis van de voorgaande alinea komt niet overeen met wat de mens  te zien en horen krijgt op school, op televisie, in de reclame, en in alle massamedia. Vrijwel elke overheid in de wereld sponsort het eten van vlees. Ook de Europese Unie en de Nederlandse Staat promoten vlees eten. Daar is een spiritueel antwoord op. Het eten van vlees is eigenlijk angst eten. Vlak voordat de dieren dood gaan, zijn ze zich ervan bewust dat ze worden dood gemaakt, dus komen er angsthormonen in het bloed en het vlees. 

De mensen die dit vlees eten zijn sneller bang. Deze angst kan overigens ook sneller tot stress leiden de ziekten veroorzaakt. Maar wat belangrijk is voor overheden: bange mensen zijn gemakkelijker te regeren. Wanneer iedereen vol zelfvertrouwen leeft en vrij is van angst, dan wordt een groot deel van de maatregelen overbodig. De overheid moet als een soort bestraffende en belonende vader z8ijn onderdanen sturen en opvoeden. Maar mensen die geen angst hebben, kunnen meer in vrijheid leven, en dan luisteren ze minder snel naar overheden, want die hebben ze niet nodig.


Economisch gewin

Los van het feit dat angst creëren een belangrijke overheidstaak is, en het vlees eten daarin kan helpen, biedt het eten van vlees ook economisch gewin voor de staat. 

Om een samenleving draaiende te houden, moet er vlees blijven worden gegeten, anders storten grote delen van de vleesproducerende bedrijven ineen. Het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren (PVE) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector(COV) voeren de massa met keiharde propaganda over vlees. 

Daarin wordt nooit verteld dat dieren dikwijls mishandeld worden. Ook krijgen dieren genetisch gemanipuleerde voeding toegediend. De vleeseter consumeert dit ook, en dat maakt vlees eten extra ongezond.


Medicijnen

Verder worden er medicijnen aan de dieren gegeven. Vissen die gekweekt worden bevatten antibiotica, want ze zwemmen in elkaars uitwerpselen, en anders worden ze ziek. 

Dus mensen die deze vis eten, krijgen ook antibiotica binnen, waardoor er verhoogd risico ontstaat op dat dit medicijn onbruikbaar wordt en geen levens meer kan redden. Teveel antibiotica binnen krijgen zorgt ervoor dat bacteriën er resistent tegen worden, en dat is een groot medisch probleem, waardoor bijvoorbeeld de MRSA-bacterie kan ontstaan.


De eiwtten mythe

Een vegetarisch dieet wordt door mensen die geen expert zijn dikwijls bekeken met een grote angst om te weinig proteïnen naar binnen te krijgen. Deze vrees is geheel niet op zijn plaats, aangezien peulvruchten, noten, zaden, granen en zuivel als biodynamische melk mensen in ruime mate van proteïnen kan voorzien. Tevens zitten er proteïnen in gezonde groenten. De categorie fruit bevat iets minder proteïnen eiwitten, maar zelfs in de banaan en avocado zitten de nodige eiwitten.


Planten eten goed tegen meerdere ziekten

Volgens een studie uit 2011 hebben vegetariërs een significant kleiner risico op kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en suikerziekte of diabetes mellitus. Hoofdonderzoeker Nico Rizzo keek verrast op toen hij de duidelijke verschillen in gezondheid tussen vegetariërs en vleeseters bekeek. 

Deze wetenschapper gaf aan 700 mensen een vragenlijst en zag dat mensen die een vegetarisch dieet volgden, relatief minder overgewicht hadden. De vegetarische levende mens heeft dus een lager risico op obesitas en bijkomende aandoeningen.


Half-vegetariërs

Rizzo maakte een verschil in de categorie semi-vegetariërs. Dat zijn volgens zijn definitie mensen die slechts eens per week vlees eten. Deze groep mensen loopt een groter risico obesitas op te lopen dan vegetariërs, maar een lager risico als ze vergeleken worden met grote vleeseters. Verder noteerden het onderzoeksteam de bloedsuikerspiegel, het vetgehalte en de bloeddruk

Rizzo meldt dat het niet 100% zeker is dat de betere gezondheid door het vegetarische dieet komt, maar de verschillen in gezondheid zijn volgens hem zeer in het oog springend. 

Hij noemde geen alternatieve mogelijkheid voor het verschil; hij zag gewoon middels zijn studie dat vegetariërs een lager risico lopen op ziekteproblemen dan de vleesetende medemens.


Vegetarisme verlaagt risico op kanker

Kanker is de meest gevreesde en dodelijke ziekte van onze tijd. Diverse wetenschappelijke studies, rapporten en klinische onderzoek nemen een directe correlatie tussen vlees eten en kanker waar. Het consumeren van vlees valt onder de vermijdbare oorzaken van kanker

Niet alleen vlees is daaraan debet, ook vis eten verhoogt het kankerrisico. Dat komt mede doordat er nitrietzouten aan vis en vlees worden toegevoegd, een middel dat de lichamen van dode dieren langer houdbaar moet maken. Vis eten is dus niet zo gezond als allerlei gesubsidieerde instanties zoals het Voedingscentrum beweert.


Nitrosamine, een schadelijke bio-amine

 

Men heeft het aantal nitrietzouten al verminderd , gewoonweg omdat er teveel mensen aan stierven. Nitrietzouten kunnen reageren met andere stoffen in vlees en vis waardoor er nitrosamine ontstaat. Deze stof, nitrosamine is een zeer kankerverwekkende stof. Het behoort tot de meest gevaarlijke bio-aminen. Uit onderzoek blijkt dat nitrosamine zowel voor mensen als dieren kankerverwekkend is. Het moge duidelijk zijn dat vegetarisch levende mensen deze risico's omzeilen.
Pas sinds de invoering van de bio-industrie is het mogelijk om dagelijks vlees te eten. Dat kan de grote toename in kanker, obesitas en diabetes onder jonge mensen verklaren die de laatste 100 jaar heeft plaatsgevonden, maar daarnaar is nog geen onderzoek gedaan.

 


Vlees eten is cultureel bepaald

 

Voor spirituele mensen is er meer dan de gezondheidsreden om vlees niet te eten. Het eten van lichamen van andere dieren zorgt voor een grote karmische lading die uitgeleefd moet worden. Maar het oplopen van een ziekte is ook een ernstige belemmering voor een succesvolle sirituele ontwikkeling.
Helaas worden de diepere oorzaken van ziek zijn in de westerse wereld nog steeds te weinig onderzocht. Dat komt onder andere omdat wetenschappelijk onderzoek aan de economie gelinkt is. Als vandaag iedereen zou stoppen met vlees eten zouden zoveel fabrieken, boerderijen en supermarkten een genadeklap krijgen, dat er sprake zou zijn van een wereldwijde economische ramp.
Maar op den duur, als de Mensheid steeds verder groeit in aantal, dan zal het toch wel moeten. Het fokken van dieren gebruikt teveel water en landbouwgrond. Het is veel economisch verantwoorder en duurzamer om dit water en de grond te gebruiken voor de verbouw van groente, fruit, kruiden, noten en zaden om te eten. Die leveren bovendien meer voedingswaarde op.

 


Iedereen gezond 100

 

We gunnen het natuurlijk iedereen om gezond oud te worden. Als de mens stopt met vlees eten, inziet dat dit niet de goede weg is, dan zal dat voor een enorme toename zorgen in welvaart, gezondheid en persoonlijk geluk voor mensen.
Er hoeven minder ziekenhuizen in bedrijf te worden gehouden, want er worden minder mensen ziek. Zelfs de farmaceutische industrie zou drastisch moeten inkrimpen, aangezien we als Mensheid dan minder medicijnen behoeven. Uiteraard zou dat een economische omschakeling betekenen, maar het hoort wel bij een duurzaam en gezond leven.
Uiteindelijk moet de maatschappij totaal vegetarisch worden, als we allemaal gezond 100 willen worden. Tot die tijd moet je niet verbaasd opkijken als je vleesetende familie en vrienden soms al voor hun 60e of 70e overlijden. Dat is minimaal 30 of 40 jaar te vroeg.

 


Bronnen bij artikel gevaar vlees en vis eten

  • http://www.reuters.com/article/2011/04/01/us-vegetarians-idUSTRE7305ZB20110401
  • http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1846/2
  • PDF: meat and bladdercancer
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitrosamine
  • http://rawfoodsos.com/2011/01/06/vegetarians-and-heart-disease/: