Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Toxinen in het lichaam

Gifstoffen kunnen spirituele ontwikkeling vertragen

Snoep bevat toxinen

Het lichaam bevat vele toxinen. Hoe komen deze daar? En hoe kom je ervan af? Toxinen betekent letterlijk ''gifstoffen''. De makkelijkste manier om gifstoffen in het lichaam te krijgen blijkt verkeerd eten. Toxinen maken ons ziek. Vrijwel alle ziekten zijn het gevolg van het eten van toxinen. Zelfs de leer van Dr. Ryke Geerd Hamer, die ervan uitgaat dat een traumatische gebeurtenis de oorzaak van ziekten is, erkent dat gifstoffen eveneens een belangrijke ziekte-oorzaak is.

Toxinen kunnen we zien als het middel waarmee de mens zichzelf ziek maakt. Het is het antivoedsel van deze tijd, of het gif van de duivel, als je die uitdrukking wilt gebruiken.


Toxinen mogen er zijn van de overheid

Ondanks inzichten van vele natuurartsen is het nog niet tot de reguliere wetenschap doorgedrongen dat toxinen ziekten veroorzaken. Ware dat wel het geval, dan waren veel meer producten en productieprocessen verboden geweest. Toxinen zitten in grote getale in wat we tegenwoordig als normale voeding beschouwen.

Weston Price zei al voor de Tweede Wereldoorlog dat de meeste ziekten worden veroorzaakt door westerse voeding. Hij deed wereldwijd onderzoek en zag dat mensen die traditionele voeding aten gezonder waren dan mensen die westers voedsel tot zich nemen.


Afvoeren van gifstoffen

Toxinen worden normaal gesproken uit het lichaam gevoerd door de lever via het spijsverteringsstelsel, darmenstelsel, de nieren en het urinewegstelsel.  De lever scheidt gifstoffen van voeding, net als de nieren, en via de urine en stoelgang worden ze dan uit het lichaam gebracht. .Soms bindt het lichaam een gifstof vast aan een vezel, soms is een mineraal een chelator om een gifstof af te voeren. 

Dit proces kan jarenlang goed gaan maar als er om wat voor reden dan ook ineens te veel gifstoffen in het lichaam voorkomen, kan de werking van het afscheiden van gifstoffen verslechteren waardoor men langzaam meer en meer gifstoffen in het lichaam krijgt. Probleem is dat dat in onze tijd steeds vaker gebeurt, en daardoor zijn we veel zieker dan in andere tijden. 

Het feit dat we gemiddeld drie of vier jaar ouder worden dan vroeger doet daar niets aan af. De medici zijn nu in staat om ons via medicatie langer als melkkoe te gebruiken,. 

Een enkele westerling kan soms wel 2 miljoen euro omzet per jaar opleveren voor de farmaceutische industrie. Als hij flink ziet is, maar zijn leven wordt wel gerekt, bijvoorbeeld via nierdialyse dan levert dat woekerwinsten op. Bij genezing zou de omzet nul euro zijn..  


Verkeerd voedsel bevat toxinen

We eten niet helemaal gezond meer in de 21e eeuw. Het verslechterd voedselpatroon is begonnen eind 19e eeuw begin 20e eeuw. Vanaf die tijd kwam de industrialisatie opzetten.

Fabrieken maakten mensen wijs dat je net zo goed voedsel uit blik kan eten. Dat is een grove leugen, naar we nu weten want het is aan alle kanten bewezen dat blikvoer een stuk minder gezond is dan vers voedsel. Verder hebben industriële bewerkingen de kwaliteit van het voedsel dermate verlaagd dat er vaak sprake is van het produceren van gifstoffen.

Een belangrijk voorbeeld daarvan is het plantaardig vet. Alle plantaardige transvetten zoals bakolie en margarine uit de supermarkt bevat transvet welke zeer ongezond is. Transvet verhoogt het risico op kanker enorm. Roomboter of kokosolie is daarentegen wel gezond en bieden zelfs geneeskracht tegen een groot aantal ziekten!
Het westers voedselpatroon is ziekteoorzaak nummer een, toont Weston Price aan in zijn boek '''Voedsel en fysieke degeneratie'. Maar goed, dat is al een oud boek. Er zijn tegenwoordig zeer interessante onderzoeken die exact hetzelfde aangeven. 


Frisdrank, E-nummers

We eten en drinken te veel zaken die geen voedingswaarde hebben. Frisdrank bevat zeer veel geraffineerde suiker, dat weet iedereen, maar het bevat daarnaast ook nog eens allerlei stoffen die ons microbioom, de bacteriënbalans in de darmen overhoop gooien zoals fosforzuur, kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en E-nummers.

Deze synthetische producten voeren een aanslag uit op het lichaam en het is geen wonder dat wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat je er ADHD en hersenafwijkingen van kunt krijgen. Frisdrank leidt tot ADHD en welvaartsziekten.


Suiker en witmeelproducten

Suiker is slecht voor de lever, net als witmeelproducten. Het zijn geraffineerde stoffen, net als fructose-glucosestroop, zout en melk. Alles wat gezond is aan suikerriet is eruit gehaald en toen bleef suiker over. Bij tarwe is ook alle gezonde fytonutriënten eruit gehaald om het tot wit meel te maken. Als je suiker en witmeelproducten eet, kan het lichaam dat in eerste instantie heel gemakkelijk opnemen, maar is het vervolgens moeilijk om er iets goeds mee te doen.


Supermarkt is superslecht

Er is in onze tijd  sprake van een teveel aan suiker, transvetten en witmeelproducten in de supermarkt, waardoor het lichaam geen andere kans ziet dan het op te slaan in vet. Deze drie stoffen zijn de belangrijkste oorzaken van obesitas en diabetes, maar zorgen eveneens voor allerlei ontstekingen in maag en darmen.

Spijsverteringsstoornissen zoals gastritis en ziekte van Crohn kunnen het gevolg zijn. Daarnaast heeft de arts Runow aangetoond dat vele ziekten die met het zenuwstelsel te maken hebben zoals depressie en psychose in rechtstreeks verband staan met het eten van te geraffineerde vulling.


Medicijnen zijn toxinen

Het lichaam probeert zich te ontdoen van toxinen door het veroorzaken van een ontsteking, een tijdelijk -soms pijnlijk- proces wat de balans van bacteriën in het lichaam herstelt. Maar wat doet de mens?

Hij voelt de pijn en heeft geleerd om naar een arts te gaan. Deze schotelt hem een pijnstiller voor waardoor het lichaam niet meer weet dat er een ontsteking is en het herstelproces stopt per direct. Daarbij zorgt elk synthetisch medicijn ervoor dat delen van dit medicijn als gifstof wordt gezien wat wordt opgeslagen in het vetweefsel. Wat vele natuurartsen al jarenlang zien is dat een relatief klein probleem zoals maagpijn, hoofdpijn en keelpijn door pijnstillers kan overgaan in een chronische ziekte.


Falende medicatie, dus ziekte is chronisch?

Tenminste, de reguliere wetenschap ziet deze ziekte als chronisch omdat de bestrijding met medicijnen niet meer lukt, zelfs als de dosis wordt verhoogd. Door de hogere dosis krijgt de ongelukkige patiënt steeds meer toxinen in zijn lichaam waardoor de kans groot is dat de ziektesymptomen verergeren. Een simpele verkoudheid kan door medicijngebruik een paar maanden later leiden tot een longontsteking!

Dat zien natuurartsen steeds terug in hun praktijk, maar als ze hierover te veel ophef maken, worden ze zwart gemaakt. 

Foto van Shell op Pernis, 1970. Toen al maakte Shell werknemers en omwonenden ziek met gifstoffen.


Pesticiden zijn toxinen

Buiten het feit dat voedsel waarin suiker of witmeelproducten verwerkt zijn op zich al ontstekingsbevorderend werken is het zo dat pesticiden in en op groente en fruit voor toxinen in het lichaam zorgen. 

Deze pesticiden zijn er maar gedeeltelijk af te wassen. Vele pesticiden belanden naast de plant op de aarde, zakken door het regenwater de grond in, en worden via de wortels opgenomen in de plant. Daardoor helpt schillen en wassen niet. 

In biologische producten zit enkel iets minder gifstof.

Er is een verschil tussen biologisch en biologisch-dynamisch. 

Het is belangrijk om biologisch-dynamisch te eten. Dat kan bijvoorbeeld door zelf groente te kweken, wilde groenten te plukken of groenten met het demeter-keurmerk te kopen.


Vervuiling brengt toxinen in het lichaam

Aquarel van Hoogovens, een sterk vervuilende fabriek

Wonen naast Pernis, het grote Shellterrein, of naast de Hoogovens in IJmuiden, is niet gezond. Alle ongezonde stoffen komen in de lucht en adem je van minuut tot minuut in. De toxinen komen direct je longen in, en kunnen voor een veelvoud aan problemen zorgen. Wonen naast een snelweg is ook niet gezond.

De fijnstof komt in je longen en de rest van het lichaam. In de grote stad, met zijn vele verkeer snuiven mensen dagelijks uitlaatgassen op, wat de aanwezigheid van toxinen in het lichaam veroorzaakt. In deze is het het beste wanneer de samenleving zo snel mogelijk overstapt op elektrisch rijden. Dan hebben Shell en alle benzine-auto's geen bestaansrecht meer.


Ongezonde leefstijl zorgt voor toxinen

Roken, alcohol drinken en vlees eten zorgen voor extra veel toxinen in het lichaam. Dat moge onderhand bekend zijn. Van vlees eten is bekend dat het voor een aantal gezonde stoffen zorgt maar dat er ook veel giftige stoffen of bio-aminen in vlees zitten waar het lichaam niets mee kan. Het zijn ontstekingsveroorzakende en dus ziekmakende gifstoffen.

Alcohol drinken zorgt voor opeenhoping van gifstoffen, niet alleen door de kleurstoffen en suikers in een alcoholisch drankje, maar ook doordat alcohol de werking van de lever verslechtert waardoor minder gifstoffen worden afgevoerd.

Misschien is het goed om te vermelden dat in veel alcoholische dranken ook suiker zit. Suiker lijkt chemisch gezien sterk op alcohol, en het is ook net zo slecht. Suiker is slecht voor de lever.


Niet acuut ziek

Toxinen zorgen niet voor en acute ziekte, maar voor een sluipende achteruitgang in gezondheid. Zoals eerder aangegeven is de wetenschap op de hoogte van het feit dat toxinen ingekapseld worden door vetweefsel waardoor het in eerste instantie geen schade toebrengt. Iedereen heeft een bepaalde tolerantie tegen gifstoffen. In tegenstelling tot wat velen denken maakt deze tolerantiegraad het immuunsysteem niet sterker.

Het immuunsysteem heeft gewoon niets te duchten van de toxinen, zolang hun aantal laag blijft, omdat het lichaam ze onschadelijk maakt door ze in vetweefsel in te kapselen. Wanneer echter er teveel toxinen in het systeem komen dan komt dat op een gegeven moment naar boven als een ziekte. Het is logisch dat iedereen een andere ziekte krijgt omdat iedereen een andere lichaamsconstitutie heeft.


Toxinen en oxidatieve stress

Toxinen zorgen vooral voor een teveel aan oxidatieve stress. Dat is een ketting aan ontstekingsreacties die alleen door antioxidanten kan worden gestopt. Het lichaam kan lage niveaus van oxidatiestress prima aan, en het is zelfs eigen aan het lichaam om tijdens de spijsvertering oxidatieve stress te veroorzaken.

Maar te grote stress kan het lichaam niet aan, en leidt tot overmatig beroep doen op de lever om de toxinen uit het lichaam te krijgen. 

Als de lever al enigszins is verzwakt door dagelijks contact met gifstoffen, kan dat heel slecht nieuws zijn. Dat maakt het verschil of iemand overlijdt van toxinen, of dat iemand een teveel aan gifstoffen overleeft.


Geneeskruid voor de lever

Wortelen kunnen beschadigde lever sneller herstellen

Mariadistel is het kruid wat het beste is voor de lever. Sommige gifstoffen van paddenstoelen en slangen zijn dodelijk, maar onderzoek laat zien dat mensen grotere kans hebben om deze gifstoffen te overleven als ze mariadistel hebben ingenomen. Mariadistel doet de lever procentueel beter werken.


Beste groente voor de lever

De groente die het best is voor de lever is rauwe wortel. Dus als je af en toe een winterwortel eet, of wortels als snackgroente gebruikt, dan doe je je lever een groot plezier, en is het risico dat je ziek wordt van toxinen een stuk kleiner.


Bronnen artikel Toxinen in het lichaam

  • Boek: Runow, de darm denkt mee
  • Boek: Andreas Moritz, Het body & mind mysterie
  • Boek: Weston Price: Voeding en fysieke degeneratie
  • Boek: Zielsoorzaken van ziekten Björn Eybl
  • Mariadistel tegen natuurlijke en synthetische gifstoffen: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30033764/
  • Wortel is goed voor de lever: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22806070/