Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Vlees eten is angst eten

Er zit een stof in vlees waar mensen bang van worden

Er is één bepaalde voedingssoort die veel angstgevoelens opwekt. Laten we eens in geestesvolheid overdenken wat er gebeurt als we vlees eten. Door het eten van vlees eten we niet alleen een ander dier op, we eten ook de hormonen op die dat dier had vlak voordat het geslacht werd. de hormonen zijn een soort bemiddelaars tussen lichaam en geest. Ze reguleren allerlei gevoelens in mensen en dieren.

De vegetarische orang utan staat dicht bij de mens


Mensen voeden zich met lichamen

We proberen ons lichaam te voeden met een ander lichaam. Op zich klinkt dat al niet erg logisch. Voorstanders van vlees zeggen er dan gelijk bij dat leeuwen dat ook doen. Maar, zijn we dan katachtigen? Nee, we zijn mensen en die lijken veel meer op primaten.

Er zijn veel meer vegetarische dieren, en hoe intelligenter de primaat, het dier wat het dichtst bij de mens staat, hoe minder vlees deze eet. 

Een orang utan. letterlijk vertaald bosmens, behoort tot de meest intelligente dieren, zo intelligent dat we het geen dier noemen maar een primaat. De Orang utan eet alleen soms wat vlees als er geen fruit is in bepaalde seizoenen. 

Er is wel eens gefilmd dat een primaat een vogeltje opat, maar dit bleek een orang utan te zijn die door mensen was opgevoed. Met andere woorden: dit dieren heeft vlees leren eten. 

Vlees eten door mensen en primaten is aldus cultuurbepaald, en is geen natuurlijk fenomeen.


Vlees eten is onlogisch

Dus als je het natuurargument gebruikt is het niet logisch om dagelijks vlees van allerlei soorten te nemen. Er is ook nog een ander argument voor vlees eten, namelijk de mens doet het al eeuwen. 

Dat is misschien zo, maar de bio-industrie bestaat nog maar relatief kort.

Voor de Tweede Wereldoorlog was de vleesconsumptie stukken lager. Vrijwel alle gezinnen aten maximaal eens per week vlees, op zondag. 

Dus het argument dat de mens al eeuwen vlees eet, is ook geen reden om bij drie maaltijden per dag  vlees te eisen. Als we net zoveel vlees willen eten als vroeger, moeten we eens per week vlees eten. 


Vlees ruikt aar de geur van dood, en is uiteraard niet goed voor de gezondheid


Spiritueel argument

Maar er is nog een spiritueel argument, wat zeer veel wetenschappelijke kanten heeft. Want spiritualiteit staat eigenlijk dicht tegen de wetenschap aan, en het is slechts een keuze van de wetenschap om het spirituele niet of nauwelijks te onderzoeken.

Stel: je eet een koe of een varken. Deze dieren worden geslacht. Vlak voordat ze geslacht worden lopen ze in een rij naar de slachtbank, de machine of het apparaat dat ze doodmaakt. 

Wanneer ze de ruimte inkomen waar hun voorgangers al dood zijn, worden ze instinctief erg bang, als ze dat al niet waren voordat ze deze ruimte betreden.


Doodsangst

Hoe komt dit instinct tot stand? Dieren leven en denken in een groepsgeest, en weten op deze manier wat er gebeurt om hun heen, hoe ze dat moeten interpreteren, en welke voeding gezond is, en welke ziekmakend.

Nu zien, ruiken en horen ze de dood om hun heen van de andere dieren uit de kudde. Hierdoor worden ze zeer bang, waardoor er een vecht- of vluchtreactie ontstaat, met de bijbehorende angsthormonen en stresshormonen. Hun bloed maar ook vlees vult zich met deze ontstekingsveroorzakende hormonen. Dus het bloed en vlees van dode dieren is gevuld met allerlei bio-aminen, zoals ze ook worden genoemd. deze bio-aminen zijn op allerlei manieren veroorzakers van verschillende ziekten.  Bio-aminen hebben eng klinkende namen zoals cadaverine.


Bloed eten

In het bloed va de mens en van dieren huist de ziel. De dierlijke ziel is van lagere vibratie dan de goddelijke ziel. Het vlees dat mensen eten bestaat voor een groot deel uit bloed. Bloed geeft de smaak aan het vlees, en vlees zonder bloed, zoals kosjer vlees bij Joodse slagers, wordt over het algemeen minder lekker gevonden.

Al het andere, dus niet kosjer vlees, bevat zeer veel bloed en dus angsthormonen. Dus mensen die vlees eten, eten angsthormonen, en het moge geen verbazing wekken dat ze daarmee ook gevoeliger voor angst zijn geworden.


Spiritueel zijn is vegetarisch leven

Dat is een van de redenen dat veel spiritueel ingestelde organisaties zich van vlees onthouden. Ook mensen die geen vlees eten kunnen bang raken.

Angst is als het ware besmettelijk, net als boosheid of overdreven lustgevoelens. 

Het is voor sommigen op het spirituele pad een hele opgaaf om zich te ontdoen van irrationele angstgevoelens, aangezien we allerlei redeneringen kunnen verzinnen die ons bang maken. 

Angst kweken, ook bijvoorbeeld in de vorm het dagelijks zien van de ellende op het 8 uur journaal, is eigenlijk onszelf injecteren met gif, en ook dit kan verslavend zijn. Vele mensen kijken het 8 uur journaal uit verslavingsdrang.


Angst vergroot risico op ziekten

Angst is een extra risico voor het krijgen van ziekten. Angst vergroot het risico op cardiovasculaire aandoeningen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door angst worden allerlei ontstekingsprocessen direct in gang gezet. wetenschappers zien dat er ontstekingen in de bloedvaten vormen zodra men angst ervaart.


De geestkracht en de placebo

Iedereen kent het placebo-effect, het effect dat iemand geneest van een ziekte door een pil waar geen medicatie in zit. de persoon in kwestie geneest dan zichzelf door zijn eigen geestkracht

Het hebben van angst is een soort omgekeerd placebo-effect, en doordat je angsthormonen van gedode dieren eet, wordt dit effect versterkt. Door het omgekeerd placebo-effect wordt iemand ziek in plaats van gezond.