Gemiddeld zijn vegetariërs gezonder dan vleesetende mensen. Ze lopen minder risico om ziekten op te lopen, zoals obesitas, diabetes, reumatische aandoeningen, ziekte van Crohn en kanker. Daarbij zijn vegetariërs op leeftijd meer vief en levenslustig dan jongere vleeseters, als het verschil in leeftijdsverschil niet te groot is. Deze harde conclusies worden getrokken in een wetenschappelijk onderzoek.
Wie niet inziet dat vlees en vis een gevaar zijn voor de gezondheid is nog niet toe aan spirituele ontwikkeling. Spirituele leiders die vlees eten zijn altijd manipulerende oplichters.
Voor mensen die geen spirituele interesse hebben, is vlees en vis vrijwel ongevaarlijk.
De redenen achter deze feiten zijn nog niet helder. De wetenschap heeft dit nog nauwelijks onderzocht., men ziet alleen dat vegetariërs gezonder zijn en ouder worden dan vleeseters. Men weet dat dit zo is, maar niet exact waarom. Toch zijn er veel aanwijzingen.
Mogelijk komt het door het feit dat het niet natuurlijk is voor mensen om vlees te eten. Het is iets dat cultureel is bepaald. Het eten van dode dieren is aangeleerd, vooral geproageerd door de bio-industrie.
Ondanks dat vele mensen het tegenovergestelde beweren, is de mens op de wereld gekomen als vegetariër, en eten mensen pas sinds 12.000 jaar vlees.
De mens is van origine herbivoor. Scholen en universiteiten leren ons wat anders, maar het is dan ook tijd dat zij de waarheid gaan onderwijzen, in plaats van iets wat economisch goed uitkomt. Op aarde zijn er drie soorten voedingspatronen.
De kennis van de voorgaande alinea komt niet overeen met wat de mens te zien en horen krijgt op school, op televisie, in de reclame, en in alle massamedia. Vrijwel elke overheid in de wereld sponsort het eten van vlees. Ook de Europese Unie en de Nederlandse Staat promoten vlees eten. Daar is een spiritueel antwoord op. Het eten van vlees is eigenlijk angst eten. Vlak voordat de dieren dood gaan, zijn ze zich ervan bewust dat ze worden dood gemaakt, dus komen er angsthormonen in het bloed en het vlees.
De mensen die dit vlees eten zijn sneller bang. Deze angst kan overigens ook sneller tot stress leiden de ziekten veroorzaakt. Maar wat belangrijk is voor overheden: bange mensen zijn gemakkelijker te regeren. Wanneer iedereen vol zelfvertrouwen leeft en vrij is van angst, dan wordt een groot deel van de maatregelen overbodig. De overheid moet als een soort bestraffende en belonende vader z8ijn onderdanen sturen en opvoeden. Maar mensen die geen angst hebben, kunnen meer in vrijheid leven, en dan luisteren ze minder snel naar overheden, want die hebben ze niet nodig.
Los van het feit dat angst creëren een belangrijke overheidstaak is, en het vlees eten daarin kan helpen, biedt het eten van vlees ook economisch gewin voor de staat.
Om een samenleving draaiende te houden, moet er vlees blijven worden gegeten, anders storten grote delen van de vleesproducerende bedrijven ineen. Het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren (PVE) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector(COV) voeren de massa met keiharde propaganda over vlees.
Daarin wordt nooit verteld dat dieren dikwijls mishandeld worden. Ook krijgen dieren genetisch gemanipuleerde voeding toegediend. De vleeseter consumeert dit ook, en dat maakt vlees eten extra ongezond.
Verder worden er medicijnen aan de dieren gegeven. Vissen die gekweekt worden bevatten antibiotica, want ze zwemmen in elkaars uitwerpselen, en anders worden ze ziek.
Dus mensen die deze vis eten, krijgen ook antibiotica binnen, waardoor er verhoogd risico ontstaat op dat dit medicijn onbruikbaar wordt en geen levens meer kan redden. Teveel antibiotica binnen krijgen zorgt ervoor dat bacteriën er resistent tegen worden, en dat is een groot medisch probleem, waardoor bijvoorbeeld de MRSA-bacterie kan ontstaan.
Een vegetarisch dieet wordt door mensen die geen expert zijn dikwijls bekeken met een grote angst om te weinig proteïnen naar binnen te krijgen. Deze vrees is geheel niet op zijn plaats, aangezien peulvruchten, noten, zaden, granen en zuivel als biodynamische melk mensen in ruime mate van proteïnen kan voorzien. Tevens zitten er proteïnen in gezonde groenten. De categorie fruit bevat iets minder proteïnen eiwitten, maar zelfs in de banaan en avocado zitten de nodige eiwitten.
Volgens een studie uit 2011 hebben vegetariërs een significant kleiner risico op kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en suikerziekte of diabetes mellitus. Hoofdonderzoeker Nico Rizzo keek verrast op toen hij de duidelijke verschillen in gezondheid tussen vegetariërs en vleeseters bekeek.
Deze wetenschapper gaf aan 700 mensen een vragenlijst en zag dat mensen die een vegetarisch dieet volgden, relatief minder overgewicht hadden. De vegetarische levende mens heeft dus een lager risico op obesitas en bijkomende aandoeningen.
Rizzo maakte een verschil in de categorie semi-vegetariërs. Dat zijn volgens zijn definitie mensen die slechts eens per week vlees eten. Deze groep mensen loopt een groter risico obesitas op te lopen dan vegetariërs, maar een lager risico als ze vergeleken worden met grote vleeseters. Verder noteerden het onderzoeksteam de bloedsuikerspiegel, het vetgehalte en de bloeddruk.
Rizzo meldt dat het niet 100% zeker is dat de betere gezondheid door het vegetarische dieet komt, maar de verschillen in gezondheid zijn volgens hem zeer in het oog springend.
Hij noemde geen alternatieve mogelijkheid voor het verschil; hij zag gewoon middels zijn studie dat vegetariërs een lager risico lopen op ziekteproblemen dan de vleesetende medemens.
Kanker is de meest gevreesde en dodelijke ziekte van onze tijd. Diverse wetenschappelijke studies, rapporten en klinische onderzoek nemen een directe correlatie tussen vlees eten en kanker waar. Het consumeren van vlees valt onder de vermijdbare oorzaken van kanker.
Niet alleen vlees is daaraan debet, ook vis eten verhoogt het kankerrisico. Dat komt mede doordat er nitrietzouten aan vis en vlees worden toegevoegd, een middel dat de lichamen van dode dieren langer houdbaar moet maken. Vis eten is dus niet zo gezond als allerlei gesubsidieerde instanties zoals het Voedingscentrum beweert.
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.