Water is een vloeibare voedingsstof die andere voedingsstoffen helpt verteren en in energie omzet. Slimme mensen zetten een kan water op hun bureau om deze gedurende de dag leeg te drinken. Ook voor gasten is het een verwelkoming om zelf een kan water te kunnen pakken en een glas water in te schenken. In goede hotels staat een kan water vaak in de lobby klaar om er zelf uit te tappen.
Er zijn vele watervariaties die het water drinken nog leuker, lekkerder en gezonder kunnen maken.
De meeste mensen weten wel dat je water met citroen kunt drinken. Pers een halve of hele citroen uit en doe het sap bij een liter water. Het water gaat er fris van smaken zonder dat het te zuur wordt. Water met citroen wordt zelfs aangeraden als manier om gewicht mee te verliezen. Citroen stimuleert namelijk de lipolyse of vetverbranding.
In plaats van citroen persen kun je een paar schijfjes citroen in de kan gooien. Dan moet je wel eerst de schil goed schoonmaken, het liefst door hem enigszins te raspen. Zo komen de smaakstoffen ook beter vrij. Daarnaast zorgt deze schoonmaakhandeling ervoor dat eventuele pesticiden verwijderd worden.
Wat geldt voor citroen kun je ook doen met een limoen. Een limoen smaakt net zoals een citroen te sterk om zo op te eten maar vergezeld van een liter water kan een limoen een heerlijk, fris en natuurlijk smaakaroma geven aan het water. Net zoals met citroen kun je of een limoen persen of plakjes limoen in het water doen.
Een tweetal takjes verse munt kun je uitstekend in een kan met water doen. Het water krijgt op deze manier een verfrissende smaak. Hoe langer je de munt in het water houdt hoe sterker het zal smaken. Het smaakt echter niet zo fris als muntthee; maar dat hoeft ook helemaal niet want het gaat om de subtiele smaakvariatie van water.
Water kun je mengen met een beetje natuurzuiver zout. Gebruik hiervoor geen keukenzout of tafelzout want daar zit maar één mineraal in. Gebruik ongeraffineerd Keltisch zeezout of himalayazout; daar zitten 85 mineralen in. Wat je doet is het volgende: je maakt eerst in een afsluitbaar flesje een mix van zeezout en water. Je voegt aan het water zoveel zout toe totdat er een klein beetje zout op de bodem achterblijft wat niet meer oplost. Het water is dan verzadigd. Dit water vermengd met zeezout wordt ´sole´ genoemd. Vervolgens doe je dagelijks een theelepeltje van dit water op een halve liter water wat je opdrinkt. Zo krijg je niet alleen water binnen maar ook belangrijke mineralen. Je kunt dit gemineraliseerde water ook gebruiken om limoenwater of mintwater mee te maken.
Thee waar veel sereh of citroengras doorheen zit is lekker als ijsthee. Maar je kunt ook een andere smaakvariatie toepassen. Je kunt een kopje citroengrasthee vermengen met een liter water en dit koud opdrinken. Zo drink je de hele dag licht verfrissend water.
Water uit de kraan is in Nederland over het algemeen heel gezond. Toch zijn ook hier ten lande de leidingen vervuild en zitten er allerlei ongewenste deeltjes in het water. Zo kan er een te grote concentratie aluminium in water zitten wat uiteindelijk tot hersenbeschadiging en Alzheimer kan leiden. Wat daarom zeer aan te raden is, is het gebruik van een waterfilter. Met gefilterd water kun je koffie en thee zetten en lekkerder water drinken.
Het klinkt misschien gek om water met azijn te drinken maar vroeger was dat een hele normale manier om zelf een verfrissende drank te maken. Bovendien is een klein beetje azijn best gezond. In de biologische winkel zijn allerlei azijnsoorten in verschillende smaken te koop. De gewone witte wijnazijn zal al aardig smaken, maar waarschijnlijk is appelazijn het lekkerst.. Doe er 1, 2 of 3 theelepeltjes door een liter, al naar gelang je eigen smaakvoorkeur.
Vroeger maakte mensen hun eigen sprankelende limonade door water met azijn en natriumbicarbonaat met elkaar te vermengen. Natriumbicarbonaat is in Nederland zelden te koop maar in Engeland en Duitsland kun je het als baksoda kopen. Uiteraard is het via internet verkrijgbaar, alsmede in sommige speciaalzaken. Het is een middel waarvan brood gaat rijzen, net als gist. Natriumbicarbonaat gaat een reactie aan met azijn waardoor er ´bubbeltjes´ aan het water worden toegevoegd. Het is niet aan te raden hiervan liters te drinken, net zoals je geen liters Spa rood gaat drinken, maar voor af en toe is dit een lekkere smaakvariatie.
De laatste tip is om op speciale gelegenheden een iets duurdere fles mineraalwater te kopen. Water is in feite veel lekkerder dan bier of wijn maar we denken er zelden aan om een lekkere soort water te kopen. Niet elke soort water is goed. Water uit een plastic fles bevat veel meer microplastic dan water uit een glazen fles, en dat komt in ons lichaam en in ons bloed. Microplastic veroorzaakt oxidatieve stress, wat de oorzaak is van alle ziekten.
Als je citroenmelissethee maakt dan kun je dat laten afkoelen en opdrinken. Bewaar het in een glazen fles in de ijskast zodat je een lekkere, koele fles water hebt voor later. Citroenmelisse geeft het water een zachtfrisse smaak, net iets milder dan citroen.
Hondsdraf is een zeer gezond kruid. Het is goed voor de werking van de nieren en de darmen. Het helpt de lever om het voedsel te verteren. Het is eigenlijk een zeer multifunctioneel inzetbaar geneeskruid. Maar het heeft ook een lekker kruidige smaak. Als je van deze smaak houdt, kun je het ook maken als ijsthee of koel water met een smaakje. Maak eens een sterke hondsdrafthee en meng dit met koel water in een glazen fles. Zo maak je voor jezelf en je bezoek een kruidig medicinaal drankje, dat niets hoeft te kosten. Hondsdraf groeit her en der in de natuur, misschien wel in je eigen tuin.
Je zult het niet geloven als je dit leest, maar daarom moet je het proberen. Doe één aardbei in een kan met water en na een uur smaakt het water naar aardbei. De aardbei smaakt dan vrij neutraal. Alle smaakstoffen zijn opgenomen door het water. Natuurlijk is het een lichte aardbeismaak, maar dat maakt het water juist erg lekker.
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.