Chlorella is een superfood met medicinale eigenschappen in overvloed, va bescherming tegen UV straling tot een instrument dat tumors tegengaat.
In de jaren 50 en 60 werd onderzoek gedaan naar methoden om de celwand af te breken zonder dat de voedingsstoffen zouden oxideren.
Deze procedure staat bekend als de "gebroken celwand techniek". Sinds de ontdekking van deze methode kan chlorella als supplement worden ingenomen.
Het is plotseling opgeklommen vanuit het rijk der onbekende planten tot het rijk van superfoods, vergelijkbaar met spirulina.
Chlorella bevat meer vitamine C dan spirulina en heeft meer nucleïnezuren, de bouwstenen van DNA en RNA.
Aan de andere kant heeft spirulina een hogere antioxidantwaarde en meer voedingsstoffen die vrije radicalen vangen en neutraliseren, waardoor oxidatieve stress iets beter wordt tegengegaan.
Chlorella geeft mensen meer energie, verbetert prestaties op lichamelijk gebied en heeft ontgiftende eigenschappen. Het stimuleert het immuunsysteem, waardoor het werkt tegen allerlei allergieën.
Het fungeert als een probioticum en activeert de "natural killer"-cellen van ons immuunsysteem, die snel pathogenen of ziekmakende stoffen elimineren.
Chlorella vermindert nadelige effecten van UV-straling en radioactieve straling, en het heeft zowel antibacteriële als antivirale eigenschappen.
Bovendien bevordert het de weefselopbouw, beschermt het de lever en dragen de hoge niveaus van RNA en DNA bij aan verbeterde cognitieve prestaties.
Daarnaast werkt het cholesterolverlagend, is het een antioxidant en helpt het tegen de ontwikkeling van kankertumoren.
Naast de cholesterolverlagende eigenschappen kan een chlorella-extract de triglycerideniveaus verlagen.
Dit wordt toegeschreven aan het hoge aantal carotenoïden in chlorella. Carotenoïden zijn de voorlopers van vooral vitamine A.
Schadelijke vetten lijken minder goed te worden opgenomen uit de ingewanden wanneer chlorella-suppletie wordt gebruikt.
Een onderzoeksteam adviseerde in 2014 in de Nutrition Journal om chlorella toe te voegen aan de lijst van voedingsstoffen die bescherming bieden aan het hart en het risico op cardiovasculaire aandoeningen verlagen.
Calcium is een belangrijk mineraal in ons lichaam. Chlorella bevat calcium in combinatie met andere mineralen zoals magnesium en fosfor, en deze betere balans zorgt ervoor dat ons lichaam daadwerkelijk meer calcium kan opnemen.
Sommige bacteriekolonies in onze darmflora, ons microbioom, kunnen de opname van calcium verbeteren, zoals firmcutes, lactobacillus, bifidobacterium en sutterella.
Wetenschappers hebben geschreven dat calciumsupplementen op synthetische basis weinig effect sorteren, terwijl chlorella-extracten veel efficiënter werken als calciumsupplement.
Daarnaast bevat het een scala aan vitaminen, mineralen en nucleïnezuren, ook wel bekend als CGF (Chlorella Growth Factor), die bijdragen aan de aanmaak van DNA en RNA.
Contra-indicaties chlorella
Er zijn geen bekende contra-indicaties voor chlorella.
Bijwerkingen chlorella
Interacties chlorella
De opname van ijzer uit chlorella wordt voor een belangrijk deel verminderd door het gelijktijdig consumeren van koffie, zwarte en groene thee en alcoholische dranken.
Interacties met synthetische, farmaceutische medicijnen zijn tot op heden nog niet ontdekt.
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.