Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Minder doden als artsen staken

Eigenlijk is het logisch als je weet dat de farmaceutische geneeskunde gevaarlijk is en weinig soelaas biedt. Als artsen staken dan zijn er gemiddeld minder overlijdens te melden. De artsenij is een industrie geworden en de medische handelingen als de medicijnvoorschriften zijn zo desastreus voor het lichaam dat door handelingen van artsen juist meer mensen sterven. Dat zou natuurlijk niet zo moeten zijn, Het geeft aan wat er mis is met de studie medicijnen, en met het beroep als. Bovenal geeft het aan wat er mis is met de mentaliteit in de geneeswereld. Men ziet het lichaam als een hopeloze bonk moleculen dat steeds ziek wordt, terwijl ons lichaam perfect is en altijd streeft naar zo gezond mogelijk zijn.


Zelfgenezend vermogen

Ons lichaam streeft naar harmonie, en soms is er een ziekte voor nodig om de juiste homeostase , balans of harmonie tussen de verschillende lichaamsonderdelen en de omgeving te verkrijgen.. 

Een ziekte bestrijden is bij voorbaat al een dubieus idee, aangezien we blijkbaar niet vertrouwen op ons zelfherstellend vermogen. 

We zouden ons lichaam moeten versterken zodat ons lichaam de ziekte beter kan bestrijden. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen wat nog te weinig wordt gebruikt als concept om ons lichaam mee te behandelen.


Jamaar, jamaar!

Ik hoor je al denken, ja maar een ernstige ziekte als kanker dan? Daarvoor heeft ons lichaam als zelfgenezende functie de koorts

Van koorts gaan kankercellen dood. Door een koorts te bestrijden kan het lichaam deze functie niet uitoefenen en ontstaat er groot risico dat de persoon in kwestie overlijdt aan kanker.


Wetenschappelijke bewijzen

In Israël, Engeland, Californië en Marokko zijn er perioden geweest dat artsen staakten. In deze tijd werden hooguit noodgevallen behandeld. Vele mensen kwamen zonder medicijnen te zitten.

Opvallend was dat in deze periode het sterftecijfer daalde! De redenen daarvoor worden hieronder besproken. In ieder geval maakt dit opvallende feit duidelijk dat we niet alleen baat hebben bij de medici.

Het zou wel eens zo kunnen zijn dat als niemand meer naar een arts ging, de gemiddelde leeftijd van de mens een stuk hoger komt te liggen. 

Uiteraard kunnen artsen goed botbreuken repareren en zwaar gewonde verkeers- of geweldslachtoffers oplappen.

Zulke noodgevallen worden tijdens elke staking wel behandeld. Het zijn juist de veel voorkomende chronische ziekten waarvoor een consult geen dringende noodzaak is, waar er gestaakt wordt. Wereldwijd blijkt keer op keer dat als artsen deze hulp staken, er in die periode er minder mensen sterven.


Stakende arts, goed voor de gezondheid

In 2000 gingen artsen in Israël in staking. Sommige mensen zouden verwachten dat dit slecht is voor de gezondheid. 

Patiënten krijgen geen medische hulp, bezoeken aan artsen worden uitgesteld, en men krijgt geen medicijnen voorgeschreven waar dat anders wel het geval was.

Dit leidt echter tot een opvallende constatering: er gaan in die periode minder mensen dood. 

Dit is geen toeval want in 1983 gebeurde precies hetzelfde, ook toen waren er minder begrafenissen in de periode dat de artsen staken.


Bijwerkingen van medicijnen

Dit gegeven roept de volgende vraag op:

Kan het zijn dat medicijnen zo slecht voor de gezondheid zijn dat je er eerder van dood gaat? 

Ja dat kan heel goed! Medicijnen worden op de markt gebracht als slechts 5% van de mensen er positief op reageren.

Deze 5% geldt namelijk als ondergrens voor de definitie ´significante verbetering´. Vaak zal een medicijn bij maximaal 35% van de mensen die het innemen effectief zijn. Die overige 30% komt tot stand via het placebo-effect.

Een placebo is een pil zonder werkzame stof. Veel mensen genezen van een ziekte als ze een placebopil innemen. Hoed dit komt is voor wetenschappers onduidelijk; het zou kunnen dat mensen zichzelf genezen door de positieve kracht van het geloof in een genezende pil. Dan moeten we spreken van de geneeskracht van geestkracht.

Bij de overige mensen werkt een farmaceutisch middel niet of averechts; je wordt er dankzij de bijwerkingen zieker van waardoor je sneller plotseling kan overlijden!


Dood door medisch handelen

Biochemicus en toxicoloog Walter Last heeft een onderzoek gedaan naar de oorzaak van ziekten. Hij komt tot de conclusie dat er jaarlijks in de V.S. bijna een miljoen mensen overlijden door medicijninname op de manier zoals dat voorgeschreven is.

Dat kunnen medische missers zijn maar ook dood als een bijwerking van een medicijn. 

Medicijnen worden aan iedereen gegeven terwijl ieder mens anders reageert op deze chemische stoffen.

Sommige mensen kunnen gewoon overlijden aan een simpel medicijn als neusspray. In de V.S. is het medische systeem de belangrijkste oorzaak voor het aantal doden en gewonden onder de bevolking.

Er is weinig reden om aan te nemen dat het in Nederland of andere westerse landen anders zou zijn. Het zou van moed getuigen als Nederlandse wetenschappers dit fenomeen zouden onderzoeken.


Wereldwijd fenomeen

Het fenomeen is niet alleen waargenomen in Israël. Overal ter wereld waar artsen staken blijkt dat er in de stakingsperiode minder mensen overlijden.

Een onderzoek uit 2008 vergeleek 156 wetenschappelijke onderzoeken die gewag maakten van dit fenomeen tijdens vijf stakingen die wereldwijd plaats vonden. Sommige stakingen duurden negen dagen en andere 17 weken.

Het effect was tijdens elke staking meetbaar. Wetenschappers beschouwen dit als een paradox; een onverklaarbare tegenstelling. 

Een van de redenen die men geeft is dat er geen risicovolle operaties worden uitgevoerd tijdens een stakingsperiode.

Het is blijkbaar normaal onder artsen om de overlevingskans zonder operatie hoger in te schatten dan na een operatie.


Begrafenisondernemer heeft het rustig

In Israël werden begrafenisondernemers geïnterviewd. 

Men zag dat in de stakingsmaand in 2000 93 begrafenissen in een begrafeniscentrum in Israël waren, terwijl in 1999 in dezelfde maand er 153 begrafenissen waren en in 1998 133.

In Tel Aviv werd dezelfde trend geconstateerd. Haifa was de enige Israëlische regio waar er geen spectaculaire daling van het aantal begrafenissen werd waargenomen.


Mogelijke oorzaken

Tijdens doktersstakingen wereldwijd zullen de artsen noodgevallen altijd voort laten gaan. Het is niet zo dat de totale medische voorziening weg valt.

Dat is belangrijk om te kunnen begrijpen waarom er minder mensen overlijden. 

Het zou kunnen zijn dat de uitstelbare operaties grotere risico´s met zich mee brengen dan men zich kan voorstellen.

De verklaring blijft voorlopig giswerk, helemaal omdat farmaciefabrikanten nooit geld zullen spenderen aan een onderzoek of het aan de medicijnen ligt, wat de meest voor de hand liggende oorzaak is.

Er wordt door Dr. Persaud nog een mogelijkheid geopperd; tijdens een staking presteren de artsen anders dan onder normale werkomstandigheden.

Men heeft meer rust en kan een medische noodhandeling meer in vrijheid uitvoeren zodat een grotere slagingskans mogelijk is. 

Uiteraard kan een combinatie van deze drie factoren de oorzaak zijn.


Chirurgie, een dodelijke hobby

Of het nu in Israël, Californië of Engeland gebeurde, na elke staking begonnen de chirurgen weer te opereren en steeg het aantal overledenen.

Een chirurgische ingreep is blijkbaar zo dodelijk dat het duidelijk valt terug te zien in alle statistieken. Nog even de drie mogelijk oorzaken op een rijtje:

  1. • Minder medicijninname leidt tot minder sterfgevallen,
  2. • Minder operaties leidt tot minder medische blunders,
  3. • Meer tijd voor noodgevallen leidt tot betere medische prestaties. op de eerste hulpafdeling

Een mogelijke oorzaak van het feit dat als artsen staken minder mensen overlijden, is dat het medisch ingrijpen in het algemeen in veel gevallen tot medische missers leidt met de dood van de patiënt als gevolg.


Medicijngebruik en vroegtijdig sterven

Een onderzoek uit 2021 laat zien dat als er meerdere medicijnen worden ingenomen, het risico op vroegtijdig sterven groter is. Na een consult aan een arts worden er vaak medicijnen voorgeschreven.

Dat kan ertoe leiden dat men een teveel aan medicatie krijgt waardoor er teveel bijwerkingen bestaan. 

Ook kunnen medicijnen elkaar tegenwerken en kan het lichaam dat niet verwerken. Vaak ontstaan er medische problemen net na een verandering van medicijnvoorschrift, of een verandering van de dosis van een medicijn, en voor een dergelijke verandering moet je naar een arts zijn geweest.

Verder is het zo dat in medicijnen altijd een synthetische, chemische stof zit die meer dan een invloed uitoefent op het lichaam. 


Medicijnen creëren bijwerkingen of ziekten

Het kan dus zo zijn dat een bepaald symptoom wordt gemaskeerd, maar dat ergens anders in het lichaam een ziekte of bijwerking wordt gecreëerd.

Dat proces kan ineens versterkt worden na inname van een nieuw medicijn. Dat zou erg goed de oorzaak van vroegtijdig overlijden kunnen zijn.

Doordat artsen staken kunnen er geen nieuwe medicaties worden voorgeschreven en valt dit risico van medicijngebruik en verandering van medische voorschriften weg.


Bronnen Minder doden als artsen staken

  1. 156 onderzoeken naar dit fenomeen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18849101
  2. • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127364/
  3. Dr. Persaud: http://www.huffingtonpost.co.uk/dr-raj-persaud/when-doctors-go-on-strike_b_1513689.html
  4. • Medicijngebruik en vroegtijdig sterven: https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-021-02192-1
  5. • http://www.whale.to/a/last1.html