Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Jouw vrijheid in voedselkeus wordt sterk gemanipuleerdhttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg


Je denkt dat je eet wat je wilt. Dat is niet zo. Jouw eetpatroon wordt beïnvloed door het supermarktaanbod, de reclame, televisiekoks, recepten in de krant, het eetpatroon van je idolen en het eetpatroon van je familie. Je bepaalt niet zelf wat je eet. Dat is jammer want iedereen heeft ander voedsel nodig. Elk lichaam is net iets anders. Ieder mens is meer gevoelig voor een bepaalde ziekte. Door met de medicinale werking van voeding rekening te houden kun je ziekten voorkomen.

Als je anderen laat bepalen wat je eet, is de kans groot dat je vroeg of laat tegen een welvaartsziekte of andere aandoening oploopt.

Jij denkt dat je vrijheid hebt, marketeers denen daar anders over.


Vrijheid bestaat niet in de reclamewereld

Als je aan iemand vraagt: wat is voor jou vrijheid? Dan is de kans groot dat het antwoord is: dat ik zelf mijn keuzes kan bepalen. 

Nu is het zo dat vrijwel niemand zelf zijn keuzes bepaalt. Er worden keuzes voorgeschoteld, dus die keuzes heb je niet zelf bepaald. En in het beperkte aanbod aan keuzes wordt datgene waar je voor kiest gestuurd. 

Marketingbureaus zijn erop uit om jouw keuzes te sturen. Laten we het zo zeggen: geen lichaam of ziel kiest ervoor om ziek te worden. 

Maar waarom zou iemand dan naar de McDonalds gaan? Of waarom zou iemand dan snoepen of frisdrank drinken? Je weet dat lichamen en zielen daar ziek van worden.


Gevangenschap is jezelf vrijheid ontnemen

Snacken en frisdrank drinken zijn twee handelingen waarvan het risico enorm groot is dat je gevangen wordt door een ziekte. 

Je verliest dan veel vrijheden, want een ziekte beperkt je mogelijkheden en kansen in het leven. Dus dat je toch je wendt tot snackfood, of het drinken van een industriële drank die overladen is met suiker, die keus maak je niet ten gunste van jezelf.
Als je alles had afgewogen had je gezegd: ik wil geen diabetes, ik wil niet dat mijn cognitieve vermogens dalen, Ik wil geen gevangenschap in de vorm van een ziekte, dus ik neem geen frisdrank, maar een drank die ik zelf maak.
Als je iets zelf maakt, dan maak je een keus, maar als je iets drinkt wat uit de fabriek komt, dan is je vrijheid gemanipuleerd. 

Dat geeft verder niets. Je behoort dan tot de grote massa, die zich laat manipuleren, in plaats van zelf voedselkeuzes te ontwikkelen. 

Want dat laatste is echte vrijheid: het ontwikkelen van een voorkeur op basis van afgewogen ervaring met de mogelijke opties.


Ontwikkel je voorkeur

Als je doet wat je zelf wilt, dan wil je een eigen smaak en stijl ontwikkelen. Echter, via reclames gemaakt door afgestudeerde psychologen ofwel marketeers, wordt jouw keuze in een bepaalde richting geduwd. 

Je koopt dan op advies van mensen die je gedrag manipuleren. Wat je ook zou kunnen doen, is al het voedsel dat groeit in ogenschouw nemen, proeven, en op basis daarvan bepalen wat jij het lekkerst, gezondst en nuttigst vindt. 

Dan ontwikkel je een voorkeur, in plaats dat je je laat leiden door reclames, status, dat wat anderen om je heen doen, en dat wat beroemdheden doen.


Hoe stel je zelf medicinale recepten samen?

We denken dat het normaal is om elke dag een recept te eten dat iemand anders heeft bedacht. Maar dat is juist erg vreemd. 

De normale situatie is dat de mens zelf bedenkt wat hij eet. Hij stelt zijn eigen recepten samen. Niet iedereen heeft dezelfde groenten en kruiden nodig, medicinaal gezien. 

Als je goed voor je lichaam wilt zorgen, moet je de zwakke plekken kennen en deze met behulp van de juiste voeding ondersteunen. 

Je lichaam is niet gebaat bij voedsel dat is gemaakt als massaproduct. De smaken van massaproductie zijn de van de grootste gemene deler. Maar  niemand is de grootste gemene deler, iedereen is een individu, met eigen frequentie van leven. Daar past uniek voedsel bij, afgestemd op jouw frequentie en staat van zijn.

Een voorbeeld van decadente vulling, ziekmakend non-food.


Decadent eten

Kookprogramma´s en receptenrubrieken uit de krant zijn zeer populair. Daarin wordt ons verteld wat goede recepten zijn. 

Maar we kunnen ook zelf voedsel verzamelen, en daar een recept van maken. Dat is hoe de mens eigenlijk altijd at. 

Voedsel opeten omdat het lekker is, is als je het wel beschouwd een decadente aangelegenheid. Een definitie van 'decadentie' luidt: 'overdreven zucht naar genot'. 

In feite is het opeten van een zak chips, waarvan de gezondheidswaarde ver beneden het vriespunt ligt, pure decadentie. We hebben dit vulsel niet nodig, maar eten het omdat we ervan hebben leren genieten.
De chemische smaakversterkers in chips hebben de hersenen geleerd dat ze hier een kick van krijgen. Smaakversterkers manipuleren onze vrijheid van voedselkeuze. 

Voedsel eten omdat het gezond is, is gebruik maken van je gezond verstand. Je hebt voedsel nodig om het lichaam in stand te houden, en de geest flexibel.


Suiker is nutteloze voeding

Vulling dat je leven verkort

Televisiekoks gebruiken veel producten zonder voedingswaarde zoals Suiker en wit meel. Er zijn legio onderzoeken waaruit blijkt dat suiker slecht voor je is. In 2014 vonden Chinese wetenschappers dat mensen met hart- en vaatziekten eerder overlijden als ze veel suiker eten. Ook wit meel is niet goed. In 1993 zagen Australische onderzoekers al dat wit meel cholesterolverhogend werkt. 

Suiker en wit meel zijn niet slechts nutteloze producten waar het lichaam niets mee kan. Het zijn schadelijke producten waar het lichaam ziek van wordt.
Suiker is een bekend voorbeeld. Je lichaam heeft helemaal niets aan suiker. Sommige mensen zullen beweren dat je lichaam wel degelijk suiker nodig heeft. Aan dit denkbeeld ligt een spraakverwarring ten grondslag. 

Natuurlijke, gezonde suikers komen voor in vele soorten groenten en fruit. Ongezonde, geraffineerde, industriële kristalsuiker hebben we niet nodig en is ziekmakend. De verwarring zit hem in het feit dat zowel de gezonde suikers die we nodig hebben als de ongezonde suikers allebei suikers en koolhydraten worden genoemd.
Het wordt nog gecompliceerder doordat en fabrikant mag schrijven dat er fructose in een product zit. Het gaat hier om een zoetstof, vergelijkbaar met suiker, die uit mais wordt gehaald maar die totaal is versynthetiseerd. Deze zoetstof is net als suiker ontdaan van alle benodigde mineralen voor de spijsvertering.

Producten uit snackbars zijn een voorbeeld van ongezond eten.

Nu weet iedereen dat fructose ook in fruit zit. Het is een soort fruitsuiker. Fructose uit fruit is zeer gezond en heeft medicinale attributen, maar versynthetiseerde fructose, fructose stroop of glucose-fructosestroop wat als zoetstof in supermarktproducten wordt gedaan, is ziekmakend.


Wordt het jij? Of toch de t.v.-kok?

We laten anderen ons voorschrijven wat we moeten eten. Dat terwijl iedereen andere voeding nodig heeft want we hebben allemaal andere ziekten. 

Laat jij je door een t.v.-kok voorschrijven hoe je moet eten? Of neem je je gezondheid in eigen hand? Laten we over t.v.-koks nog opmerken dat zij gesponsord worden door keukenapparatuurfabrikanten en keukenfabrikanten. Zij hebben geen boodschap aan gezonde voeding.

De t.v.-koks zijn er op uit om producten te verkopen en gebruiken voedselbereiding als platform. Het is vanuit medicinaal oogpunt onverstandig de bereidingen van t.v.-koks na te volgen, op een enkele t.v.-kok na zoals Jamie Oliver. Jamie Oliver gebruikt juist wel veel verse producten zoals groenten en kruiden. Echter, je kan ook zeggen dat hij de slechte tv-koks compenseert.


Eten van anderen

Velen van ons gaan naar een restaurant. Daar vind je culinaire creaties uit verre landen of voedselsamenstellingen gemaakt door afgestudeerde koks. 

Dat is leuk om te eten ter variatie. Maar in feite is ook hier sprake van het mechanisme dat naderen bepalen wat jij eet. Je hebt geen echte keus; je hebt alleen de keus om te kiezen welke anderen jouw eetkeus bepalen. 

Je eet iets wat anderen hebben bedacht. Je eet niet je eigen eten, met de lichtfrequentie die bij jou past.


Bepaal je eetkeus

Je kunt je eigen eetkeus bepalen. Je kunt zelf recepten samenstellen. Deze recepten dienen te bestaan uit producten die je nodig hebt. Hoe verkrijg je kennis over voedsel dat beter bij jou past? 

Ieder mens heeft een zwak punt in zijn lichaam. Je kunt deze zwakke punten met voeding versterken zodat je minder vaak ziek wordt. Dat is medicinaal gebruik van voeding. 

Op basis van deze medicinale voeding stel je zelf recepten samen.


Voedsel als medicijn

Met het juiste voedsel kun je op medicinale wijze je lichaam versterken. Het is noodzaak om te weten wat de zwakke punten in jouw lichaam zijn. Een voorbeeld vertelt meer dan 1000 zinnen: Heb je last van aderverkalking? Dan moet je de nadruk leggen op ander voedsel, dan als je last hebt van jicht.
Daarbij kan voedsel de methode van natuurartsen, fytotherapeuten en reguliere artsen ondersteunen. Meestal is het zo dat iemand een ziekte heeft gehad, en op zoek gaat naar voedsel dat bij hem of haar past, zodat het zieke lichaamsdeel wordt ondersteund. 

Dat is preventief medicinaal gebruik van voedsel. Men gebruikt voedsel om te voorkomen dat een ziekte voor een tweede keer de kop opsteekt. Volledig vertrouwen op voedsel als medicijn is niet verstandig. Je hebt de hulp van experts nodig om een ziekte de baas te worden, of je moet zelf een expert zijn.


Van ongezond voedsel word je ziek. Van gezond voedsel word je beter.


Voorbeeld van gebruik van medicinale voeding

Soms is het goed om elke dag medicinale voeding te eten. Soms is tweemaal per week al genoeg. Dat is van iedere persoonlijke situatie afhankelijk. Als je wilt beginnen met het gebruik van voeding als medicijn kun starten met tweemaal per week een medicinale maaltijd te nemen. Er zijn legio ziekten, soorten voedsel en mogelijkheden. 

Vaak is het gebruik van medicinaal voedsel heel eenvoudig. Neem de wortel. Zelfs mensen de niet van groenten houden, vinden rauwe wortel lekker.  De smaak is een mooie combinatie van fris en zoet, met een hele lichte ondertoon van bitter.
Een wortel is goed voor de lever. Mensen met een leververvettting of op andere manier minder goed werkende lever, hebben baat bij leverondersteunende voeding. 

Rauwe wortel ondersteunt de lever; dat is wetenschappelijk bewezen. Je kunt een wortelkuur doen door dagelijks zes weken lang een winterwortel op te eten, als eerste voedsel van de dag, als ontbijt dus. 

Dat wat je het eerst eet op een dag, heeft het meest effect. Zo maak je een afgewogen keus. Wortel is een lekker medicijn, wat je nodig hebt, denk je dan, en daarmee gaat de ziekte over.


Ontwikkel je eigen voedselplan

Blijf je toch als een zombie de letter M volgen, die langs een snelweg hoog boven alles uittorent? 

Laat je je verleiden door de kleurrijke manipulatie van feelgood, schreeuwende commercials, en chagrijnige maar vriendelijk lachende medewerkers? Dan ben je niet vrij, maar geef je jezelf de voorwaarden voor een gevangenschap in de vorm van een verder verloop van je ziekte.


Zit en denk

Ga zitten en denk na. Wat zijn je zwakke plekken? Vind uit welk voedsel daarvoor ondersteunend werkt. Ga inden nodig hiervoor bij een expert te rade. 

En stel op basis van de lichtplanten die je nodig hebt een plan samen om het juiste voedsel en drinken met regelmaat tot je te nemen. 

Ontwikkel je eigen voedselplan om vol energie te stralen in het leven.


Bronnen Jouw vrijheid in voedselkeus

  • Suiker verhoogt overlijdenskans voor hartpatiënten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24493081
  • Wit meel verhoogt cholesterol: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8505670
  • : Wikimedia commons, Publiek domein