Vele mensen die denken dat ze ''best wel gezond eten'' leiden onder de slechte invloed van suiker. Honderden ziekten worden gerelateerd aan suikergebruik, terwijl de dokters alleen zeggen ''je moet het met mate gebruiken.'' In Nederland wordt gemiddeld ruim 100 gram per dag aan suiker gegeten. Dus het lukt niet om het te matigen.
Opgeleide deskundigen kunnen niet zeggen: stoppen met suiker! Want ze zijn vrijwel altijd zelf ook verslaafd, en in onze maatschappij zijn we zo geprogrammeerd dat het belachelijk is om geen suiker te willen eten. Dat is een Ahrimanische inblazing.
Suiker is slecht voor de lever, ongeveer net zo slecht als alcohol. De legitimatie om suiker, de meest verslavende en verwoestende drug ter wereld, te blijven eten, krijgen we als kind geleerd. We worden als kind zoet gehouden door een ijsjes, zoete limonade, frisdrank, energiedrank of snoepjes.
Op dat moment worden we verslaafd gemaakt en het is lastig daarvan af te komen. Maar het is wel mogelijk om van suikerverslaving af te komen, bijvoorbeeld door het gebruik van waterkers, wat zeer goed werkt tegen elke verslaving.
Het gebruik van alternatieve zoetmiddelen kun je daaraan toevoegen. Er is zelfs een zoetmiddel, stevia, dat goed werkt tegen diabetes type 2 en diabetes type 1. Zoals je weet wordt diabetes ook suikerziekte genoemd.
Maar de werken van Ahriman blijven het ons lastig maken, want de meeste honing die we nu kopen, is 100% gemaakt van suiker en in een land als Nederland, hoeft dat niet op het etiket te staan.
Dat soort regels verschillen van land tot land. In Turkije bijvoorbeeld staat het wel op het etiket als de honing van suiker is gemaakt.
Dus eigenlijk dienen we ook honing te mijden als zoetproduct, gewoon uit voorzorg, of we moeten het van een imker zelf kopen.
In een biologische winkel mag je verwachten dat er wel echte bijenhoning wordt verkocht, en daarom is die ook een stuk duurder.
Zelfs ruwe rietsuiker, waar nog wel wat voedingsstoffen in zouden kunnen zitten, wordt genept, want het is veel goedkoper om witte suiker een geel kleurtje te geven.
Al die dingen gebeuren in de industrie, en daar hebben we al mens last van, helemaal als spiritueel ingesteld mens.
Wat suiker betreft kun je het beste kokosbloesemsuiker of palmsuiker kopen. Daar zitten genoeg mineralen en vitaminen in om het te verteren. Basterdsuiker is bruin, maar bruin gekleurd, dus dat is weer niet goed.
Stevia is als suikervervanger na decennialang getreuzel wereldwijd tot een zoetmaker gemaakt, alleen heeft de industrie ook dit product genept door een witte kristallijne poeder ervan te produceren, en dat algemeen te verkondigen als zijnde een gezond zoetmiddel.
Steviablad was lang in Nederland alleen verkrijgbaar als middel voor de huid. Je zou het niet inwendig mogen gebruiken, maar dat was slechts een verdienste van de lobby van de suikerindustrie, van de onbewuste handlangers van boze geesten.
Het is niet zo dat de industrie dit expres doet; zij zoeken gewoon de meest winstgevende methode en krijgen deze ingeblazen door de Ahriman geest. Dus we moeten niet boos worden op mensen die in de industrie werken, dat heeft geen enkele zin.
Het allerslechtste zoetmiddel is natuurlijk aspartaam. Dat zit in elke lightdrank. Iedereen die lightdranken drinkt wordt steeds dikker, want aspartaam is een gifstof die het lichaam in vetten inkapselt, anders worden de nieren en de blaas ziek. Of ken jij soms iemand die is afgevallen met het drinken van light frisdrank?
Aspartaam is ontwikkeld als rattengif, maar het bleek ook heel zoet te smaken. Daarom is er lang geprobeerd om het als zoetmiddel toegestaan te krijgen, en dat is na 20 jaar lobbyen gelukt.
Mensen gaan er niet gelijk dood van, maar wel heel langzaam, gepaard met allerlei enge ziekten. Dat is nou typisch het geraffineerde werk van Ahriman, want hij wil niet dat mensen dood gaan eraan. Aspartaam is zeer slecht voor mensen die zich spiritueel willen ontwikkelen, en dat is het hoofddoel van Ahriman, deze ontwikkeling tegenhouden.
Eens gaat hij daarin falen, want de Mensheid zal gewoon door evolueren, totdat we allemaal in het volgende Levensveld aankomen.
Het beste wat je kan nemen is echter steviablad, dus of van zelf gekweekte plantjes, of gedroogde steviabladeren kopen.
Met de thee hiervan kun je deeg voor cakes, taarten en koekjes maken, en zo krijg je een natuurlijk zoetproduct.
Nu is het wel zo dat na de herontdekking van steviablad als gezond zoetmiddel er direct allerlei artikelen in bladen en kranten verschenen over de ''ándere'' zoetheid van stevia, die dan toch niet zo lekker als suiker was.
Dat klopt ook wel, stevia is een middel dat diabetes type 2 en insulineresistentie kan genezen.
Het is een sterk medicijn tegen suikerverslaving, maar het geeft natuurlijk niet de effecten op de hersenen van suiker. Het geeft niet de kick van beloningsstoffen in de hersenen. Het is een afkickmiddel, waarbij vooral van de zoete suikersmaak wordt afgekickt.
Een gram stevia is 600 keer zo zoet als een gram suiker, dus daar kan het niet aan liggen. Alleen een verslaving, ook als die onbewust is, wil zichzelf vasthouden. zichzelf handhaven, en als we het gevoel hebben dat onze verslaving niet wordt gevoed, dan wijzen we een product af.
Echter, we moeten rationeel denken over stevia. Wanneer we kinderen opvoeden met stevia als zoetmiddel, dan zijn zij in ieder geval de volgende generatie die veel minder naar suiker hangt.
Zelfs dadels worden gedroogd en met suiker of glucosestroop vermengd, om onze hersenen te neppen en verslaafd te houden aan suikerhoudende producten.
Er zijn wel goede zoete dadels te koop zonder suiker, net als andere gedroogde vruchten als abrikozen en rozijnen, en daarmee kunnen we ook onze zoete gebakjes een stuk gezonder maken.
Tot ver in de 18e eeuw was suiker duurder dan honing. Honing werd over een cake heen gedaan na het bakken, want bakken met honing heeft niet zoveel zin. In die tijd maakte men zoet gebak door gebruik te maken van rozijnwater en dadelwater, wat je eenvoudig kan maken door deze gedroogde vruchten te weken. Je maakt dan een deeg aan met roomboter en rozijnwater en je hebt een heerlijk zoet deeg, zonder slechte stoffen.
Eigenlijk is het nog beter om ons te richten op minder zoet eten, zoals het eten van groenten. En dat gebeurt ook wel. Steeds meer mensen houden meer van hartige taarten dan van zoetigheden, en een groeiende groep consumenten klaagt over de overdreven zoetheid van banketbakkersproducten in supermarktproducten, waarvan de ingrediënten allemaal uit de industrie komen.
Bron stevia blad beschermt tegen diabetes
Verder filosoferen:
Verder lezen:
Artikel 20 De geneeskracht van fluitende vogels
Start een meditatie:
Meditatie 25 Kaalheid voorkomen met kruiden
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.