Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Papaja, mogelijkerwijs antikanker voedsel



Carica papaya

Baarmoederhals-, alvleesklier-, borst-, long- en leverkanker kunnen genezen met papaja. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Florida. Papaja is een lekkere vrucht. Het is ook sinds jaar en dag een medicinale vrucht. In Azië wordt de vrucht al minimaal honderden jaren gebruikt om ziektes te bestrijden. Papaja stopt naast kanker de westerse welvaartsziekte diabetes.


Papaja, speciaal goed tegen longkanker

Er zijn al in de jaren 70 onderzoekers geweest die berichtten dat mensen door papajabladeren te eten genezen van de meest agressieve vorm van kanker; longkanker. Harold W. Tietze heeft een boek geschreven wat ´Papaja, The Medicine Tree´ heet. Hierin beschrijft hij een genezing van longkanker door het drinken van het gekookte sap van papajabladeren. 

De bladeren zijn bitter. Veel geneeskruid smaakt een beetje bitter. Het boek van de Australiër Tietze is te lezen op Google books. Helaas is de kennis van de geneeskracht van papaja nog niet doorgedrongen tot de universitair geschoolde oncologen van deze wereld.


Wetenschappelijk onderzoek papaja

Papaja is ruimschoots onderzocht op zijn werking tegen tumors van verschillende soorten, maar klinische onderzoeken op mensen zijn zeldzaam. 

Wel zijn er veel anekdotes over het genezen van kanker door mensen na regelmatig papaja te hebben gegeten. Wat we in ieder geval kunnen zeggen is dat het preventief werkt, en mogelijkerwijs een geneesmiddel is bij kanker.


Nog geen klinisch onderzoek

Uit vele onderzoeken blijkt dat papaja of de stoffen erin antikanker, ontstekingsremmende werking en immuunsysteemverbeterende werking hebben. Dit is allemaal laboratoriumonderzoek, en onderzoek op groepen mensen, ofwel klinische onderzoeken moeten nog plaatsvinden.


Papajavrucht

Een papaja is een heerlijke vrucht zonder een echt uitgesproken smaak te hebben. In het Duits heeft het als bijnaam Melone der Armen; meloen voor arme mensen. Dat klinkt niet erg positief. 

Voor sommigen is de papaja juist een lievelingsvrucht. Geëxporteerd naar het buitenland, zoals Europa is de papaja juist een van de duurste vruchten die te koop zijn.

Carica papaya Onrijpe papaja wordt soms gegeten als groente. Je kunt hem opbakken.


Hoe smaakt papaja?

Het vruchtvlees is zoet en toch licht bitter. Het is lekker om een schaal met papaja te serveren als snack. Doe er wat citroensap of sap van een limoen of lemmetje over om het licht zurig te maken. 

Eventueel kun je het met een chilisaus als dipsaus serveren. 

Je kunt het door salades mengen net als appel. In Thailand wordt er een scherpe papajasalade gegeten met groene sla erdoor. Daarnaast is het mogelijk papaja te mixen met andere vruchten in een fruitsla. Mango, ananas en banaan zijn tropische vruchten die goed combineren met papaja. 

Sommige mensen prefereren de iets jongere harde papaja. De zaden van de papajavrucht kunnen gegeten worden en hebben medicinale eigenschappen. De geneeskracht van papajazaad is in tegenstelling tot de bladeren en bloemetjes ook voor handen buiten de tropen.


Papaja is misschien wel het beste fruit voor een goede gezondheid


Geneeskracht van papajabloemetjes

Niet overal in de tropen waar papaja wordt verkocht worden de bladeren en bloemetjes gegeten. Dat gebeurt alleen in Zuidoost Azië. 

De bladeren zijn licht bitter en zitten bijvoorbeeld niet zelden door een Gado-Gado die in Indonesië is bereid. 

De bloemetjes zijn nog bitterder. In sommige landen worden deze gebakken met hete pepers wat een lekkere pittig groentegerecht is. Helaas zijn de bladeren en bloemetjes niet in Nederland te koop. Deze zijn het meest gezond ze voorkomen kanker, diabetes mellitus en malaria, een tropische ziekte.

Papajablad smaakt zeer bitter , maar wordt in de tropen gegeten als gezonde groente, met antimalariawerking.


Kanker is een welvaartsziekte

In de westerse samenleving eten we vooral industrievoer, sterk bewerkt en voorverpakt voedsel uit de supermarkt. Daar zitten een stuk minder voedingsstoffen in dan in voedsel van verse producten.
Het is niet voor niets dat mensen in derde wereld landen minder kanker, alzheimer, beroerten, aderverkalking en diabetes hebben. Overigens gaan er daar wel meer mensen dood aan diarree, de griep en andere eenvoudig bestrijdbare ziektes omdat effectieve medicijnen daartegen voor bewoners van een derde wereldland te duur zijn of juist te goedkoop zoals in het geval van antibiotica en diarree, waardoor mensen er te veel van nemen. 

De welvaartsziekten komen uiteraard steeds vaker voor in de landen van de derde wereld. Dat heeft ermee te maken dat men steeds vaker de westerse drink- en eetcultuur overneemt. De voedselindustrie probeert voet aan de grond te krijgen in Afrika, waar mensen nog vaak hun eigen eten op biologisch dynamische wijze verbouwen.


Papaja als medicijn

Papaja kan een mens helpen genezen van wormen, enkele virussen, schimmels en de groei van kankercellen. Daarnaast is het een antimalaria profylaxe. 

Het blad is een sterker medicijn dan het fruit bij genoemde aandoeningen. Overigens is het altijd goed met een kruidenarts te overleggen voordat u via internet gedroogde papajablad gaat bestellen. Mensen die last hebben gehad van hun schildklier moeten uitkijken met papajablad voor hen heeft papaja een contra-indicatie. Dat houdt in dat bij schildklieraandoeningen papajablad niet moet worden gebruikt. Maar dat geldt alleen voor mensen die in de tropen wonen. De vrucht is wel gewoon eetbaar.

Carica papaya Er kunnen tientallen vruchten aan één boom groeien.


Bronnen artikel over papaja als middel tegen kanker

  • onderzoek papaja en kanker: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23212988/
  • Ontstekingsremmend, immuunsysteem: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23212988/
  • http://www.naturalnews.com/026372_cancer_papaya_protein.html
  • http://www.scientias.nl/papaja-extract-kan-kanker-bestrijden/5553#comment-1417
  • http://www.iol.co.za/scitech/technology/can-papaya-fight-cancer-cells-1.475828
  • http://www.huldaclarkzappers.com/?page_id=134
  • Foto´s: Wikimedia commons