Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Helicobacter pylori-infecties: Planten versus Farmaceutica


Helicobacter pylori H. pylori

Nadat je een diagnose van een arts hebt gekregen dat je een Helicobacter pylori infectie hebt, kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Ga je het met geneesplanten en medicinaal voedsel behandelen, of bewandel je de weg van de synthetische geneesmiddelen van de farmaceutische industrie? Als je dat laatste wilt, moet je wel verteld zijn door artsen dat antibiotica steeds minder goed werkt. Dat staat ook in een onderzoek uit 2020. Daarom gaan steeds meer wetenschappers op zoek naar plantaardige alternatieven tegen de Helicobacter pylori bacterie.
Tegenwoordig werken medicinaal voedsel en geneesplanten beter tegen de Helicobacter pylori bacterie dan farmaceutische antibiotica.

Helicobacter pylori H. pylori op microscopisch niveau


Behandel een infectie!

Ernstige ziekten waartoe een onbehandelde Helicobacter pylori infectie kan leiden zijn maagzweer, problemen met maagwand en zelfs maagkanker. Het is dus zaak om deze infectie goed te bestrijden.  Het is onverstandig er niets mee te doen. Een studie uit 2020 zegt dat maar liefst 89% van de gevallen aan maagkanker worden veroorzaakt door de Helicobacter pylori bacterie. Ook slokdarmkanker kan worden veroorzaakt door de Helicobacter pylori bacterie.

Helicobacter pylori Vaak worden deze 5 soorten antibiotica, pantoprazol, metronidazol, amoxicilline, clarithromycine, en bismuth subsalicylaat, tegelijk gegeven bji een h. pylori infectie, in de hoop dat er een van werkt.


Bacteriën voeden zich met antibiotica

Het is goed om te weten dat als een bacterie resistent is tegen antibiotica, hij juist deze antibiotica 'opeet'. Hij gebruikt de farmaceutische antibiotica als voeding, om de kolonie te vergroten. De kolonie bacteriën wordt vervolgens groter en sterker juist door antibiotica, iets waarvoor biochemici al tientallen jaren waarschuwen, maar wat nog nauwelijks naar buiten komt in de reguliere media zoals radio, televisie en kranten. Zij negeren de wetenschappelijke onderzoeken. De meeste mensen, ook artsen, geloven nog in het achterhaalde adagium dat een antibioticakuur een prima behandeling is zonder veel bijwerkingen. Het tegendeel is waar.

Helicobacter pylori De zoethoutplant, waarvan we vooral de wortel kunnen gebruiken.


Plantaardige antibiotica werkt tegen

Wie de wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd leest, zoals de redactie van lichtplant dat doet, ziet dat er mondiaal sprake is van resistentie voor antibiotica, en een snelle inhaalzoektocht naar plantaardige antibiotica, die goedkoop, goed voor handen is , en zelfs béter werkt dan de farmaceutische variant. Er is namelijk nog nooit een bacterie resistent geworden tegen een plant met antibiotica werking.


Wat zijn etnomedicijnen?

Etnomedicijnen is een andere naam voor traditionele geneesplanten. Nog voordat de moderne mensheid wist dat er bacteriën waren die als ze in overtal zijn, en een disbalans in de bacteriehuishouding vormen, ziekten kunnen veroorzaken, waren er al antibacteriële planten in gebruik. De mensheid in heel de wereld kent legio planten die ziekten in maag, darmen en buik oplossen, die voorheen alleen werden beschreven als 'buikpijn' of 'maagpijn'. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat verreweg de meeste planten die deze ziekten tegengaan, daadwerkelijk over antibacteriële werking beschikken.



Lijst planten tegen H. pylori

Hieronder staat een lijst van planten die zijn onderzocht op hun mogelijke effecten tegen H. pylori, zoals gerapporteerd in de gegeven studies. Het is belangrijk op te merken dat verdere onderzoeken en klinische proeven nodig zijn om de effectiviteit en veiligheid van deze planten bij de behandeling van H. pylori-infecties te bevestigen.
Van deze planten staat vast dat ze zeer waarschijnlijk tegen de H. pylori bacterie werken, maar de werking is niet genoeg op mensen getest.

  • 1. Knoflook Beschrijving: Knoflook werd getest in een klinische studie bij mensen, maar er werd geen verbeterde uitroeiing waargenomen. Verdere details ontbreken.
  • 2. Pelargonium sidoides wortels (eps) 7630 Beschrijving: Pelargonium sidoides-wortels werden getest in vitro en in situ om de groei en celhechting van H. pylori te remmen. Dit is een Zuid-Afrikaans kruidenmiddel met anti-hechtende activiteit tegen H. pylori.
  • 3. Cranberrysap Beschrijving: Cranberrysap werd getest in vitro om de celhechting van H. pylori te remmen. Dit effect was sialinezuurspecifiek.
  • 4. Oregano en cranberry Beschrijving: Oregano en cranberry werden getest in vitro om de groeiremming van H. pylori te meten. Dit effect werd geassocieerd met fenolische verbindingen en ureaseremming.
  • 5. Magnolia officinalis Rehd. Et Wils. en Cassia obtusifolia L. Beschrijving: Verbindingen van Magnolia officinalis en Cassia obtusifolia werden getest tegen Jack bean urease, waarbij ureaseremming werd waargenomen. Deze planten worden gebruikt in de Chinese traditionele geneeskunde.
  • 6. Camellia sinensis Beschrijving: Camellia sinensis (thee) werd getest in vitro om zowel ureaseremming als een vermindering van de H. pylori-populatie te bereiken. Dit effect wordt toegeschreven aan polyfenolische verbindingen en catechinen in theebladeren.
  • 7. Polyfenolen van appelschil. Beschrijving: De polyfenolen van appelschil werden getest in vitro en in vivo en vertoonden ureaseremming, evenals andere effecten, waaronder een anti-adhesief effect en ontstekingsremmende activiteit.
  • 8. Calophyllum brasiliense Camb. Beschrijving: Calophyllum brasiliense werd getest in vitro en in vivo bij Wistar ratten met H. pylori-infectie. Het vertoonde een dosisafhankelijke vermindering van de H. pylori en een afname van urease-positieve dieren.
  • 9. Mouriri elliptica Martius Beschrijving: Mouriri elliptica werd getest bij muizen en ratten en vertoonde een beschermend effect tegen gastritis zonder anti-secretorisch effect. Het bevat zuurderivaten, acylglycoflavonoïden en gecondenseerde tannines.
  • 10. Hancornia speciosa Gomez (Mangaba) Beschrijving: Hancornia speciosa werd getest bij muizen en ratten en vertoonde activiteit tegen maagzweren. Het heeft polymeride proanthocyanidinen, die de maag-pH verhogen en de zuurproductie verminderen.
  • 11. Byrsonima fagifolia Nied. (Malpighiaceae) Beschrijving: Byrsonima fagifolia werd getest bij muizen en ratten en vertoonde activiteit tegen gastritis, ontstekingen en H. pylori. Het bevat fenolische verbindingen, flavonoïden en galzuurderivaten.
  • 12. Alchornea triplinervia. Beschrijving: Alchornea triplinervia werd getest bij muismodellen en vertoonde antisecretoire eigenschappen, evenals een anti-H. pylori-effect. Het bevat flavonoïden.
  • 13. Amphipterygium adstringens  Beschrijving: Amphipterygium adstringens werd getest in een in vitro-dodingsproef en vertoonde een krachtige, dosisafhankelijke anti-H. pylori-activiteit. Dit is een traditioneel Mexicaans kruidengeneesmiddel.
  • 14. Extract van Japanse rijst. Beschrijving: Het extract van Japanse rijst werd getest in een Mongoolse gerbilmix en vertoonde anti-H. pylori-activiteit, evenals een anti-inflammatoir effect.
  • 15. 16 Mexicaanse planten Beschrijving: Zestien verschillende Mexicaanse planten werden getest in vitro en vertoonden anti-H. pylori-activiteit. Deze planten hebben wortels in de Mexicaanse volksgeneeskunde.
  • 16. Bacopa monnieri. Beschrijving: Bacopa monnieri of brahmi werd getest in vitro en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Het wordt in de Ayurvedische geneeskunde bekend als medhya rasayana of "brahmi."
  • 17. Propolis. Beschrijving: Propolis werd getest in vitro tegen H. pylori en tegen een recombinant eiwit (peptide deformylase). Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit en bevat fenolische verbindingen, voornamelijk Caffeïnezuurfenethylester (CAPE).
  • 18. Gosyuyu (Wu-Chu-Yu) en Psoralen (extract van Psoralea corylifolia) Beschrijving: Gosyuyu en Psoralen werden getest in vitro en vertoonden anti-H. pylori-activiteit. Dit zijn Chinese kruidengeneesmiddelen.
  • 19. Amu-ru 7 Beschrijving: Amu-ru 7 werd getest in vitro en bij Mongoolse gerbils. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit en verminderde de kolonisatiegraad bij de gerbils.
  • 20. Agrimonia eupatoria, Hydrastis canadensis, Filipendula ulmaria en Salvia officinalis. Beschrijving: Deze planten werden getest in vitro en vertoonden anti-H. pylori-activiteit. Ze hebben wortels in de westerse kruidengeneeskunde.
  • 21. Curcumine diferuloylmethaan. Beschrijving: Curcumine diferuloylmethaan werd getest in vitro, in vitro op AGS-cellen en bij muizen en ratten. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit en andere effecten, zoals de onderdrukking van metalloproteïnasen en de restauratie van H. pylori-geïnduceerde maagschade.
  • 22. Allium ascalonicum of Sjalotjes. Beschrijving: Het methanol-extract van het blad van Allium ascalonicum werd getest in vitro en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Het bevat alkaloïden, cardiale glycosiden en saponinen.
  • 23. Bladeren van Piper carpunya Ruiz en Pav. (syn Piper lenticellosum C.D.C.) (Piperaceae). Beschrijving: De bladeren van Piper carpunya werden getest in vitro tegen H. pylori en tegen rat peritoneale leukocyten. Ze vertoonden ontstekingsremmende en anti-maagzweer eigenschappen.
  • 24. Zaden van Apium graveolens. Beschrijving: Zaden van Apium graveolens werden getest in vitro tegen H. pylori en vertoonden anti-H. pylori-activiteit. Ze worden gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en bevatten verbindingen met anti-Helicobacter-activiteit.
  • 25. Davilla elliptica en Davilla nitida. Beschrijving: Davilla elliptica en Davilla nitida werden getest bij muizen en ratten en vertoonden anti-H. pylori-activiteit en bescherming van de maag. Ze bevatten fenolzuurderivaten, acylglycoflavonoïden en gecondenseerde tannines.
  • 26. Resveratrol. Beschrijving: Resveratrol werd getest in vitro tegen H. pylori en op MKN-45-cellen. Het vertoonde ureaseremming, ontstekingsremmende en anti-kankeractiviteiten, evenals cardioprotectieve en neuroprotectieve eigenschappen.
  • 27. Anisomeles indica. Beschrijving: Anisomeles indica werd getest in vitro tegen H. pylori en op AGS-cellen. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit en ontstekingsremmende eigenschappen. Het komt uit Zuidoost-Azië en Australië en bevat ovatodiolide.
  • 28. Cistus laurifolius. Beschrijving: Cistus laurifolius werd getest in vitro tegen H. pylori en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Het heeft wortels in de volksgeneeskunde in Anatolië en bevat flavonoïden, waarvan quercetine 3-methylether (isorhamnetine) de meest actieve is.
  • 29. Sclerocarya birrea. Beschrijving: Sclerocarya birrea werd getest in vitro tegen H. pylori en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Deze medicinale plant wordt gebruikt door Zulu's, Vhavendas, Xhosas en Sothos in Zuid-Afrika en bevat essentiële oliën.
  • 30. Phyllanthus urinaria. Beschrijving: Phyllanthus urinaria werd getest in vitro tegen H. pylori en op AGS-cellen. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit en ontstekingsremmende eigenschappen. Het komt voor in tropische en subtropische landen (Taiwan) en bevat verschillende verbindingen, waaronder phyllanthin, phyltetralin en meer.
  • 31. Artemisia douglasiana Besser (Asteraceae). Beschrijving: Artemisia douglasiana werd getest in vitro tegen H. pylori en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Dit kruid komt voor in de volksgeneeskunde in Argentinië en bevat dehydroleucodine, een sesquiterpeenlacton van het guaïanolidetype.
  • 32. Geranium wilfordii. Beschrijving: Geranium wilfordii werd getest in vitro tegen H. pylori en vertoonde anti-H. pylori-activiteit. Dit kruid komt voor in China en bevat corilagine (1) en 1,2,3,6-tetra-O-galloyl-β-D-glucose.
  • 33. HZJW, samengesteld uit 12 medicinale kruiden. Beschrijving: HZJW werd getest in vitro tegen H. pylori en bij Balb/c muizen. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit, vermindering van ulceraties en uitroeiing van H. pylori bij muizen. Dit is een Chinees kruidenmengsel samengesteld uit 12 kruiden.
  • 34. Cratoxylum arborescens (Vahl) Blume. Beschrijving: Cratoxylum arborescens werd getest in vitro tegen H. pylori en bij Balb/c muizen. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit, anti-inflammatoire activiteit, verminderde ulceratie en verhoogde slijmproductie. Dit is een Aziatisch kruidengeneesmiddel.
  • 35. Chenopodium ambrosioides L. en Adina pilulifera. Chenopodium ambrosioides L.. Beschrijving: Deze planten werden getest in vitro tegen H. pylori. Ze worden gebruikt in een Chinees patentgeneesmiddel voor maagzweren.
  • 36. Momordica cochinchinensis Springer (Cucurbitaceae) Beschrijving: Momordica cochinchinensis werd getest bij muizen en vertoonde een gastroprotectief effect. Het bevat Momordica saponin I.
  • 37. Sangre de grado (Croton lecheleri en Croton palanostigma). Beschrijving: Sangre de grado werd getest in vitro tegen H. pylori en bij C57BL/6 muizen. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit, maar had geen bactericide werking bij muizen. Sangre de grado is een rood, viskeus latex afkomstig van de schors van bomen en wordt gebruikt in de Peruaanse geneeskunde.
  • 38. Polygonum tinctorium Lour. Beschrijving: Polygonum tinctorium Lour werd getest in vitro tegen H. pylori en bij Mongoolse gerbils. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit, anti-inflammatoire effecten en verminderde de bacteriële belasting bij de gerbils. Deze plant staat bekend als indigo en bevat tryptanthrine en kaempferol (flavonoïde).
  • 39. Artocarpus obtusus Jarret. Beschrijving: Artocarpus obtusus Jarret werd getest in vitro tegen H. pylori en bij Mongoolse gerbils. Het vertoonde anti-H. pylori-activiteit, gastroprotectieve effecten en een verhoogde slijmproductie. Deze plant is endemisch in Borneo en staat bekend als "pala tupai." Het bevat pyranocycloartobiloxanthone A, een xanthone.
  • 40. Punica granatum en Juglans regia. Beschrijving: Punica granatum en Juglans regia, respectievelijk granaatappel en walnoot, werden getest in vitro tegen H. pylori. Deze traditionele Perzische geneesplanten vertonen anti-H. pylori-activiteit.
  • 640px-Baton_de_reglisse
  • 640px-Cloves_&_Cinnamon_in_a_Mortar
  • 640px-Jalapenyo
  • 640px-Kalonji_by_ashish2_closeup-mag-1
  • Garlic_cloves_for_pickled_asparagus
  • Female_physician.svg
  • EMpylori
  • 640px-Processed_with_VSCOcamStartup_Stock_PhotoStartup_Stock_(23700136683)
  • 640px-Pomegranate_flower_and_fruit
  • H.pyloriTx
  • Helicobacter_pylori_diagram
  • Immunohistochemical_detection_of_Helicobacter_pylori_histopathology
  • Meyers_b1_s0894b_(Glycyrrhiza_glabra)

Bronnen bij artikel over Helicobacter pylori

  • Algemene informatie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32170476/
  • Mondiale resistentie tegen antibiotica die H. Pylori zou bestrijden: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7365691/
  • Lijsten met planten tegen H. Pylori: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4024768/
  • Foto Blauwige afbeelding h. pylori: User:KGH
  • Foto Antibiotica combi pantoprazol, metronidazol, amoxicilline, clarithromycine, en bismuth subsalicylaat : Doc James
  • Overige foto's: Wikimedia commons