Nederland is een spiritueel gidsland, maar alles heeft een keerzijde. De keerzijde is dat er kunstwaarheid wordt geproduceerd, en dat daarmee de echte waarheden worden versluierd.
Unilever produceert naast industriële vulling ook veel cosmetische producten voor de hele wereld, die de voorwaarden voor een spiritueel leven pogen weg te nemen. Zelfs aftershaves en deodorants, gebaseerd op diergeuren zijn in deze ongezond voor mensen. Want waarom zou een vegetariër de geuren van civetkatten en muskusratten op zich moeten spuiten, rollen of smeren?
Vele mensen zijn zich niet van deze dingen bewust, maar voelen onbewust aan dat het gebruik van dieren, ook om cosmetica te testen, moet stoppen. Ze willen niet meer meewerken aan vivisectie, en besluiten dan maar heel de industriële cosmetica vaarwel te zeggen, en gelijk hebben ze! Simpele vruchten als limoen kunnen we ook onder de oksels aanbrengen en zorgen voor veel gezondere lichamen, en tegelijkertijd verwijdering van ongewenste geuren.
Eigenlijk is het zo dat allerlei slechte industrievoeding, vlees, vis, alcohol, roken, blowen en drugs zorgen voor nare lichaamsgeuren.
Vleeseters en drugsgebruikers ruiken viezer dan planteneters, daar komt het in het kort op neer. Mensen merken, ruiken dat, en handelen ernaar. We kunnen gewoon gezond leven, en daarmee zullen nare, eigenlijk zieke lichaamsgeuren verdwijnen.
Want we weten allemaal dat een baby lekker kan ruiken, maar daaraan gekoppeld kunnen we dat zelf van nature ook!
Een baby is nog niet zo verpest door voeding, dat is de reden dat we die nog wel lekker vinden ruiken. Maar in de praktijk kunnen we dat als mensen ook zijn, en dat kunnen we leren herwaarderen. Tot die tijd bestaat er allerlei plantaardige cosmetica.
We kunnen onze lippen met een halve kers insmeren, dan worden ze kersenrood. Reken maar dat zoenen dan veel lekkerder is! Want wie wil er nu chemicaliën eten tijdens het zoenen?
Al deze overwegingen zijn praktische toepassingen van een spiritueel leven en Nederlandse multinationals hebben de wereld geleerd om het tegenovergestelde te doen.
Maar dat slaat thans om in zijn tegendeel, en nu kunnen wij onszelf leren om de oude voedingswaarden en cosmetische praktijken die niet ongezond en ziekmakend zijn voor ons weer op te pakken, in verbeterde vorm, met behulp van nieuwe rationeel en spiritueel verkregen inzichten.
Spiritualiteit betekent in onze tijd niet dat je uitsluitend naar je hart moet luisteren, maar dat er een verbinding is ontstaan tussen hoofd en hart. Sommige mensen maken via hun hart verbinding met hun hoofd.
Anderen maken via hun hoofd verbinding met hun hart, Maar het resultaat is uiteindelijk dat we elkaars richtingaanwijzer, inspirator en voorbeeld zijn.
Het is zelfs nog sterker, we worden elkaars leraar, priester en koning, of eigenlijk is het zo dat we allemaal zelf in een mens leerling en leraar, koning en onderdaan, priester en gelovige zijn.
Nederland is behalve door middel van Unilever op een andere manier ook een land dat de voorwaarden voor een spiritueel leven probeert te ontnemen, namelijk door middel van de glastuinbouw.
In principe kunnen onder glas zeer gezonde voedingsproducten worden gekweekt. Maar dan moeten de planten wel in de volle grond staan.
Dan kun je allerlei voedselproducten zonder groeibelemmerende condities als wind, kou, hagel, sneeuw, en hevige regenval een stuk efficiënter kweken.
In de biodynamische wereld gebeurt dit ook. Er zijn allerlei kweektunnels in gebruikt, en allerlei kassen. In een kas kunnen we in Nederland prima druiven weken van elke soort, maar zonder kas moeten we dat alleen doen met druiven die ook in koude gebieden kunne groeien.
Biodynamische producten uit een kas, daar is op zich niets mis mee, want ze staan wel in de volle grond.
Na China is Nederland de tweede exporteur van landbouwproducten in de wereld, wat vrij bizar is voor zo'n piepklein landje. Maar Nederland kweekt grotendeels nepgroenten,.
Zeer nadelig voor de gezondheid zijn alle voortbrengselen uit de glastuinbouw.
Het zou eerlijker zijn om op producten die deze kweeksels bevatten wettelijk verplicht van een label te voorzien, want ze zijn zo anders van aard dat we ze niet meer tot de voedselproducten kunnen rekenen. Nog beter zou zijn om kweken op substraat te verbieden.
Uit divers onderzoek blijkt dat in een kastomaat slechts 10 tot 20% van de voedingswaarde zit als in een tomaat van een plant die in de volle grond is gegroeid, met behulp van natuurlijke mest en met gebruikmaking van zonlicht.
Kasgroenten zijn nepgroenten. Ze zien er uiterlijk uit als een groente, maar van binnen zijn ze een karikaturale nabootsing van een echte groente. Ze zijn ziekmakend en dat kunnen we merken aan het hoge aantal mensen dat tegenwoordig leidt aan auto-immuunziekten.
Vooral onze darmen hebben moeite met het verteren van deze nepgroenten aangezien ze niet meer over de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevatten.
Nepgroenten uit Nederland zorgen voor voedselintoleranties en voedselallergieën. Deze ziekten zijn momenteel veel vaker aanwezig onder de mensen, en de oorzaak lag lange tijd in het ongewisse.
Bij elke vorm van spijsvertering komen er vrije radicalen vrij. Vrije radicalen, ook oxidanten geheten, zijn stoffen die ontstekingen veroorzaken. Deze worden opgeruimd door antioxidanten. Echter, dat zijn precies de stoffen die ontbreken in kasgroenten, ofwel nepgroenten.
Daarom vinden er meer ontstekingen plaats in de darmen, wat allerlei voedingstherapeuten aanduiden als voedselintolerantie of voedselallergie.
De oplossing voor deze ziekten is hetzelfde, net als hun oorzaak, namelijk het innemen van meer antioxidanten.
De kastomaat is dan een extra boosdoener, want daarin zitten ook een aantal ontstekingsveroorzakende stoffen, zoals in alle nachtschadegroenten en – fruit. Uitgerekend deze stoffen, zoals solanine en tomatine, worden wel aangetroffen in de nepgroenten gekweekt door substraat, neplicht en met behulp van kunstmatige mineralen en smaakstoffen.
We eten met kunstmatige vitaminepillen al steeds vaker een soort gemineraliseerd voedsel of stenen als voedsel. Nepgroenten uit kassen moeten we eigenlijk zien als bijna-stenen.
Jezus kwam niet alleen in de verzoeking om stenen tot brood, tot alledaags voedsel, te maken, in navolging daarvan komt de hele mensheid in de verzoeking om vrijwel versteende vulling te eten en dat gezonde voeding te noemen.
Een ander voorbeeld waar Nederland op voedselgebied zeer extreem is is het verbod om paddenstoelen te eten en te plukken.
In Nederland is het in principe bij wet verboden om ook maar één paardenbloemblad te plukken om het te eten. Dat is in andere landen niet zo.
Doordat Nederland in Europa zit, mogen er nu wel eetbare planten geplukt worden voor eigen gebruik, maar er wordt nog steeds gewaarschuwd. Dat laatste is natuurlijk terecht.
Er is namelijk onder alle paddenstoelen 1 of 2 dodelijke paddenstoelen. Die moeten we natuurlijk niet eten, maar het gevaar wordt wel overdreven.
Doordat het bij wet verboden was, weten Nederlanders nu zeer weinig van eetbare paddenstoelen.
In andere landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Tsjechië, maar eigenlijk in alle andere Europese landen mogen mensen gewoon paddenstoelen plukken en weten diverse mensen hoe dit moet.
Er zijn vele paddenstoelplukwandelingen die worden georganiseerd in de ons omringende landen. In Nederland gebeurde dit niet, om verschillende redenen.
De belangrijkste is dat supermarkten minder opzet genereren als mensen paddenstoelen gaan plukken. Daarnaast exporteert Nederland champignons naar het buitenland. Paddenstoelen zijn aldus een exportproduct. Deze economische redenen tellen in Nederland zwaar mee.
Maar we kunnen dit als Nederlands volk, of bewoners van de Nederlandse samenleving omkeren als we het willen.
Ten eerste moeten er paddenstoelenplukwandelingen worden georganiseerd door Staatsbosbeheer, dat zou al veel helpen om het idee dat alle paddenstoelen gevaarlijk zijn weg te nemen.
Tot die tijd moet je alleen paddenstoelen plukken als je zeker weet wat je doet. Sommige paddenstoelen zijn hallucinerend, dus ook daarvan is het niet slim ze zomaar te eten.
Verder is het ook handig om te weten dat je altijd mariadistelzaad in huis moet hebben, wat dat is een leverontgiftend kruid, en kan zelfs helpen bij mensen die per ongeluk toch een dodelijke paddenstoel heeft gegeten, iets wat zeer zelden gebeurt, minder dan eens per 10 jaar, dus dit gevaar is altijd schromelijk overdreven. Onze samenleving kent vele andere, grotere gevaren.
Meer filosofie:
Waarom nemen we afscheid van vlees?
Meer lezen:
Mediteren:
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.