In de discussie over klimaatverandering wordt er vaak geopperd dat het beter is om de landbouwproductie dichtbij huis te laten, en niet voedsel over de hele wereld te verslepen. Ook spiritueel gezien is dat beter. Eigenlijk is het zo dat deze ingeving dat we dichter bij huis moeten produceren, een herinnering is aan lichtkennis uit vorige incarnaties.
Het zonlicht is niet het enige licht dat op aarde valt. We kennen ook de invloed van de maan, die voor eb en vloed zorgt.
De maan trekt niet alleen het zeewater aan, maar heeft invloed op alle lichamen op aarde die veel water bevatten, zo ook planten, dieren en mensen. Dat geldt niet alleen voor de maan maar ook voor andere planeten, en dat is de basis voor astrologie.
Er zijn astronomische, magnetische invloeden van de planeten en andere sterren op de aarde. Wat de sterren betreft is dit met name Sirius.
Deze vorm van licht wordt vaker magnetische invloed genoemd. Welbeschouwd bestaat een magnetisch veld uit elektrische stromingen van plus en min, en elektriciteit kan een vorm van licht worden genoemd.
Het voedsel wat op een bepaald gebied groeit heeft overeenkomstig de stand van de planeten een net iets andere lichtintensiteit dan voedsel in andere gebieden. Dat geldt ook voor de mensen die in een bepaald gebied wonen. Dat is de reden dat elk voedsel een andere lichtkracht heeft.
Je zou kunnen zeggen, als je dit inzicht ver doorvoert, dat voedsel wat in een ander gebied is gegroeid, gekweekt, een andere lichtintensiteit bezit.
Dat voedsel is voor mensen iets moeilijker opneembaar, wat lichtkracht betreft dan voedsel dat in onze directe omgeving is opgegroeid.
Je kunt het verschil daarvan merken als je in de gelegenheid bent om uitsluitend voedsel te gebruiken dat in de directe omgeving van waar je woont is gegroeid.
De lichtkrachten en magnetische krachten daarvan neem je sneller op, en dat kan tot een gevoel van geluk leiden, die anders is dan wanneer je geïmporteerd voedsel koopt.
Laten we het zo zeggen, een kiwi die in Nieuw Zeeland is gekweekt, is eigenlijk bedoeld voor mensen die in de magnetische en lichtomstandigheden van Nieuw Zeeland leven, maar als de Nieuw Zeelanders het exporteren naar Nederland, dan heeft wat lichtkrachten en magnetische invloeden betreft de kiwi minder goede invloeden op de lichamen en hogere lichamen van mensen in Europa.
De lichtkracht is dan van een net iets andere frequentie en kan daardoor iets moeilijker worden opgenomen.
Toch zijn dit relatief kleine verschillen en kunnen ze overkomen worden door de lichtkracht van voedsel aan te passen aan ons lichaam. Dat is een soort wijden van voedsel, voordat we het eten. Als je een kiwi in je hand houdt, dan past het etherisch lichaam van een kiwi zich aan ons etherisch lichaam aan, en wordt de lichtkracht bij het opeten van de kiwi toch iets makkelijker opgenomen.
Maar in onze tijd waarin vele mensen vliegtuigreizen maken, en ook ons voedsel de halve planeet overtrekt in schepen en vliegtuigen, kan het wel een groot verschil zijn als we dagelijks voedsel eten wat in zekere zin niet is afgestemd om onze lichtlichamen.
Dan kunnen we niet het energieke gevoel krijgen wat eigenlijk de bedoeling is van voedsel. In dat geval wordt het wel belangrijk om ons voedsel te wijden, en het zo geschikt te maken voor ons lichaam. Maar soms heeft een manier van voedselbereiding dit al in zich.
Voedsel groeit niet alleen door licht maar ook door magnetische invloed van de aarde. Verder is de vochtigheid in de aarde van belang. Zelfs de windrichting is van belang bij het groeien van voedsel. Wind kan zilte zeelucht aanvoeren zodat er meer natuurlijke mineralen op aarde vallen, die later weer via de wortels van planten in voedingsgewassen terecht komen..
Ook het insectenrijk speelt een rol bij de productie van voeding. Al deze factoren samen, maken met het licht een unieke omstandigheid voor elke locatie op aarde. De etherische krachten in voeding passen daarbij. Deze hebben een overeenkomstige vibratie met de mensen die er wonen.
Zelfs het volkskarma van een land heeft invloed op het groeien van voedsel, want dat bepaalt mede welke insecten er voorkomen.
Kortom, al deze zaken, die zo moeilijk te onderzoeken zijn door de stand van wetenschap van vandaag, nopen de mensheid ertoe te neigen om het liefst voedsel uit de directe omgeving te willen. We hoeven deze zaken niet eens te doorschouwen, of bewust te zijn. Mensen gaan gewoon af op hun gevoel, en eten vaker een product als er op staat dat het uit de regio komt.
Echter, dit gevoel, zeg maar menselijk instinct, wordt aangetast door het eten van suiker en het innemen van grote hoeveelheden mineraliserende voedingssupplementen.
Het is makkelijk dit in te zien als we het voorbeeld van de diabetes type 2 aanhalen: hij of zij heeft duidelijk zijn natuurlijke gevoel voor wat gezond eten is verloren. Overigens geldt dit eigenlijk ook voor mensen met diabetes type 1, want ook zij kunnen zichzelf genezen, met de juiste voeding, alleen is dat nog een klein beetje moeilijker dan diabetes type 2 omkeren.
Maar mensen keren zich langzaamaan massaal om naar het eten van voedsel uit hun omgeving, en de klimaatverandering is slechts een concept waarbinnen deze universele waarheid past.
Overigens is een spiritueel leven ook omkeren, het stilzetten en vervolgens omkeren van de draairichting van de chakra's. Eerst verandert de draairichting, en later gaan de chakra's zelfs stilstaan.
Dat is geen gevolg van een blokkade of iets dergelijks. Chakra's staan alleen stil bij mensen die spiritueel ontwikkeld zijn tot een bepaalde zielenkwaliteit. Bij alle overige mensen draaien ze juist heel hard in de rondte, zodat het duidelijk is voor mensen die het kunnen zien dat zij geleefd worden door allerlei aardse impulsen.
Door deze verandering van draairichting kunnen de chakra's zich richten op Lichtvoeding, het licht van de zon achter de zon. Bij mensen die aardegericht leven, voeden de chakra's zich op aarde-energie.
Terug naar ons voedsel. Er is nog een heel praktische, rationele en materialistische reden om alleen voedsel te eten wat van dichtbij komt.
Als voedsel wordt vervoerd vanaf een andere kant van de wereld, worden er veel extra pesticiden opgedaan om het tijdens transport niet te laten bederven. Deze extra pesticiden hoeven er niet op worden gedaan als gewassen van een boer in je omgeving komen.
Verder is het zo dat erg veel landen voedsel alleen toelaten binnen hun grenzen als het is gedesinfecteerd via een lamp met bepaalde straling. Ook deze lamp kan de kwaliteit van voedsel verlagen. Vooral het etherisch deel van voedsel wordt hierdoor aangedaan.
Daarnaast kennen we ook het feit van milieuvervuiling wat nodig is om producten te transporteren.
Als alle mensen zouden eisen dat voedsel alleen van hun eigen omgeving zou mogen worden gegeten, dan wordt het milieu minder verontreinigd.
Verder lezen:
Meditatie 23 Oefening geneesplanten gebruiken
Artikel 38 Kosmische klimaatverandering
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.