Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Het dodelijk gevaar van frisdrank

Frisdrank verhoogt het risico op zelfmoord bij adolescenten

Wat vele voedselexperts altijd al vermoedden, blijkt waarheid: frisdrank leidt tot veranderingen in de hersenen. Daaruit volgt een vergroot risico op suïcide en ook op ADHD. We staan nu voor de ernstige constatering dat kinderen met ADHD medicijnen zijn gegeven die allerlei bijwerkingen hadden maar dat de belangrijkste oorzaak van hun ziekte onveranderd is gebleven. Het is zaak dat alle gezondheidsinstituten zo snel mogelijk werk maken van deze nieuwe bevindingen. Frisdrank zal verboden moeten worden op scholen.

De verkoop van frisdrank aan jongeren onder de 18 moet verboden worden en ouders dienen erop gewezen te worden dat een kind onder de 18 frisdrank geven gelijk staat aan kindermishandeling.


Frisdrank en zelfmoord

Uit Chinees onderzoek dat in 2022 is gepubliceerd blijkt dat drie regels het risico op suïcide onder adolescenten flink doet dalen:

  • Maximaal 2 uur schermtijd per dag.
  • Minimaal een uur fysieke activiteit per dag
  • Minder dan 1 consumptie frisdrank per dag.

Schokkend genoeg gaat het drinken van 3 of minder frisdrankconsumpties per dag geaard met een verhoogd risico op zelfmoord in vergelijking met 1 consumptie. Als meer dan 3 frisdrankglazen worden gedronken dan stijgt jet risico op zelfmoord sterk.


Frisdrank leidt tot verhoogde bloeddruk

Mexicaanse onderzoekers zien in hun in 2022 gepubliceerde studie dat de consumptie van frisdrank gepaard gaat met een hoger risico op hypertensie ofwel hoge bloeddruk.

Men heeft ook andere onderzoeken meegenomen die concluderen dat frisdrank leidt tot een verhoogd risico op diabetes, obesitas en hart – en vaatziekten. De oorzaak van hart– en vaatziekte is aderverkalking, en doordat de aders nauwer worden hierdoor is er dan ook sprake van hoge bloeddruk. De ontstekingen die vooraf gaan aan aderverkalking worden in gang gezet door de vele suikers en glucose-fructosestroop in frisdrank.
In hun onderzoek volgde men ruim 1300 volwassenen gedurende ongeveer 9 jaar. Bij personen die frisdrank drinken blijkt een hogere bloeddruk te worden waargenomen, wat een hoger risico geeft op hartfalen, hartaanval en beroerte.
Glucose-fructosestroop wordt omgezet in ongezonde vetten die in het bloed gaan oxideren en zo voor ontstekingsprocessen zorgen.

Deze ontstekingen zorgen voor schade aan de wanden van bloedvaten. De onderzoekers noteren dat Mexico het op een na grootste land van frisdrankgebruikers is en dat ruim 25% van de Mexicanen hoge bloeddruk hebben. 

De onderzoekers doen een oproep aan de autoriteiten om de frisdrankconsumptie in te dammen. Omdat het een verhoogd cardiovasculair risico geeft.


ADHD en inferieure wetenschap

Het probleem bij de link tussen ADHD en suiker is dat de tegenstanders van deze visie verwijzen naar onderzoeken uit de jaren 80 waaruit zou blijken dat deze link niet zou bestaan.

Het probleem met de laatstgenoemde onderzoeken is dat men de resultaten van suikerinname vergeleek bij de inname van aspartaam;

Het blijkt dat kinderen van deze beide stoffen ADHD-verschijnselen krijgen. De onderzoekers gingen in eerste instantie uit van de misvatting dat aspartaam een ongevaarlijke stof was en aangezien suiker en aspartaam dezelfde resultaten gaf, kon het dus aan geen van beide liggen.

De waarheid is dat zowel aspartaam als suiker de hersenen negatief veranderen. Had men de inname van suiker vergeleken met de inname van fruit of groente, dan had men tot hele andere conclusies gekomen.


Onvermogen of vooropzet?

De onderzoeken uit de jaren 80 die de link tussen ADHD en suiker ontkennen zijn van inferieure kwaliteit. Dat komt of door wetenschappelijk onvermogen, of fabrikanten probeerden opzettelijk de gevaren van frisdrank onder tafel te schuiven.

Wetenschappers maken fouten en het is daarom belangrijk om te lezen hoe iets wordt onderzocht, voordat een journalist of arts conclusies van een bepaald onderzoek klakkeloos overneemt.

Artsen hebben de bevindingen van ouders dat hun kind door suikerinname ineens ADHD-verschijnselen vertoonde genegeerd. Men geloofde liever in slecht uitgevoerde onderzoeken.
Eigenlijk zou een intelligent persoon moeten zeggen dat de kans groot is dat er opzet in het spel zit. Wetenschappers zijn immers slimme mensen. Men had heus kunnen weten dat als suikerdranken worden vergeleken met aspartaamdranken, de gezondheidsrisico's niet goed worden onderzocht.


Verrijk je kennis

Ouders van vandaag de dag die hun kind frisdrank hebben gegeven kun je in principe niks verwijten. Zij weten veelal (nog) niet dat het extreem gevaarlijk is om een kind frisdrank te geven.

We leven in een soort overgangstijd waarin blijkt dat suiker en frisdrank waar veel suiker in zit, grote nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Het algehele kennisniveau van de mensheid wordt voortdurend verrijkt. Dat suiker is slecht voor de tanden namen we altijd voor lief, maar nu blijkt dat het slecht is voor de hersenen zou de mensheid er goed aan doen om suiker totaal uit het dagelijks leven te bannen.

Overigens is het uiteraard zo dat als iets slecht en ziekmakend is voor een kind het voor volwassenen ook uiterst ongezond is. Een volwassene heeft het recht om zichzelf van ongezonde zaken te voorzien; kinderen zijn echter overgeleverd aan de handelingen van ouders en dienen beschermd te worden tegen ziekmakend consumptiegedrag.


Het definitieve bewijs

De reden dat we vanuit verschillende hoeken wetenschappelijke bewijzen hebben is aanleiding om definitief te kunnen stellen dat frisdrank en andere suikerhoudende producten

ADHD veroorzaken. In 2013 is een Australisch onderzoek gepubliceerd dat deze conclusie definitief maakte, doordat ze constateerde dat ratten die veel suiker tot zich kregen een andere hersenstructuur kregen. 

Zulke onderzoeken kunnen uiteraard niet op mensen worden gedaan, vandaar dat deze dieren werden gebruikt. 

Voor wetenschappers is het niet genoeg om alleen te constateren dat kinderen ADHD-gedrag vertonen na suikerconsumptie; men moet het ook kunnen aantonen op biochemisch niveau.

Dat is nu gebeurd in het rattenonderzoek; de frontale kwab van ratten ging ernstig in gezondheid achteruit door suikerconsumptie.


Frisdrankverbod leidt tot betere schoolprestaties

Er zijn, vooral in de V.S. en Australië reeds in de jaren 90 legio onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat kinderen veel rustiger en handelbaarder worden als de frisdrankautomaat van school wordt weggehaald.

Het was zelfs al langer bekend dat de leerprestaties van kinderen met sprongen vooruit gaan als ze niet meer de kans hebben om even snel een blikje frisdrank te kopen in de pauze. Dat zijn wetenschappelijke feiten die een grote discussie op gang hebben gebracht. Verstandige schooldirecties hebben de frisdrankautomaat verbannen uit de school op basis van deze onderzoeken.

Frisdrankfabrikanten voelden zich in het nauw gedreven en hebben hun inspanningen om kinderen frisdrank te laten drinken sterk opgevoerd. 

Vandaar is het dat Coca-Cola jarenlang met minutenlange kerstcommercials op de proppen kwam; om de goodwill die de kerstman heeft over te hevelen naar hun eigen merk. 

Psychologisch is dat een sterke zet die alle publicaties over suiker en ADHD heeft overschreeuwd en waardoor het frisdrankgebruik toenam.


Als het in de supermarkt ligt zal het wel goed zijn

Bij de meeste ouders is het denkbeeld ingeplant dat als iets in de winkels te koop is het wel niet zo gevaarlijk zal zijn. Dat is echter een groot misverstand.

De voedings- en warenautoriteiten van heel het westen staan erom bekend dat ze gloednieuwe voedingsproducten van grote multinationals vrijwel altijd goed keuren en eeuwenlang -zonder problemen- gebruikte planten en kruiden ineens verboden maken. De codex alimentarius biedt multinationals en overheden een mandaat voor deze handelswijze. Hiermee ondergraven de instanties niet alleen hun eigen autoriteit maar ook het vertrouwen in supermarktproducten in het algemeen.

Het is niet voor niets dat het zwaar weer is in supermarktland terwijl de biologische winkels als geneeskrachtige paddenstoelen uit de grond schieten.


Leer zelf limonade maken


Frisdrank veroorzaakt alle welvaartsziekten

Suiker is een vergif en staat kwa toxiciteit op gelijke voet met tabak en alcohol. Behalve dat suiker slecht is voor de tanden, de hersenen is ook geruime tijd bekend dat het diabetes en obesitas veroorzaakt.

Daarnaast zijn er allerlei belangrijke aanwijzingen dat de overdreven hoge suikerconsumptie van de westerse mens de krachtige motor is achter de kankerepidemie waarmee de mensheid wordt overspoeld. Door kanker gaan jaarlijks 40.000 mensen oer jaar dood in Nederland, wat dus een veel grotere doodsoorzaak is dan covid-19 tijdens de angstgedreven coronapandemie.

Kankercellen zouden sterven als ze te weinig glucose krijgen, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië uit 2013.
 

Het is net zo slecht als tabak en alcohol

Bovendien wordt het ook nog eens gelinkt aan hart- en vaatziekten. Suiker is een vergif en staat kwa toxiciteit op gelijke voet met tabak en alcohol. Toch geven we onze kinderen suiker in grote hoeveelheden. Suiker is dermate ongezond dat het een vroegtijdige dood veroorzaakt en door de afgenomen hersenactiviteit kan men op een gegeven moment deze link zelf niet eens meer doorzien!

Het enige waar suiker goed voor is, is voor de farmaceutische industrie, omdat het veel mensen ziek maakt. Het aan banden leggen van de suikerconsumptie zou een grote klap betekenen voor deze tak van industrie die rijk wordt van zieke mensen.


Bronnen artikel het dodelijk gevaar van frisdrank

  1. ADHD en suiker: http://www.naturalnews.com/042974_soda_consumption_brain_function_hyperactivity.html
  2. ADHD: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3598008/
  3. Borstkanker en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6645999
  4. Alvleesklierkanker en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16172216
  5. Kanker en suiker: http://www.greenmedinfo.com/blog/cancer-sugar-strategy-selective-starvation-cancer
  6. Suiker vergroot risico op hart- en vaatziekten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14522752
  7. Hart - en vaatziekten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23035683
  8. Obesitas en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19087367
  9. Obesitas en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22817826
  10. Obesitas, diabetes en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15328324
  11. Obesitas, diabetes en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20138901
  12. Chinees onderzoek 2022: download de PDF
  13. Mexicaans onderzoek 2022 download de PDF
  14. Foto's: Wikimedia commons